Anale seks: alle tips voor plezier via de achterdeur

anale seks

Stellen die seks hebben zullen ongetwijfeld weten dat anale seks ook een optie is om uit te voeren tijdens de daad. Het hebben van seks hoeft nu eenmaal niet altijd oraal of vaginaal te gebeuren. Als je nieuwsgierig bent naar anale seks dan is deze blog iets voor jou, want we gaan er alles over uitleggen, inclusief de tips & trick, want het werkt toch net even anders dan vaginale en orale seks. Lees snel verder!

Wat is anale seks?

Tijdens anale seks worden in feite dezelfde handelingen uitgevoerd als tijdens vaginale seks. Het stimuleren van de anus van je partner met je tong, vingers, penis, of een speeltje behoort tot de mogelijkheden. Dit voelt uiteraard anders dan orale of vaginale seks. We hebben het eerder gehad over de G-spot en de P-spot. Tijdens anale seks kan bij een man de P-spot worden gestimuleerd, wat kan leiden tot een heftige orgasme.

Anale penetratie kan uiteraard bij zowel mannen als bij vrouwen worden uitgevoerd. We hebben het dan over het penetreren van de anus van de man of vrouw met een penis, vingers, of speeltje. Sommige mensen zijn wel nieuwsgierig naar anale seks, maar durven het nog niet omdat ze denken dat het pijn doet, en voor sommigen is dit ook het geval. Daarom moeten jullie rustig de tijd nemen om dit te ontdekken.

anale seks p-spot

Hoe heb je anale seks?

We zullen de handelingen die uitgevoerd worden tijdens het hebben van anale seks niet meer beschrijven, want dat hebben we hierboven al uitgelegd. Het is echter wel belangrijk dat (uiteraard met goedkeuring van beiden) rustig gebeurt, vooral als het de eerste keer is. Laat je niet misleiden door die pornofilms, want dat is verre van realistisch, die vrouwen en mannen gebruiken trucjes waardoor het makkelijker gaat, en ze hebben uiteraard ervaring.

De eerste keer kan misschien wat moeilijk gaan, maar het heeft geen haast. Experimenteren op seksueel gebied moet vooral relaxed en leuk zijn. Als jullie het prettig vinden dan kunnen jullie een condoom gebruiken. Let er wel op dat er genoeg glijmiddel wordt gebruikt,. want een anus wordt niet vanzelf nat, zoals bij meeste vagina’s wel het geval is. Met glijmiddel gaat het absoluut een stuk makkelijker. Let goed op de reactie van de ontvangende partij, want het moet niet te pijnlijk worden. Lukt het niet? Geen probleem, probeer het later nog eens, of een volgende keer.

‘Oefenen’ is ook een goed idee. Dit doe je uiteraard ook met glijmiddel, maar dan gebruik je een speeltje waarmee je rustig en met alle gemak kunt oefenen met anale penetratie. Als jullie een stel zijn kunnen jullie dit tijdens het seksspel samen proberen, en elkaar hierin dus betrekken. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan speeltjes in verschillende maten. Er zit vast een exemplaar tussen waar je jezelf het gemakkelijkste bij voelt. We hebben er hieronder een aantal op een rijtje gezet.

De eerste keer kennismaken met anale penetratie

We gaan er voor het gemak vanuit dat jullie een stel zijn die nieuwsgierig zijn naar het hebben van anale seks. De eerste keer kan wat moeizaam gaan, maar op een gegeven moment zullen jullie zien dat het steeds makkelijker gaat. Dat komt ook omdat er naarmate het oefenen een meer relaxte sfeer ontstaat. De eerste spanningen zijn eraf, waarna jullie zullen zien (en voelen) dat het steeds makkelijker en lekkerder wordt.

De anus is een gevoelige plek, en dus uitermate geschikt om te stimuleren op seksueel gebied. Er komen veel zenuwen samen op die plek, dus kan het heerlijk zijn om juist daar te spelen met een speeltje, tong, geslachtsorgaan, etc. Experimenteer dus vooral samen, en schaam je nergens voor, want de taboe rondom anale seks is tegenwoordig zo goed als verdwenen. Dat was vroeger wel anders, maar daar gaan we het nu niet over hebben.

anale seks eerste keer

Tips voor top & bottoms

Als je seksueel actief bent dan zul je vast wel eens de term ‘top & bottoms’ voorbij hebben zien komen. Heel simpel uitgelegd wil dit zeggen dat het om de ‘gevende en ontvangende partij’ gaat. Met de term ‘top’ bedoelt men de dominante gevende partij, en met ‘bottom’ de meer onderdanige en ontvangende partij. Al wil dat tijdens een vrijpartij wel eens wisselen. Het kan weleens gebeuren dat er tijdens het hebben van anale seks wat ontlasting vrijkomt, maar dit is normaal, en kan zelfs worden voorkomen.

Voordat jullie anale seks gaan bedrijven is het mogelijk om een anaal douche te nemen. Deze zijn gewoon te koop, en worden discreet verpakt en geleverd. Met een anaal douche spoel je het gedeelte van je darmen schoon dat net boven de anus zit, dus zullen jullie geen last meer hebben van dit soort dingen. Het belangrijkste is altijd dat jullie de tijd nemen voor een relaxte sfeer voordat jullie beginnen met de seks, neem een anaal douche bijvoorbeeld terwijl je relaxed aan het douchen bent voordat de avond vol plezier begint.

De beste speeltjes voor anale seks

We schreven eerder al dat het soms beter is om eerst te oefenen met een speeltje voordat jullie daadwerkelijk overgaan tot het hebben van anale seks. Dit kan een leuke toevoeging zijn op het hebben van de seks die jullie tot op dat moment gewend zijn. Probeer er een speeltje bij te betrekken terwijl jullie orale of vaginale seks hebben, dat geeft meteen wat variatie in het spel van de liefde.

Het is belangrijk dat je in dit geval gebruik maakt van kwalitatief goede speeltjes en glijmiddel van goede kwaliteit, want anders bestaat de kans op aambeien en scheurtjes in de anus, en dat wil je niet. Probeer het speeltje uit dat het beste aanvoelt, dus niet te dik, of juist te dun. We hebben een selectie gemaakt van de speeltjes die het meest geschikt zijn voor anale seks, en hebben deze hieronder uitgestald.

Voordelen van anale seks

Als je nog niet overtuigd bent van het plezier dat komt kijen bij het hebben van anale seks, dan hebben we hieronder een lijstje gemaakt waarin we de voordelen een klein beetje uitlichten. We kunnen verzekeren dat het een leuke en lekkere toevoeging kan zijn. Dit zeggen we wel onder voorbehoud, want elk persoon is anders, dus voor sommigen mensen is anale seks gewoon not-done.

  • Je bereikt sneller je hoogtepunt
  • Het kan extra seksuele spanning opleveren
  • Het is zeer intiem, dus kan het goed zijn voor jullie seksuele intimiteit. Seks is sowieso goed voor je, dus ook anale seks
  • Je wordt niet zwanger van anale seks (maar SOA’s kunnen nog wel! dus kijk uit).
  • Probeer de bovenstaande seksspeeltjes, want die voelen heel anders aan dan speeltjes die voor vaginaal gebruik zijn ontwikkeld.