Bonding, binding en opwinding

Blog Bonding Bindend Opwindend

Laatst hebben we het gehad over BDSM, waar die afkorting nou voor staat, wat het allemaal betekent en wat belangrijke dingen zijn om te weten voor je je in de BDSM-wereld begeeft. Heb je even een opfrisser nodig? Dan kun je hier nog een snel onze introducerende blog lezen. Zit het allemaal nog vers in je geheugen? Laten we dan samen de B van BDSM ontdekken.

De B van Bonding

Bondage is een van de onderdelen van BDSM waar je je fantasie in de vrije loop kunt laten. Wat heb je hiervoor nodig? Nou, eigenlijk niet zo veel. Een setje handboeien, een mooi touw of misschien wel een blinddoek. En je kunt het zo gek maken als dat je zelf wilt, zo is voor de een een simpel touw genoeg, terwijl de ander liever gaat voor een ingewikkelder harnas. Zo blijft bondage lekker toegankelijk voor iedereen.

Verschillende technieken

De een houdt van broccoli, de ander eet liever een hamburger. Iedereen vindt wat anders fijn en lekker, en dat werkt ook precies zo met seks, surprise surprise! Iedereen heeft andere voorkeuren, en dat betekent dat er ook weer verschillende vormen en technieken van bonding bestaan. Zo zijn er veel verschillende soorten hand- en enkelboeien en bondagetouwen. De boeien zijn verkrijgbaar in lederen variant, maar ook in vegan versies. De touwen heb je ook in verschillende soorten, lengtes en kleuren. De boeien zijn vaak vrij straight forward, de handboeien gebruik je rond de polsen, en de enkelboeien rond de enkels en kun je soms aan bijvoorbeeld je bed vastmaken. Met bondagetouw heb je wat meer ‘keuzevrijheid’. Een bondagetouw kun je rond de enkels en/of polsen binden, maar ook rond de torso, de benen, de armen en schouders of zelfs rond de mond. Wel is het handig om, als je een bondagetouw hebt, wat fijne knopen te kennen. Op het internet kun je hier verschillende technieken voor vinden maar ook speciale bondagecursussen!

Shibari of Kinbaku

Bondage is voor sommige mensen niet alleen een toevoeging voor hun seksleven, maar ook of uitsluitend een vorm van art. Jazeker, deze kunstvorm wordt al talloze decennia uitgeoefend door allerlei culturen en er zijn door de jaren heen verschillende technieken ontwikkeld en verfijnd. Zo heb je een Japanse touwbondage techniek, ook wel Shibari of Kinbaku genoemd. Wanneer je spreekt van Shibari, wordt er meer verwezen naar de kunstvorm van deze bonding stijl, en wordt gebruikt door bijvoorbeeld artiesten zoals Lady Gaga, en Kinbaku wordt vaker gebruikt binnen de BDSM-cultuur. Er zijn een paar kenmerken die erg typerend zijn voor deze bondage stijl. Het knoopwerk moet er esthetisch goed uit zien en erg zorgvuldig worden geknoopt op een (meestal) asymmetrische manier. Er zit dan ook enorm veel werk en tijd in Shibari. Een erg lang touw heeft dan ook zeker de voorkeur!

Suspensionbondage

Ook heb je suspensionbondage. Een duur woord voor het vastbinden en het deels bevestigen van bijvoorbeeld de handen en voeten met ophangpunten aan het plafond. De ophangpunten (dit kan er ook natuurlijk maar één zijn) kunnen dus aan het plafond worden bevestigd, maar ook aan een muur, een tafel of de grond. Door iemands armen achter de rug te binden en vervolgens de handen op te hangen aan bijvoorbeeld het plafond, kan de persoon niet goed bewegen of weglopen. Dit creëert een vorm van machteloosheid en spanning, waar sommige mensen een enorme kick van krijgen. Dit kun je zo gek maken als dat je zelf wilt met zoveel speeltjes en touw als je wilt.

Bondage kleding

Verder heb je nog andere bonding technieken zoals het dragen van bepaalde kleding die ervoor zorgen dat jij je niet goed kunt bewegen. Je kunt hierbij denken aan korsetten of iemand inwikkelen met folie, dat wordt ook wel mummificatie genoemd. Ook bestaan er allerlei harnassen. Deze harnassen zijn meestal bedoeld om over de torso heen te bevestigen. Er zitten meestal speciale ringetjes aan waar je touwen aan kunt binden en gespen op kunt klikken. Deze kun je dan vervolgens weer aan bijvoorbeeld de muur of het bed vastmaken.

Don’t move

Het hele ding van bondage is dus dat je je niet kunt bewegen of dat je partner dat niet kan. Dit kan gevoelens van macht en machteloosheid oproepen die bij sommigen enorm veel opwinding veroorzaken. Ook kan het ervoor zorgen dat je een soort verantwoordelijkheidsgevoel krijgt, de ander hangt machteloos in jouw bondagewerk, nu is het ook aan jou om de ander helemaal gek te maken. En hoe spannend is het als jij jouw lief machteloos in jullie slaapkamer ziet liggen? Of als jij zelf in de touwen hangt, dan zit er niets anders op dan om je over te geven aan je partner en je helemaal te laten verliezen in zijn of haar kunsten. Heerlijk toch, die onverdeelde aandacht? Sommige mensen vinden zelfs dat het vastbindwerk zélf lekker aanvoelt, zeker als het touw zich over of bij de gevoelige gebieden bevindt.

Please tease

Als een van jullie is vastgebonden, ligt het werk bij degene die zich nog vrij kan bewegen. Er kan zachtjes worden gestreeld, maar je kunt ook zeker overgaan op SM. Wat echter meestal gebeurt, is dat er wordt geplaagd. De vrije persoon kan bijvoorbeeld de ander stimuleren door aan de geslachtsdelen te zitten of andere erogene zones, of juist net niet. Zo kun je de ander helemaal gek maken, en je partner zo te stimuleren, dat hij of zij echt nét niet komt. Uitstellen noemen ze dat ook wel. En dit kun je zo lang doen als jij dat wilt en humaan vindt. Zo wordt bonding echt een ervaring om nooit te vergeten.

Be safe

Tijdens bondage is er altijd iemand die zich wel kan bewegen en iemand die dat minder goed of helemaal niet kan door touw, kleding of boeien. Dat de ander vastgebonden is, betekent wel dat deze dan écht niets kan doen en blind op jou vertrouwt. Daarom is het enorm belangrijk om voor de seks een safeword af te spreken. Mocht jij vinden dat de ander te ver gaat, je bent er klaar mee of de bondage zit te strak (geef dit altijd meteen aan!), dan kun je dat zo heel gemakkelijk aangeven. Zo voorkom je nare ervaringen en blijft de B in BDSM altijd lekker en leuk.

Boeiende bonding

Is jouw nieuwsgierigheid geprikkeld en wil jij je wel eens wagen in de bonding wereld? Dat kan bij CondoomEnzo! We hebben een uitgebreid assortiment aan hand- en enkelboeien, bondagetouw, oogmaskers en bewegingsbeperkende harnassen. Welke zou jij graag eens willen uitproberen?

Meer blogs lezen?

Is bondage toch niet jouw ding? Geen probleem, we hebben ook genoeg andere toffe blogs waar je nieuwe dingen kunt leren en lezen, wist jij bijvoorbeeld al wat wij Kim Holland hebben geïnterviewd? Of ben je nog niet zo ervaren met seks en wil je graag meer lezen over de eerste keer? We bloggen iedere maandag, so stay tuned!