Alles over beffen: een gelikt handboek voor genieters van orale seks

Ultiem verlangen

Orale seks is seksuele bevrediging waarbij gebruik wordt gemaakt van de mond en de tong. Je stimuleert dus andermans geslachtsdelen met je mond (oraal). Als een man oraal wordt bevredigd dan wordt dit pijpen genoemd, maar het nettere ‘felatio’ is ook een term die regelmatig voorbij komt. Als een vrouw oraal wordt bevredigd dan hebben we het over beffen, maar wat is het precies? En hoe doe je het? In deze blog gaan we dieper in op beffen, want de dame in kwestie kan er heel erg van genieten.

Wat is beffen?

Beffen is het oraal bevredigen van een vrouw. Door je mond en je tong te gebruiken stimuleer je de geslachtsorganen van een dame, die hierdoor erg opgewonden kan raken. Het geslachtsorgaan van de vrouw is de vagina, maar de termen ‘vulva’ of simpelweg ‘kut’ is ook algemeen bekend. Bij het beffen gebruikt de gever de mond en tong om de schaamlippen, clitoris en alles in het omliggende gebied seksueel te stimuleren.

Door een vrouw te beffen kun je een orgasme bewerkstelligen. Beffen kan worden gecombineerd met vingeren, dat is het stimuleren van de vagina met je vingers. Als je deze twee manieren van seksuele bevrediging goed weet te combineren dan zal de dame in kwestie erg opgewonden raken. Beffen wordt vaak als voorspel gedaan zodat de vrouw nat genoeg wordt om gepenetreerd te kunnen worden. Sommige mensen gebruiken er ook graag een glijmiddel bij.

Waar komt het woord beffen vandaan?

Het woord beffen is hoogstwaarschijnlijk afkomstig van de Bargoense taal, waarin een vulva ook wel een bef werd genoemd. Het is niet helemaal duidelijk wanneer het woord met deze betekenis is ontstaan, maar we kunnen wel meer vertellen over de nettere benaming voor beffen, namelijk ‘cunnilingus’. Deze term komt uit het Latijns. ‘Cunnus’ is een vulva en ‘lingere’ betekent aflikken. In de loop van de vele jaren is dit ‘cunnilingus’ geworden.

Hoeveel procent van de mensen doen aan orale seks?

Jij bent zeker niet de enige die aan orale seks doet, het is namelijk een zeer populaire manier van seksuele bevrediging. Als we kijken maar de uitslag van een groot onderzoek dat enkele jaren geleden werd gehouden dan zien we dat wekelijks gemiddeld 36% en maandelijks 25% van de mensen aan orale seks doen. De onderzochte personen gaven aan dat ze vaker orale seks geven dan krijgen.

Er is echter een correlatie tussen het geven en ontvangen, vooral bij mannen. De mannelijke onderzoekers gaven aan dat ze bijna evenveel orale seks hebben gegeven als dat ze hebben ontvangen. Vrouwen daarentegen ontvangen vaker orale seks dan dat ze het geven. Een verklaring hiervoor staat niet in een ander onderzoeksrapport. Alle betrokken mensen hebben aangegeven dat orale seks vaak gebeurt tijdens het voorspel, in sommige gevallen gebeurde het gewoon tussendoor.

orale seks beffen

Voorbereiding op het beffen

Ten eerste moet er logischerwijs een seksuele sfeer hangen. De sfeer is allesbepalend, anders kan er ook niet genoten worden. Steek wat kaarsjes in de slaapkamer aan, zet een relaxed muziekje op en begin met zoenen en strelen. Neem er vooral rustig de tijd voor, want het spel van de liefde hoeft niet gehaast gespeeld te worden. Als de passie en de erotiek in de lucht hangt dan is de juiste sfeer aanwezig voor seks. Tijdens het zoenen kun je het gebied rond de vagina bij de dame al zachtjes stimuleren.

