De 5 grootste gezondheidsvoordelen van seks

seks

Het hebben van seks is niet alleen lekker, het is ook nog eens hartstikke goed voor de gezondheid, en dan hebben we het over zowel lichamelijk als geestelijk. Het is uiteraard een verbintenis tussen jou en je geliefde, en daar hoort fysiek contact bij. Het is wetenschappelijk bewezen dat het hebben van seks uitermate goed is voor je relatie. Het is onderdeel van de intimiteit tussen twee mensen, dus dat aspect is al een voordeel. Er zitten echter nog veel meer gezondheidsvoordelen aan het hebben van seks, en wij gaan de 5 belangrijkste voordelen in deze blog uitlichten.

Gezondheidsvoordelen van seks

Laten we voorop stellen dat seks gezondheidsvoordelen heeft, maar het moet wel veilig worden gedaan. Er bestaan helaas ook geslachtsziektes, soa’s, en die wil je niet hebben, want dan krijgt het hebben van seks een ongezonde wending. Het is dus belangrijk dat je een voorbehoedsmiddel gebruikt, zoals een condoom. Wij hebben de hoogste kwaliteit condooms in ons assortiment, die kunnen jou (of jullie) een hoop ongezonde ellende schelen.

Daarnaast is er in Nederland ook regelmatig sprake van een ongewenste zwangerschap. Het gebruik van anticonceptie is dus ten zeerste aan te raden. Er bestaan veel verschillende soorten anticonceptie, dus er zit er vast wel eentje tussen die geschikt voor jou is, en waar je lichaam positief op reageert. Goed! Nu we deze tips hebben behandeld gaan we over op de gezondheidsvoordelen van het hebben van seks, want dat zijn er meer dan je denkt.

Nog meer gezondheidsvoordelen: goed voor je weerstand

Je kunt ervoor kiezen om dagelijks een paar sinaasappels te eten, of vitaminepillen te slikken, maar je kunt dat ook combineren met een stevige vrijpartij, want het hebben van seks is heel goed voor het opbouwen van een goede weerstand. Uit een onderzoek van Wilkes University blijkt dat een vrijpartij het stofje immunoglobuline A oplevert. Mensen hebben dit antilichaam sowieso in hun lichaam zitten.

Tijdens dit onderzoek werden 112 mensen onderzocht. Ze leverden allen hun speeksel in, waarna de groep in tweeën werd verdeeld. De ene helft had in een tijdsbestek van vijf maanden geen seks, en de andere partij deed ‘het’ twee keer per week. Na vijf maanden werden beide groepen opnieuw onderzocht, en wat bleek? De groep die twee keer per week seksueel actief was, had significant meer immunoglobuline in het bloed, en dat betekent dat hun immuunsysteem van hen een stuk sterker is.

Het reduceert stress

De reden waarom mensen vaak ontspannen zijn na het hebben van een vrijpartij komt door het feit dat seks een stressverlagend effect heeft. Een Schotse studie waarin 24 vrouwen en 22 mannen dingen moesten doen die stress opleveren, zoals spreken voor een groep, een sollicitatiegesprek voeren, of hardop rekensommen oplossen, liet duidelijk zien dat het hebben van seks stress vermindert. Je zou dus kunnen zeggen dat even masturberen voordat je aan een toespraak begint zou kunnen helpen.

Uit het onderzoek kwam namelijk naar voren dat de mensen die seks hadden voordat ze zich in een stressvolle situatie bevonden, beter met stress om kunnen gaan. Het verlaagt de bloeddruk, en daarmee dus ook de stress. Misschien is het voor vrouwen toch geen slecht idee om een lipstick-vibrator of een andere sekstoy binnen handbereik te hebben voordat ze beginnen aan een examen of presentatie. Seks reduceert het stressgehalte, en is dus in dit geval een van de gezondheidsvoordelen.

Je verbrandt calorieën

Het is algemeen bekend dat fysieke inspanning, zoals sporten, heel goed is voor het verbranden van calorieën. De gezondheidsvoordelen van seks passen prima in deze categorie, want je verbrandt tijdens het hebben van seks meer calorieën dan je denkt. Dat komt uiteraard door de fysieke inspanning die je levert. Een half uurtje ‘sexercise’ zorgt ervoor dat je meer dan 100 calorieën kunt verbranden.

Daarnaast train je door het hebben van seks, je buikspieren en je beenspieren. Het ligt er ook aan welke standjes je doet, want bepaalde posities zorgen ervoor dat je verschillende spieren in je lichaam traint. Het hebben van seks is dus hartstikke goed voor het verliezen van een paar kilo’s, dus doe het zo intensief en zo veel mogelijk, want dat scheelt weer een abonnement op de sportschool.

gezondheidsvoordelen

Je hart wordt gezonder

Het is heel goed voor je hart om minimaal twee keer per week seks te hebben. Het vermindert bij de mannen zelfs de kans op een hartaanval. Dat komt omdat het hebben van seks de hartslag opvoert, waarna het bloed sneller gaat stromen, en dat heeft weer een positief effect op je hart en je bloedvaten. Cardiologen raden je aan om cardio-oefeningen te doen omdat het goed is voor je bloedvatenstelsel, het hebben van seks is in feite hetzelfde, alleen leuker en lekkerder dan een loopband.

Veel mensen hebben het misplaatste idee dat het hebben van seks gevaarlijk is als je een hartaanval hebt gehad, maar niets is minder waar. Als je in staat bent om thuis zonder moeite de trap op te lopen, dan kun je ook zonder problemen seks hebben. Het is zelfs goed om de bloedsomloop te bevorderen, en je hart te ‘trainen’. De vele gezondheidsvoordelen van het hebben van seks is dus ook op toepassing van dit belangrijke orgaan.

seks hart

Meer intimiteit

We hebben het hierboven al vermeld, maar we besteden er toch wat extra aandacht aan. Het hebben van seks is qua gezondheidsvoordelen ook goed voor de geest. Als je iemand knuffelt, of seks hebt, dan maak je een hormoon aan dat de naam Oxytocine draagt. Door dit stofje voel je jezelf verbonden met je partner, en geeft een geluksgevoel, dat je uiteraard deelt met degene waarmee je seks hebt. We kunnen dit ook omschrijven als liefde.

Oxytocine komt ook in grote hoeveelheden vrij tijdens een orgasme. Dus duik lekker met je partner het bed in, en stel dat orgasme zo lang mogelijk uit. Jullie kunnen ook sekstoys gebruiken om het gevoel wat extra lading te geven, want hoe meer geluksstofjes er tijdens een vrijpartij vrijkomen, hoe beter, ja toch? We hebben hieronder een aantal exemplaren geplaatst die jullie kunnen gebruiken om dat knuffelhormoon een handje te helpen, want het hebben van seks heeft niet alleen veel gezondheidsvoordelen, het is ook hartstikke leuk om te doen.