Condooms: alle informatie voor een flexibel en veilig seksleven

condoom op maat

Het condoom is het bekendste en meest gebruikte voorbehoedsmiddel ter wereld. Het beschermt voor een groot deel tegen SOA’s, voorkomt ongewenste zwangerschappen, en is makkelijk te verkrijgen. Er bestaat tegenwoordig een breed scala aan soorten, maten, smaken, en andere vormen van condooms, die uiteindelijk allemaal dezelfde functie hebben. In deze blog staat de condoom dus centraal, en we hebben interessante feiten te vermelden.

Waar koop je een condoom?

Voordat je een condoom gaat gebruiken, zul je deze eerst aan moeten schaffen. ‘Vroeger’, en daarmee bedoelen we de tijd voor de internetrevolutie, konden ze alleen worden gekocht bij drogisterijen, seksshops, en andere winkels. Ze lagen vaak achter de kassa, dus moesten de meeste mensen erom vragen, wat rode wangetjes veroorzaakte. Tegenwoordig hoeft dat niet meer, en kun je ze met een muisklik bestellen vanaf je smartphone, tablet, etc.

In onze webshop kun je kwalitatief zeer goede condooms bestellen, wij zorgen er altijd voor dat we de beste kwaliteit in huis hebben, en jij dus ook. Deze worden in een neutrale verpakking verpakt en verstuurd. Je hoeft dus niet meer naar de drogist om ze aan de balie te kopen, maar die keuze is uiteraard persoonlijk. Sommige mensen hebben minder moeite met het vragen naar een pakje condooms. De mogelijkheden voor het kopen van condooms zijn dus sinds het ontstaan van webshops uitgebreid.

Welke maat condoom moet ik hebben?

Als je weet waar je je condooms gaat kopen, dan moet je uiteraard wel weten welke maat condoom bij je past. Elke penis is verschillend, dus bestaan er ook verschillende maten condooms. Als je een rubbertje koopt dat te wijd zit, en dus te los om je jongeheer zit, dan kan deze eraf glijden tijdens het hebben van seks, en daar zit je niet op te wachten. Een condoom dat te strak zit doet pijn, en dat is oncomfortabel. Maar hoe weet je welke maat je nodig hebt?

Gelukkig bestaat er zoiets als een ‘condoommeter’. Dat is een guide waarmee je simpelweg kan meten welke maat condoom het beste bij je past. Daarna weet je exact welke maat je nodig hebt, en kun je dat invullen of aanklikken bij het bestellen. Zo weet je dat je altijd de juiste maat in de brievenbus krijgt gedeponeerd. Neem uiteraard altijd de tijd om te meten, en rustig te kijken voordat je tot een bestelling overgaat. Het heeft geen haast, dat is het fijne aan het bestellen via een webshop.

Wat voor soorten condooms zijn er?

Over de soorten en maten condooms die verkrijgbaar zijn kunnen we een heel artikel schrijven, dus we proberen het kort samen te vatten. Er bestaan talloze verschillende maten, dat hebben we al uitgelegd. Er bestaan ook condooms met smaakjes, ribbels, figuurtjes, en zelfs glow-in-the-dark exemplaren. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is op de markt, want seks moet niet alleen lekker zijn, maar ook leuk.

Als je het gevoel hebt dat condooms ‘het gevoel’ weghalen tijdens de seks, dan zijn er ook extra dunne condooms verkrijgbaar. Ook zijn ook condooms met een zaaddodende pasta, extra stimulatie, en er bestaan condooms die geschikt zijn voor mensen met een latex-allergie. Voor ieder wat wils, dus je hoeft nooit zonder een rubbertje te zitten. Heb je een hoog libido? Er zijn ook grootverpakkingen verkrijgbaar.

Hoe gebruik je een condoom?