Spring vervolgens samen onder de douche of neem een bad, zodat jullie beiden schoon en fris zijn. De dame in kwestie kan tijdens deze gelegenheid haar vulva goed wassen, want de persoon die haar gaat likken wil er uiteraard ook van kunnen genieten. Indien gewenst kan het gebied rond de vulva ook geschoren worden. De bovenstaande voorbereidingen hoeven uiteraard niet in de genoemde volgorde te gebeuren, er kan ook eerst gedoucht worden, waarna jullie richting de slaapkamer gaan.

Zo begin je met beffen

Als de dame op het bed ligt dan kun je de schaamstreek zoenen, een beetje plagen is ook onderdeel van orale bevrediging. Je kunt je vingers gebruiken om haar schaamlippen en clitoris te masseren terwijl je deze zoent. De clitoris is een knobbelachtig topje dat bovenin tussen de schaamlippen zit en is de gevoeligste plek van de vagina. Als je rustig begint met beffen, dan laat je dit plekje even met rust.

Je kunt in het begin vooral aandacht schenken aan de buitenste schaamlippen dan de vrouw en aan de opening van de vagina, In de buitenste schaamlippen zitten ook veel zenuwen die uiterst gevoelig zijn, dus het stimuleren van deze plek zal ze zeker in dank afnemen. Vergeet ook de binnenkant van haar dijen en haar venusheuvel niet, want het hele gebied mag worden gestimuleerd met je handen en je mond.

orale seks beffen

Goede beftechnieken

Als de dame in kwestie opgewonden genoeg is, dan kun je beginnen met het oraal stimuleren van haar binnenste schaamlippen en de clitoris. Er bestaan verschillende technieken om te beffen, waarop elke vrouw weer anders reageert. Je moet tijdens het oraal stimuleren van haar vagina dus goed opletten hoe ze op bepaalde (lik)bewegingen reageert. Als haar ademhaling sneller wordt en ze sterker met haar heupen begint te bewegen, dan weet je dat je haar gevoelige snaar raakt.

Je kunt verschillende technieken toepassen om haar vagina goed te stimuleren. Je kunt likken, maar ook zuigen, er zijn geen bepaalde regels voor, want dat is voor iedereen persoonlijk. We kunnen wel een aantal technieken uitlichten die het zeker de moeite waard zijn om te proberen. Neem er vooral rustig de tijd voor en doe het voornamelijk op gevoel, want als het te geforceerd gaat dan voelt het een stuk minder lekker. We zetten er een aantal op een rijtje:

Combineren met je vingers

Als je met je tong de clitoris stimuleert dan kun je ondertussen met je vingers de andere delen van haar vagina stimuleren. Terwijl je beft kun je bijvoorbeeld met een (of meerdere) vingers bij haar naar binnen gaan, of haar clitoris afwisselend masseren met je vingers. Let goed op haar reactie, want dat zegt een hoop.

Draaien met je tong

In de clitoris en het gebied eromheen zitten veel zenuwen, die erg gevoelig zijn. Als je met je tong rondjes op dit gebied draait, dan zal ze daar zeker positief op reageren. Je kunt het uiteraard afwisselen met andere bewegingen, en soms een beetje zuigen aan de clitoris. Schroom niet om te vragen of ze het lekker vindt.

Zuigen

Een dame kan het zeker waarderen als je het likken afwisselt met zuigen. Je kunt haar schaamlippen in je mond nemen en erop sabbelen, maar haar clitoris moet je in dit geval ook zeker niet vergeten. Je kunt zo hard of zacht zuigen als je wil, zolang zij het lekker vindt. Als je dan ook je vingers op de juiste manier gebruikt, dan is een orgasme niet ver weg.

Lik de hele vagina

De clitoris is niet het enige plekje dat gevoelig is, het hele gebied mag worden gestimuleerd. Als je de gehele binnenkant likt dan zal ze zeker extra opgewonden raken. Begin bij de opening van de vagina, en werk langzaam maar zeker naar boven, en vervolgens weer naar beneden. De combinatie clitorale- en vaginale stimulatie zal je zeker in dank worden afgenomen.

