Dit zijn de 5 meest bizarre seksuele tradities ter wereld

seksuele tradities

Seksualiteit is al duizenden jaren wereldwijd het onderwerp van gesprek, nieuwsgierigheid, geheimzinnigheid, en angst. Sinds de mens zich voortplant, bestaan er ritualen die met seks te maken hebben. Er werden (en worden nog steeds) goden aanbeden die seks gerelateerd zijn, en gelooft men dat door middel van rituelen de vruchtbaarheid van een vrouw, of het zaad van een man sterker zal worden. In deze blog gaan we dieper in op het onderwerp seksuele tradities, en hebben er een aantal uitgelicht.

Seksuele tradities

Wat voor de westerse wereld heel normaal is op het gebied van seks, kan in andere delen van de wereld als abnormaal worden beschouwd, en vice versa. De westerse gebruiken, zoals het gebruik van seksspeeltjes, worden door sommige volkeren als duivels en onrein beschouwd, terwijl wij vinden dat hun gebruiken weer primitief zijn. Zo heeft iedereen zijn eigen opvattingen over seks, en de seksuele tradities die hierbij komen kijken. In sommige culturen wordt seks alleen gebruikt voor voortplanting, terwijl het in andere culturen juist wordt gebruikt om dichter bij hun schepper te staan.

Wij (westerlingen) vinden besnijdenissen bijvoorbeeld vreemd, en zelfs sadistisch, evenals offers. In sommige delen van de wereld slacht men een dier omdat men denkt dat het voor een gezonde zwangerschap gaat zorgen. In Afrika bestaan er speciale medicijnmannen die hun mystieke handelingen en drankjes aan de lokale bevolking aanbieden, daar gelooft men heilig in de werking ervan. We hebben een aantal seksuele tradities op een rijtje gezet.

tradities seksueel

Het Sambiavolk

In Papoa-Nieuw-Guinea gelooft men dat vrouwen onzuivere wezens zijn. Wij kunnen ons hier niets bij voorstellen, maar het Sambiavolk denkt daar anders over. De mannen denken dat vrouwen besmettelijk zijn, dus moeten kinderen (jongens) als ze zeven jaar oud zijn hun moeder verlaten om bij de mannelijke gemeenschap te gaan wonen. Op deze manier blijft een kind ‘zuiver’ totdat het klaar is voor de overgang, waarbij de mannen een belangrijke rol spelen. De bedoeling is dat de kinderen ‘mannen’ worden, en dat doen ze met bizarre rituelen.

Als een jongen de puberteit raakt, dan zijn ze verplicht om zichzelf te snijden, en hun huid te doorboren met speren en messen. Op deze manier verwijderen ze elk spoor van besmetting dat nog over is van hun contact met hun moeder. Vervolgens moeten ze het zaad van het oudste stamhoofd drinken, want dat zou kracht, vitaliteit en groei opleveren. Condooms bestaan daar uiteraard niet, dat is in onze westerse wereld wel anders, want wij omarmen vrouwen juist, letterlijk.

De Nepali broederschap: seksuele tradities en rituelen

We wijken uit naar Nepal, waar de bewoners van veel regio’s moeite hebben met het stichten van een gezin. De natuurlijke bronnen van het land zijn schaars, en er zijn maar weinig voedselvoorzieningen. Er wordt dus streng gelet op voortplanting, want elk kind dat geboren wordt, is een mond extra om te voeden, en dat is voor een land met weinig land en voedsel een probleem. Men heeft daar een ‘oplossing’ voor gevonden, en dat uit zich in een ritueel.

Het is er gebruikelijk dat broers een vrouw delen. Dit behoort toch wel tot de bijzondere seksuele tradities. Dit betekent dus, dat elke broer (ook al zijn het er meer dan 2) dezelfde vrouw moet huwen, en zij dient met hen allemaal het bed te delen. Zo wordt voorkomen dat er te veel vrouwen zwanger raken, en overbevolking dreigt. Ze dienen op deze manier in harmonie samen te leven. Zo blijven er minder mannen achter als vrijgezel, en wordt het geboren kind als van hen allemaal beschouwd.

De Mardu Djara aboriginals

Als we naar het binnenland van het Australische vasteland gaan dan vinden we de Mardu Djara aboriginals. Zij worden beschouwd als de oorspronkelijke bewoners van Australië, en daarom worden hun seksuele tradities gerespecteerd, al zijn ze voor veel westerse inwoners onbegrijpelijk. Deze tradities staan in het teken van zuivering, wat alleen kan worden bewerkstelligd door middel van het ervaren van pijn.

Het is gebruikelijk dat jongens in de overgang naar man besneden worden. Dit gebeurt door middel van een pijnlijke en primitieve methode. Vervolgens dient de jongen in kwestie zijn eigen voorhuid op te eten. Als deze wond genezen is, dan snijdt men de penis verticaal open, waarna het bloed wordt opgevangen, en in een vuur wordt gegooid. Ze geloven dat een man alleen op deze wijze kan worden gezuiverd.

seksuele tradities australië

Voodoo Saut D’eau

In Haïti is voodoo sterk verweven met de lokale bevolking. Het wordt er al eeuwenlang uitgeoefend, en er zijn veel mannen en vrouwen te vinden die aan witte en zwarte magie doen. Bij de watervallen van Saut D’eau vinden vaak openbare vieringen plaats waar het liefste zoveel mogelijk toeschouwers bij aanwezig moeten zijn. Deze mensen moeten vervolgens bezeten raken.

Dit gebeurt door koppels die in het openbaar seks hebben met elkaar, en er vinden ook orgieën plaats. Door deze seksuele handelingen zouden er geesten op aarde landen die bezit nemen van de aanwezigen, waarna deze mensen in de modder gaan rollen. Dit zou ten goede komen van de geestesgesteldheid van de desbetreffende personen. Deze seksuele rituelen vinden vaak meerdere keren per jaar plaats.

seksuele tradities voodoo

De seksuele tradities van de Trobriand eilanders

We vliegen terug naar Nieuw-Guinea, want daar vinden in een verafgelegen gemeenschap seksuele tradities plaats die al op jonge leeftijd beginnen. Seksuele relaties tussen kinderen zijn er heel gewoon, en worden zelfs aangemoedigd. Het is gebruikelijk dat jongens en meisjes tussen de zes en acht jaar oud tijdelijk met elkaar gaan samenleven, om vervolgens een seksuele relatie op te bouwen. Er worden speciale hutjes gebouwd door de lokale bevolking, waar het jonge stel dan weken, en soms maanden met elkaar gaat leven met het doel om seks te hebben.

De ouderen van de lokale bevolking onderwijzen jonge meisjes in het verleiden van jongens. Dit doet men door bepaalde gebaren te maken, en kleding en sieraden te dragen waardoor een jongen weet dat ze open staat voor geslachtsgemeenschap. Dit hoort bij de seksuele tradities van dit volk. Dit wil niet zeggen dat ze later met dezelfde persoon gaan trouwen. Men gelooft dat seks een werkelijkheid is dat ervaren moet worden, en er geen emotionele verbintenis aan hangt. Het is er gewoon, en dient te worden uitgevoerd. Men gebruikt er ook attributen, zoals speeltjes. In dit geval zijn dat zelfgemaakte houten dildo’s. In onze wereld zijn de sekstoys iets geavanceerder, zoals je hieronder kunt zien.