We gaan er op dit punt vanuit dat je de juiste maat en soort condoom hebt die past bij jouw wensen. Maar nu moet je hem ook gebruiken! Hoe gebruik je een condoom? We hebben in onze blog ‘alles wat je moet weten over condooms’ al uitgelegd hoe dit voorbehoedsmiddel gebruikt moet worden, maar het kan geen kwaad om het nog een keer ter sprake te brengen. Laten we even voorop stellen dat je ze wilt gebruiken voor seks, niet om op te blazen voor een feestje.

We hoeven niet meer uit te leggen dat je geen condoom moet gebruiken die over de houdbaarheidsdatum is, want die kunnen sneller scheuren, en daar zit je niet op te wachten. De bedoeling van het condoom is het veilig kunnen praktiseren van seks, en dat lukt niet met een condoom waarvan de kwaliteit slecht is. We gaan er dus vanuit dat je een nieuwe condoom hebt aangeschaft, check hieronder de stappen.

  • Scheur de verpakking open (kijk uit voor nagels, ringen, etc)
  • Rol het condoom pas af als deze om de penis moet
  • Zorg ervoor dat de penis stijf is als je de condoom om wil rollen
  • Rol het condoom af als je het naar buiten af kan rollen, als deze binnenstebuiten is verpakt dan moet je hem weggooien.
  • Knijp met één hand het topje dicht, en rol met je andere hand het condoom zo ver mogelijk over de penis.
  • Na het klaarkomen hou je de rand vast, en trek je het terug. Als je dat niet doet dan kan hij afglijden.
verschillende smaken condooms

Fabels over condooms

Er bestaan veel feitjes en fabels over seks. Zo hebben we in onze vorige blogs een aantal seksmythes behandeld, en hebben we ook in onze blog over de G-spot een aantal fabeltjes weten te ontkrachten. Voor deze blog hebben we ook een aantal leuke fabeltjes op een rijtje gezet. Er bestaan namelijk misvattingen over condooms, en die gaan we nu even rechtzetten. Ben je er klaar voor? Check de onderstaande fabeltjes.

Je hebt geen condoom nodig bij orale of anale seks

Dat is zeker onjuist. Condooms zijn ontworpen om zwangerschappen te voorkomen, maar ook om SOA’s te voorkomen. Ook bij anale en orale seks kun je seksueel overdraagbare aandoeningen overbrengen, dus is het raadzaam om ook dan een condoom te gebruiken.

Een condoom hoeft niet als de vrouw de pil slikt

De anticonceptiepil is uiteraard een prima middel om een zwangerschap te voorkomen, maar deze beschermt je niet tegen SOA’s, dus je bent alsnog ver van huis (of om de hoek bij de dokter) als je het risico neemt om seks te hebben zonder condoom.

Je moet 18 jaar zijn om condooms te mogen kopen

Welnee, ook dit is een fabeltje. Er zijn inderdaad producten die een 18+ label hebben, zoals alcohol en sigaretten. De overheid is juist van mening dat jongeren beschermende seks moeten hebben, dus wordt het verkoop van condooms onder jongeren juist gestimuleerd. Want in welke leeftijd leer je de wonderen van seks kennen? Zeker weten voor je 18de.

Als je meerdere condooms draagt ben je beter beschermd

Ook dit is een fabeltje. Condooms zijn ontwikkeld om te beschermen tijdens het hebben van seks, dus één is goed genoeg. Sterker nog; het kan juist gevaarlijk zijn om er twee over elkaar te dragen, want wrijving tussen de twee condooms kan scheuren veroorzaken. Daarnaast voel je dubbel zo weinig van de daad, das ook niet leuk toch?

Glijmiddel maakt het beter

Glijmiddel op je condoom doen heeft geen toegevoegde waarde, en kan zelfs de kwaliteit van het condoom verminderen. Vooral glijmiddel op oliebasis kan het rubbertje aantasten, waarna een scheurtje op de loer ligt. Als je er toch glijmiddel op wil doen dan is het raadzaam om een middel te gebruiken dat een waterbasis heeft.

condoom omdoen