Penetreren met je tong

Je kunt je tong gebruiken om haar te penetreren. In plaats van je vingers ga je met je tong bij haar vagina naar binnen en naar buiten. Duw de schaamlippen zachtjes opzij en stimuleer haar vaginale opening. Ze zal het gevoel zeker anders ervaren dan penetratie met je vingers of penis. Je tong is de sterkste spier van je lichaam en dat mag ze best voelen.

Dit zijn uiteraard maar een aantal technieken die je tijdens het beffen toe kunt passen. Speel vooral met de bovenstaande technieken en misschien ben je zelf creatief genoeg om er zelf een aantal te verzinnen. Je kunt er ook voor kiezen om er een sextoy bij te gebruiken, zoals een vibrator. Je penetreert haar dan terwijl je met je tong haar clitoris likt.

Standjes om te beffen

Een vrouw hoeft niet alleen maar op haar rug op bed te liggen om orale seks te kunnen ontvangen. Net zoals bij het penetreren zijn er voor orale seks ook heel veel standjes te verzinnen die het beffen een stuk spannender maken. Het is voor zowel de vrouw als degene die haar gaat beffen leuk om hiermee te experimenteren. We hebben een aantal standjes voor het beffen hieronder uitgelicht.

Liggend op bed

Dit is het bekendste standje. De dame gaat op haar rug op bed liggen en spreidt haar benen. Degene die haar gaat beffen kan op deze manier makkelijk met zijn of haar hoofd tussen haar benen. Een kussentje onder haar billen maakt het ook iets makkelijker om haar oraal te bevredigen, dat scheelt weer pijn in je nek.

Via de achterkant

Het voelt voor een dame erg erotisch als ze via langsachter wordt gebeft. Ze gaat bij deze positie op haar knieën zitten, waarna de bedpartner haar van achteren likt. Je kunt hierbij ook op een makkelijke manier vingeren, dus probeer deze optie vooral uit, en combineer het. Als de zin er is, is het ook meteen de positie voor doggystyle voor zowel vaginale als anale penetratie.

Met haar vagina op je gezicht

Als de bedpartner op zijn of haar rug gaat liggen dan kan de dame in kwestie met haar vagina boven het gezicht gaan hangen. Zij heeft op dat moment de regie in handen en kan een beetje teasen door met haar heupen te bewegen en haar vulva op en neer te bewegen. Deze positie kan op twee manieren: met het gezicht of de rug naar de ander gericht.

De staande positie

Deze positie zal ongetwijfeld vaker in de douche dan in de slaapkamer worden toegepast, maar dat maakt hem er niet minder spannend om. Er valt in deze weinig te raden; de vrouw ontvangt in staande positie, wellicht iets met een been naar buiten gebogen, waarna de ander op zijn of haar knieën gaat zitten en met de tong haar vagina stimuleert.

beffen orale seks

Kun je klaarkomen tijdens het beffen?

De vrouw in kwestie kan zeker klaarkomen tijdens het beffen. Een orgasme draait allemaal om het stimuleren van de erogene zones en het opbouwen van seksuele spanning. Het is belangrijk om te weten dat het allemaal niet te snel hoeft. Hoe langzamer de erotische spanning wordt opgebouwd, hoe heftiger het orgasme zal zijn. Ze zal het zeker kunnen waarderen als jij de tijd neemt om haar tot een hoogtepunt te brengen.

Als je haar de tijd geeft om zeer opgewonden te raken dan zal ze op een gegeven moment haar orgasme niet uit kunnen stellen, waarna ze klaar zal komen. Dit doe je allemaal door de bovenstaande technieken toe te passen en er een hoop passie van jezelf aan toe te voegen. Combineer het beffen gerust met vingeren, dat zal de spanning zeker verhogen. Het is ook belangrijk dat je een tempo aan weet te houden.

Als de vrouw op een bepaald punt is, en op het punt staat om klaar te komen, dan is het belangrijk dat je op dat moment hetzelfde tempo en het ritme aan blijft houden. van afwisselen is dan geen sprake meer. Als je dezelfde druk en ritme aanhoudt dan zal ze op een gegeven moment een orgasme krijgen. Vraag vooral aan haar of ze dat aan wil geven, hoewel je dit waarschijnlijk zelf op dat moment wel door zult hebben.

