Anaal voor beginners

kontlikken

Experimenteren met anale seks, het kan best wel spannend zijn, zeker als het je eerste keer is! De anus is namelijk zonder oefening niet gewend om iets in te brengen. De kringspier spant zich namelijk als respons aan wanneer er iets tegen de sluitspier aankomt. Anale stimulatie is het echter zeker waard! Daarom hebben we speciaal voor jou, als je nog niet veel ervaring hebt met anale stimulatie of graag wilt beginnen, een aantal tips op een rijtje gezet!

Anale seks is voor iedereen 

Vroeger werd er nog negatief over anale seks gesproken, gelukkig is dit negatieve stigma de laatste tijd steeds meer op de achtergrond aan het raken. Anale seks is niet vies, en hoort absoluut geen pijn te doen! Het kan juist erg stimulerend en opwindend zijn. En het leuke van anale stimulatie is dat echt iedereen ervan kan genieten. Anale stimulatie is niet alleen voor homoseksuele mannen. Ook vrouwen en heteroseksuele mannen kunnen intense orgasmes krijgen door anale stimulatie. Anaal is dus voor iedereen om van te genieten!

Begin klein

Het is bij anale seks belangrijk om niet te hard van stapel te lopen. De kringspier moet wennen aan het feit dat er iets in de anus gaat, en als je aan iets moet wennen, begin je nooit groot, toch? Dat geldt ook voor anale seks, daarom is het verstandig om eerst met vingers, tong of een klein seksspeeltje te beginnen. We hebben hier speciale buttplug sets voor. Dit is een set waar verschillende buttplugs in zitten. Zo kun je beginnen met het kleinste formaat en kun je op je eigen tempo je weg naar een groter formaat werken. 

Glijmiddel (op siliconenbasis)

Het aller-, allerbelangrijkste tijdens anale stimulatie, is glijmiddel. In tegenstelling tot de vagina, maakt de anus geen natuurlijk vocht aan. Dat betekent dat anale penetratie of stimulatie erg stroef en misschien zelfs pijnlijk kan verlopen zonder glijmiddel. Gebruik daarom altijd voldoende glijmiddel om ervoor te zorgen dat de stimulatie soepel verloopt. Wist je dat er speciale anaal glijmiddelen bestaan? Deze kunnen ook een ontspannend effect hebben op de anus. Deze zijn vrijwel altijd op siliconen basis, omdat siliconen glijmiddel langer meegaat dan glijmiddel op waterbasis. Let wel goed op als je een siliconen seksspeeltje gebruikt, een siliconen seksspeeltje kan namelijk beschadigen als je deze gebruikt met siliconen glijmiddel. Gebruik in dat geval wel glijmiddel op waterbasis. 

Ontspannen

Niet alleen glijmiddel zorgt ervoor dat de anus zich ontspant, maar het is ook erg belangrijk dat jij je ontspant. Hoe meer ontspannen jij je voelt, des te makkelijker de anus en kringspier zich ook ontspannen. Om je anus te helpen ontspannen, kun je masserende bewegingen rond en op de kringspier met je vinger (en glijmiddel!) maken. Als je dit langer doet, zal de spier zich meer en meer ontspannen. Is de kringspier gewend aan je masserende vinger? Dan kun je hem voorzichtig naar binnen brengen. Ook vibrerende anaalspeeltjes kunnen helpen met het ontspannen van de anus! Houdt deze tegen je kringspier aan en deze zal na een poosje ontspannen door de trillingen. 

Doe het rustig aan

Probeer niets te forceren. Het heeft tijd nodig om een spier te laten wennen aan bepaalde stimulaties of bewegingen. Om een split te kunnen maken, moet je ook eerst stretchen! Begin daarom niet meteen met penetratie en sla al helemaal nooit het voorspel over. Je lichaam heeft tijd nodig om te wennen. Gebruik veel glijmiddel, haast je niet en neem lekker je tijd. No rush! 

Standjes

Niet alle standjes kunnen even comfortabel zijn tijdens anale stimulatie. Er zijn een paar standjes waarbij het gemakkelijker is om gepenetreerd te worden, net zoals bij de vagina. Zo zijn de doggystyle, cowgirl of reverse cowgirl ook erg comfortabel. Ook is het comfortabel om op je rug te liggen met je knieën in de lucht. Zo ben je extra toegankelijk voor je partner. Ben je nog niet klaar voor penetratie met een partner? Geen nood, ook tijdens anale stimulatie met je vinger of seksspeeltje kan een standje helpen met het comfortabeler te maken. Vaak is het op je rug liggen het comfortabelst, maar dat verschilt voor iedereen. Vooral door uit te proberen, kom je er pas achter wat voor jou het fijnst is!

Vergeet andere plekjes van het lichaam niet

Het is fijn om ook op andere plekken op je lichaam gestimuleerd te worden als je de kringspier masseert. Ga maar na, tijdens de seks is het ook veel lekkerder om tussendoor te zoenen, of aan erogene zones zoals de tepels en clitoris te zitten. Zo werkt dat ook tijdens anale stimulatie. Ook is het juist erg belangrijk om ook andere delen van het lichaam te stimuleren, daarmee kom je eerder en fijner tot een orgasme! Vrouwen komen sneller tot een orgasme wanneer de clitoris wordt gestimuleerd tijdens anale stimulatie. Bij mannen kan niet alleen de prostaat, maar ook de penis en het perineum worden gestimuleerd tijdens anale stimulatie om eerder tot een intens orgasme te komen. 

Praat met je partner

Communication is key, dat hoeven we jullie niet te vertellen. Praat daarom met je partner wat jij fijn vindt! Heb het over jullie wensen en grenzen, zodat jullie zeker weten dat jullie op hetzelfde niveau zitten. Gaat iets niet zo goed of wil je liever iets anders proberen? Laat het aan je partner weten! Hij of zij kan immers niet ruiken wat er in jouw hoofd en lijf omgaat. Hoe beter jullie met elkaar praten, des te lekkerder de seks samen zal zijn.

Hygiëne

Het is vaak toch een fijner gevoel om schoon down under te zijn voordat je het gaat stimuleren. Zo kun je de douchekop tussen je benen richten om de anus van buiten schoon te maken, maar om het ook intern schoon te maken, kun je het beste een anaal douche gebruiken. Dit is een product waarmee je water in de anus kunt spoelen om het zo te reinigen. Makkelijk in gebruik en erg effectief! 

Wat ook belangrijk is, is dat je nooit van de anus in de vagina gaat. Er zitten namelijk allemaal bacteriën in de anus die niet in de vagina thuis horen. De natuurlijke pH-waarde van de vagina kan hierdoor worden aangetast wat kan leiden tot schimmelinfecties en blaasontstekingen. Let daarom op dat wanneer je anaal wilt gaan, dat je niet zomaar wisselt tussen de anus en vagina. Was daarom tussendoor je vinger, speeltje of penis tussendoor met lauw water en eventueel pH-neutrale zeep. Zo weet je zeker dat er geen bacteriën op de verkeerde plaats terecht komen. 

Meer blogs lezen?

Wil jij meer weten over condooms of over glijmiddel? We hebben ook andere toffe blogs zoals ons interview met Kim Holland. We bloggen iedere maandag, so stay tuned!