Dit zijn de 5 meest voorkomende seksuele fantasieën

seksuele fantasieën

Als er een onderwerp op seksueel gebied is waar nooit over wordt uitgepraat, dan zijn het seksuele fantasieën. Ieder mens heeft een (of meerdere) seksuele voorkeur, en die kunnen heel uiteenlopend zijn. Ze verschillen van mens tot mens, maar velen hebben ook dezelfde fantasie, die ze graag samen uitproberen. Dat is in het geval van stellen ook zo. In deze blog hebben we de 5 meest voorkomende seksuele fantasieën op een rijtje gezet.

Seksuele fantasieën

Seks is in veel gevallen nog steeds een taboe om over te spreken, vooral als het van de ‘normale norm’ afwijkt. Dat is uiteraard nergens voor nodig, want vrijwel ieder mens heeft seksuele behoeften, en daarmee ook seksuele voorkeuren. Toch hangen mensen hun seksuele fantasieën niet aan de grote klok, en dat hoeft ook niet. Het is wel prettig als je deze fantasieën in een relatie vrijuit kenbaar kunt maken, en ze misschien samen in een relatie met je partner kunt realiseren.

De Amerikaanse psycholoog Justin Lehmiller heeft enige tijd geleden een groot onderzoek gedaan naar de seksuele fantasieën van mensen, en daar zijn verrassende resultaten uitgekomen. Het onderzoek werd gedaan onder 4.175 Amerikanen, wat daarmee het grootste en meest uitgebreide onderzoek naar seksuele fantasieën in de geschiedenis. Uit dit onderzoek kwam een top 5 van fantasieën naar boven, en die gaan we allemaal uitlichten in deze blog. Zit jouw fantasie ertussen? We beginnen bij de winnaar van dit lijstje.

seksuele fantasieén uitvoeren

Trio

De meest voorkomende fantasie is een trio. Maar liefst 89% van de ondervraagden in het onderzoek van Justin Lehmiller gaf aan dat een trio bovenaan het verlanglijstje staat als het gaat om seksuele fantasieën. In de meeste gevallen was de wens om er een vrouw bij te betrekken. Zowel mannen als vrouwen delen deze fantasie, en in bijna alle gevallen zouden zowel de man als de vrouw er een vrouw bij willen betrekken. 

In sommige gevallen willen stellen er een man bij hebben, maar dan is de man van het stel biseksueel. In het geval van hetero mannen hebben vrouwen de voorkeur. Opvallend is dat bijna alle vrouwen in het onderzoek hebben aangegeven biseksueel te zijn, of biseksuele gevoelens te hebben. Het hebben van een trio staat dus met stip bovenaan het lijstje als het gaat om seksuele fantasieën.

seksuele fantasieën trio

BDSM

BDSM (bondage, domination, submissive, masochism) is de seksuele fantasie die op de tweede plek van dit lijstje staat. Maar liefst 65% van de ondervraagde mannen en vrouwen geven aan dat ze graag een dominante of onderdanige rol in de slaapkamer willen toepassen. BDSM kan heel breed worden toegepast, en dat is uiteraard persoonlijk voor ieder mens. Het kan variëren van van een tik op de billen, tot het gebruik van zweepjes, bondage, en wat extremere vormen. Er is altijd sprake van een dominante en een onderdanige factor.

Onder de ondervraagden zijn het vooral vrouwen die zich kunnen vinden in volledige overgave, terwijl mannen graag een dominante rol willen aannemen. Mensen die zich verdiepen in BDSM kunnen gebruik maken van verschillende attributen om het spel extra spannend te maken. We hebben een ruim assortiment aan sekstoys, en spullen van hoogwaardige kwaliteit die het BDSM spel een extra dimensie geven. Probeer ze vooral uit als je (of jullie) deze fantasie uit wil proberen.

Andere seksuele routine

Het is zonder twijfel lekker om seks te hebben in de slaapkamer. In onze blog over de slaapkamer hebben we uitgelegd dat deze ruimte kan worden omgetoverd tot een erotisch paleisje. Toch staat het veranderen van routine in het seksleven van stellen op de derde plek van dit lijstje. Het veranderen van locatie en van seksstandje staat hierin bovenaan, gevolgd door de fantasie om het een keer te doen met een ander persoon. 

Het hebben van seks op een andere locatie dan de slaapkamer staat bovenaan het verlanglijstje van degenen die hun routine op seksueel gebied willen veranderen. Het maakt in dit geval geen verschil of het een man of een vrouw is, want beide geslachten hebben deze voorkeur. Spontane seks op de keukentafel klinkt misschien cliché, maar het wordt vaker gedaan dan mensen denken. Deze fantasie hangt samen met de volgende in ons lijstje.

seksuele fantasieën routine

Seks in het openbaar

Seks in het openbaar is de fantasie van veel mensen. Vooral dames delen deze fantasie, zo blijkt uit het grootschalige onderzoek van Justin Lehmiller. De spanning van het betrapt kunnen worden speelt hierin een grote rol. Als jij deze fantasie hebt dan is het leuk en spannend om dit te bespreken met je partner. Het samen uitzoeken van een locatie kan de seksuele spanning al verhogen, want jullie zijn bezig met ‘iets nieuws’ op seksueel gebied. Vaak is dit al genoeg voor wat extra hitte.

De meeste locaties die werden aangegeven zijn op het werk, in een lift, in een park, en op een parkeerplaats in de auto. Er zijn uiteraard tal van locaties die uitstekend zijn om seks te hebben. Wat dacht je van een kleedhokje in een zwembad? Of een pashokje in een kledingwinkel? Wees lekker creatief en geef deze fantasie vooral de ruimte, want niets is leuker en lekkerder dan het uitvoeren van iets waar stiekem al lang over wordt gedroomd. Tip: verhoog de spanning met wat speeltjes.

Open relatie en partnerruil behoren ook tot seksuele fantasieën

Natuurlijk hou je van je partner, maar het kan zijn dat jullie seksleven na een tijd een beetje is ingedut. De fantasie om ‘het’ met een ander te doen komt steeds vaker voor. Daar is niets mis mee, want het zegt over het algemeen niets over de liefde voor je partner, maar het verlangen naar verandering op seksueel gebied. Maak dit vooral bespreekbaar met je partner, want misschien staat hij of zij er net zo in. Sommige stellen kiezen dan voor een open relatie, anderen besluiten om te doen aan partnerruil, of iets wat in het verlengde daarvan ligt.

In een open relatie hebben jullie nog steeds een relatie, maar geven jullie elkaar (vaak met duidelijke afspraken) toestemming om het ook met anderen te doen. In het geval van partnerruil (ook wel swingen genoemd) vinden de afspraken met een ander stel plaats, waarbij er wordt gewisseld van partner tijdens de seks. Dit gebeurt soms bij mensen thuis, maar ook in parenclubs. Het is spannend om een dergelijke club te bezoeken als jullie deze fantasie een keer willen uitproberen.

seksuele fantasieën open relatie