Vragen over beffen

Op het gebied van seks ben je nooit klaar met experimenteren, maar als je nog niet zoveel ervaring met beffen hebt dan zul je best wat vragen hebben. Er is geen specifieke handleiding, want zoals we al eerder aangaven in deze blog is geen enkel persoon gelijk. De ene vrouw wordt helemaal gek van een bepaalde bef-techniek terwijl een andere vrouw daar niet warm of koud van wordt. We hebben de meest voorkomende vragen over beffen hieronder op een rijtje gezet.

Is orale bevrediging nodig voor een goed seksleven?

Nee, het is niet nodig voor een goed seksleven. Er zijn nog veel meer opties voor tussen de lakens. Het is maar wat je voorkeur is en wat de voorkeur van je bedpartner is. Er zijn genoeg mensen die een goed seksleven hebben zonder dat er orale seks aan te pas komt.

Kun je een soa krijgen van beffen?

Het risico op een soa is wel kleiner bij orale seks, maar nog zeker aanwezig. Een soa wordt namelijk door bloed, vaginaal vocht en sperma overgebracht. Als je seks hebt dan kun je een soa dus makkelijk via de mond overbrengen. Het is dus belangrijk dat je jezelf regelmatig laat testen, vooral als je vaak wisselt van bedpartner. Wij hebben betrouwbare soa-testen in ons assortiment.

Is orale seks nodig om klaar te kunnen komen?

Maar liefst 70 procent van de vrouwen komt makkelijker klaar bij clitorale stimulatie dan bij vaginale stimulatie. Een vrouw komt dus sneller klaar als de clitoris wordt gestimuleerd en daarvoor is orale seks dus uitermate geschikt. Er zijn uiteraard genoeg vrouwen die ook op andere manieren klaar kunnen komen, dus beffen is niet de enige manier.

Moet de G-spot worden gestimuleerd bij het beffen?

Het stimuleren van de G-spot hebben we eerder behandeld in onze blog over dit magische plekje. Deze hoeft niet gestimuleerd te worden als je een dame gaat beffen, maar het kan zeker geen kwaad om er uitgebreid aandacht aan te besteden. De G-spot is net zoals de clitoris een zeer gevoelig plekje, er bestaan daarom ook G-spot vibrators, speciaal voor extra stimulatie.

Hoe heet anaal beffen?

Anaal beffen wordt ook wel ‘rimmen’ genoemd. Het woord ‘anilungus’ is hier weer een nettere term voor. De anus heeft ook zeer veel zenuwen en is erg gevoelig. Een vrouw kan het prettig vinden als ze zowel anaal als vaginaal wordt gebeft. Dit verschilt echter per persoon, dus je kunt aan haar vragen of ze dat lekker vindt.

Feiten en fabels over orale seks

Over seks raken we nooit uitgepraat, wat logisch is, want iedereen doet het. Feit is echter wel dat er met alle verhalen ook heel veel fabels in de wereld komen. Wat is wel of niet waar? Laten we voorop stellen dat seks altijd veilig gedaan moet worden, daar is geen twijfel over mogelijk. Daarnaast moet seks altijd met wederzijdse goedkeuring worden gedaan. Maar welke feiten zijn er nog meer? En wat zijn de fabels? Omdat deze blog over orale seks gaat hebben we een aantal feitjes en fabeltjes hieronder op een rijtje gezet.

De tandarts kan zien dat je orale seks hebt gegeven

Het antwoord? Ven beide een beetje. De tandarts kan niet zien of je iemand hebt gebeft, dat is zeker. Maar als je iemand hebt gepijpt dan is het een ander verhaal, dan kunnen er rode bultjes van het zuigen op je gehemelte zitten, maar dat gebeurt ook bij een lolly. Een tandarts kan dus wel en niet zien of je orale seks hebt gehad.

