Ben jij een sexpert?

Sexpert

Misschien denk jij een ware sexpert te zijn en weet jij alles al over het vrouwelijk lichaam en seks. Dan kende jij de volgende 15 leuke feitjes vast al wel!

1) Je kunt klaarkomen door aan je tepels te frunniken

Het is helaas niet voor iedereen besteed om klaar te komen door aan je tepels te zitten (al zou dit voor sommigen het leven wel iets makkelijker maken!). Dit is de science die erachter zit: doordat je tepels geprikkeld worden, komt er een stofje vrij, oxytocine. Dit wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd, omdat het onder andere vrijkomt bij fysieke aanrakingen, zoals knuffelen en seks. Het stofje zorgt ervoor dat de spieren van de vagina samentrekken en er extra bloed naar wordt gepompt, en voor sommige vrouwen is dit voldoende om klaar te komen. Fantastisch toch?

2) Pijn is minder tijdens de seks

Uit een gepubliceerd onderzoek van Journal of Sex Research is gebleken dat je tijdens de seks minder pijn ervaart dan wanneer je geen seks hebt. Dit kan verklaren waarom je het niet altijd fijn vindt om door je partner gespankt te worden terwijl je in de keuken of badkamer bezig bent, maar het heerlijk vindt tijdens het vrijen!

3) Seksdromen zijn op te wekken

Wat zeg je me daar! Je kunt de kansen op seksdromen vergroten door in bepaalde houding te liggen. Uit een onderzoek, wat je kan terugvinden in Dreaming, blijkt dat wanneer je op je buik ligt met je armen boven je hoofd, je meer kans hebt om seksuele dromen te hebben. Leuk om binnenkort eens uit te proberen 😉

4) Jouw sokken, bezorgen jou orgasmes

Misschien heb je hier al wel eens van gehoord, en zo niet, snap je dit volledig na onze uitleg. Niets is zo vervelend als het hebben van koude voeten, feit. Dit ongemak zorgt er dan ook voor dat er veel vrouwen niet tot een orgasme komen. Uit onderzoek is gebleken dat, om dit probleem voor te zijn, wanneer je sokken in bed draagt, het percentage vrouwen die wél een orgasme kregen steeg van 50 naar 80 procent! Dus pak die dikke kerstsokken maar uit de kast!

5) Glijmiddel zorgt voor orgasmes

Het zal je misschien niet verbazen, maar hoe comfortabeler jij je voelt, des te makkelijker je tot een orgasme komt. De University van Indiana; Center for Sexual Health Promotion heeft dit onderzocht en is tot de conclusie gekomen dat 50 procent van de mannen en vrouwen makkelijker klaarkomen wanneer ze glijmiddel gebruiken. Daarom is het belangrijk (en leuk!) om lekker veel glijmiddel te gebruiken!  

6) Kokosolie als glijmiddel

Kokosolie is prima te gebruiken als glijmiddel, smaakt en ruikt lekker en is goedkoop, maar let wel goed op! Net als andere glijmiddelen op oliebasis, kun je deze niet gebruiken in combinatie met (latex) condooms. Lees hier alle ins and outs over glijmiddel.

7) De winnaar voor meeste orgasmes gaat naar… de lesbiennes!

Helaas voor de heterodames, maar de lesbiennes shinen hier toch wel meer! Een ander onderzoek (leuk, al die onderzoeken naar seks!), gepubliceerd in The Journal of Sexual Medicine, laat namelijk zien dat 61,6% van de heteroseksuele vrouwen klaarkwamen, terwijl de homoseksuele vrouwen 74,7% klaarkomen. Tjee, dat is nogal een verschil!

8) Sperma light

Caloriearm, light, zero of gezond, zo zou je sperma allemaal kunnen omschrijven. Er zit namelijk, voor de geringe hoeveelheid, veel eiwit in en een theelepel bevat slechts 36 calorieën!

9) Seks na het sporten? Let’s go!

We weten allemaal dat sporten goed voor je is en gezond, maar wist je ook dat het een goed moment is om na het sporten even lekker het bed in te duiken met je partner (of speeltje)? Je lichaam pompt niet alleen als een bezetene bloed door je lichaam (en dus ook je geslachtsorganen), maar je testosteron heeft ook een enorme boost gekregen. Prima moment dus om lekker in de mood te raken!

10) Vlinders zorgen voor betere seks

Uit onderzoek is gebleken dat je, wanneer je verliefd bent op je bedpartner, betere seks hebt dan wanneer je dat niet bent! Hoe heviger de vlinders, des te beter de seks.

11) One-night stands gebeuren vaak tijdens het reizen

Een one-night stand kan natuurlijk altijd en overal, maar het gebeurt opvallend vaak tijdens het reizen! Hostelbookers.com heeft dit aan 11.000 klanten gevraagd, en zij kwamen erachter dan 52 procent van de mannen en 41 procent van de vrouwen one-night stands hebben gehad tijdens het reizen!

12) Meerderheid kiest voor koffie

Hoe dit nou kan, weten wij ook niet goed. Maar uit een onderzoek waaraan 7455 mensen meededen, is gebleken dat 51% liever koffie had dan seks. Wij denken zelf dat ze onze speeltjes nog niet hebben uitgeprobeerd, dan wil je niets anders meer 😉

13) Seks is stress verlagend

Kijk, nog een reden om niet voor koffie te kiezen, maar juist voor seks! Afgezien van al het fijne fysiek, blijkt ook dat seks je zenuwen kalmeert. Het werkt bloeddrukverlagend en stress verminderend. Uit een experiment is gebleken dat mensen die vlak voor een groot publiek moesten speechen, minder stress hadden dan de mensen die dat niet hadden! Heb jij dus binnenkort een belangrijk presentatie of sollicitatie? Zorg dan dat je bij je partner in de buurt bent en jullie samen ready zijn om de voorbereiding even goed te knallen.

14) Seks laat je minder ziek voelen

Wat blijkt nou uit wetenschappelijk onderzoek? Wanneer je seks hebt, zorgen de opwinding en de orgasmes ervoor dat je immuunsysteem wordt geboost! Halleluja! Maar vergeet niet om tussendoor goed te rusten en af en toe een bouillonnetje te nemen.

15) Van seks ga je beter praten

We hebben het dan niet over letterlijk articuleren, maar juist over het communiceren! Volgens een onderzoek uit Communication Monographs heb je meer intieme en goede gesprekken met iemand wanneer je klaarkomt tijdens de seks. Het stofje oxytocine (weet je het nog, het knuffelhormoon!) zorgt hier weer voor. Het maakt dat je je comfortabel en safe voelt, waardoor je makkelijker ergens over kunt praten dan misschien normaal! Het verklaart misschien ook waarom je die ene keer na de seks ‘ik hou van je’ uit hebt gefloept 😉

Meer blogs lezen?

Ben jij nu een echte sexpert of ben je erachter gekomen dat je misschien nog wat meer moet lezen (en leren) over erectieproblemen of condooms? Geen nood, wij bloggen iedere maandag speciaal voor jou zodat je altijd up to date blijft, so stay tuned!

bron: WomansHealth