De 4 soorten orgasmes, ken jij alle plekjes al die een vrouw helemaal wild maken?

4 soorten orgasme

Er zijn verschillende manieren waarop een vrouw kan klaarkomen. Met verschillende manieren wordt dan niet zozeer bedoeld op wat voor manier ze klaarkomen, maar meer welke plekken er moeten worden gestimuleerd om een vrouw te laten klaarkomen. And you’re in luck, we gaan ze allemaal voor je toelichten!

Orgasmes krijgen hoeft niet lastig te zijn

Het is algemeen bekend dat het meestal voor vrouwen lastiger is om een orgasme te krijgen dan voor mannen. Dat kan verschillende redenen hebben en is per persoon uniek. Sommige vrouwen hebben moeite met voldoende ontspannen en/of last van vaginisme. Maar het komt ook verbazingwekkend vaak voor dat niet de juiste plekken op of in het lichaam worden gestimuleerd. Zie het maar zo; als je jeuk hebt op je arm werkt het toch ook niet als je aan je been gaat krabben? Het is dus belangrijk om de juiste plekken te stimuleren tijdens het masturberen, zodat klaarkomen niet alleen een stuk gemakkelijker wordt, maar ook een stuk intenser. 

Het clitoraal orgasme

De clitoris is je vast niet onopgemerkt gebleven, er wordt namelijk steeds meer aandacht aan besteed. Zowel op social media en de biologieboeken als in de slaapkamer. En dat is goed nieuws, de clitoris staat namelijk met stip op nummer 1 als het op vrouwelijke orgasmes aankomt. Dat komt omdat dit een ontzettend gevoelig orgaan is wat meer dan 8000 zenuwuiteinden bevat, versus de 4000 die in een eikel zitten. Wanneer de clitoris voldoende wordt gestimuleerd, kan dit leiden tot een clitoraal orgasme. 

Het vaginaal orgasme

Wanneer je het inwendige gedeelte van de vulva stimuleert, de vagina, kan je een vaginaal orgasme krijgen. Dit kan onder andere worden bereikt door de G-spot te stimuleren. De G-spot voelt een beetje sponsachtig aan en bevindt zich in de vagina, aan de buikzijde. Je kunt de G-spot vinden door op je rug te gaan liggen, je vinger in je vagina te brengen en deze dan naar het plafond laat wijzen. De G-spot is ook onwijs gevoelig en zwelt bij opwinding op, net zoals de clitoris dat doet. Je kunt alleen een G-spot-orgasme krijgen als er dus sprake is van inwendige stimulatie, zoals penetratie. Dit kan met zowel de vingers, penis of G-spot seksspeeltjes!

Niet alleen de G-spot zorgt voor vaginale orgasmes, dat doet de A-spot ook. Dit plekje in de vagina is zelfs nóg gevoeliger dan de G-spot, en zit ook een stuk dieper. Vandaar dat het ook wel de deep spot wordt genoemd. Dit gevoelige plekje zit zo diep dat het alleen te bereiken is met een seksspeeltje of de penis, dus niet met je vingers. Ook de A-spot voelt zacht en sponzig aan. En iedere aanraking zal je zeer gewenste rillingen geven! 

Het gemengde orgasme

Een gemengd orgasme is eigenlijk wanneer beiden de clirotis en de vagina (of het uitwendige gedeelte, de vulva) worden gestimuleerd. Vaak is dit de meest makkelijke manier om klaar te komen, juist omdat er meerdere gevoelige plekjes tegelijkertijd worden gestimuleerd. Het zorgt ook vaak voor nog intensere orgasmes. 

Een meervoudig orgasme

Ja, bij sommige vrouwen komt het voor dat ze vaker dan 1 keer tijdens een vrijpartij klaarkomen. Dat noem je dan ook wel een meervoudig orgasme. Je kunt een meervoudig orgasme krijgen door het voorspel lekker uitgebreid te maken, verschillende standjes uit te proberen of tussendoor even korte pauzes te nemen. Dit helpt ook vaak als de partner een man is vroegtijdig klaar kan komen, maar dit liever niet wil. 

Meer blogs lezen?

We hebben nu al zoveel onderwerpen besproken, van slapen, hormonen en seks tot aan interviews met bijvoorbeeld Kim Holland. Zijn er nog onderwerpen waar jij graag meer over wilt leren? Laat het ons weten! We bloggen iedere maandag, so stay tuned!