Bij orale seks mag je alleen je mond gebruiken

Dit is een fabel. Als je orale seks hebt dan mag je ook je vingers gebrukken en er zeker ook een sekstoy bij pakken. Er zitten geen duidelijke of strenge regels aan vast. Natuurlijk wordt orale seks gegeven met de mond, anders zou het geen orale seks heten. Maar er zitten geen regels aan vast, dus blijf vooral experimenteren.

Je kunt geen soa’s oplopen van orale seks

Dit is ook zeker een fabel. Als je intiem met iemand bent, dan kun je zeker een soa oplopen. De kans is kleiner bij orale seks, maar wel aanwezig, want je kan vocht of andere lichaamssappen overbrengen op een ander deel van het lichaam met je mond. gebruik een condoom of een beflapje. Twijfel je? Dan kun je altijd een soa-test doen.

Vrouwen worden liever gebeft dan gepenetreerd

Als we de uitslagen van een Amerikaans onderzoek moeten geloven, dan krijgen vrouwen liever een goede befbeurt dan ze penis-vaginale geslachtsgemeenschap hebben. Ze kunnen zich namelijk beter concentreren en vaak in alle rust liggen en genieten van de tong van haar bedpartner.

Je kan niet beffen als een vrouw ongesteld is

Dit is uiteraard een fabel. Je kunt een vagina altijd oraal verwennen. De vraag is echter of het wel zo hygiënisch is. Er zijn maar weinig mensen die zin hebben om een vrouw oraal te verwennen als ze ongesteld is, maar er zijn altijd uitzonderingen. Vaak heeft de dame in kwestie ook geen zin in seks, dus het gebeurt niet vaak. Maar het is uiteraard wel mogelijk.

feiten fabels beffen orale seks

Wat is anilingus?

We zagen dit woord eerder in deze blog al voorbijkomen: anilingus. Dit is simpelweg het beffen van de anus, ook wel ‘rimmen’, ‘lotuskus’ of ‘baffen’ genoemd. Het is het stimuleren van de anus met de tong. Anilingus is zowel anale seks als orale seks omdat zowel de mond als de anus een prominente rol spelen in deze stimulatie. Baffen wordt door zowel heteroseksuelen, biseksuelen als homoseksuelen gedaan.

Er zitten zeer veel zenuwen in de anus, waardoor het voor veel mensen een erogene zone is. Het oraal stimuleren van de anus kan dus een zeer opwindend effect geven, maar het wordt niet zoveel gedaan als beffen. Soms wordt er een speeltje bij gebruikt en wordt de anus tijdens het beffen ook gestimuleerd. Er zit echter wel een extra gezondheidsrisico aan, want er is een bacterie die speciaal rond de anus voorkomt.

Dit is de E-coli bacterie. Deze bacterie is niet zeer ernstig, maar kan wel veel buikkrampen en diarree veroorzaken. Andere ziektes die tijdens anilingus kunnen worden overgedragen zijn herpes, hepatitis B en hepatitis A. Het is dus zeer raadzaam om een beflapje te gebruiken als je gaat baffen, want je wil geen spijt krijgen van een leuke en lekkere avond.

Conclusie beffen

Een vrouw wordt graag gebeft omdat haar vulva en met name haar clitoris zeer gevoelig is. We hebben een aantal technieken in deze blog behandeld die het zeker de moeite waard zijn om uit te proberen. Voordat jullie aan een spannende avond beginnen is het misschien goed om te vragen wat de dame in kwestie lekker vindt en vergeet daarbij vooral niet om je eigen wensen en fantasieën aan te geven.

Het is ook zeker de moeite waard om lekker te experimenteren op dit gebied, maar doe het wel veilig. We hebben hieronder een aantal items uitgestald die helpen bij het hebben van veilige seks. Orale seks is persoonlijk, maar vrijwel iedereen kan het wel waarderen tussen de lakens. We hopen dat we met deze blog kunnen bijdragen aan een lekkere en spannende avond, want het hebben van seks is een heerlijke bezigheid.

conclusie beffen