Condoomsize does matter

CondoomSize

We weten onderhand allemaal dat ze belangrijk zijn omdat ze zowel zwangerschappen als soa’s voorkomen. Maar er zijn zo ontzettend veel verschillende maten condooms, hoe weet jij nou welke voor jou geschikt is?

Waarom heb je de goede maat nodig?

Het is ontzettend belangrijk dat je de goede condoommaat gebruikt. Als ze te los zitten, kunnen ze makkelijk afglijden en zijn ze dus veel minder betrouwbaar. Als je condoom afglijdt, krijg je huid-op-huid-contact waardoor een soa kan worden overgedragen. Ook kan het zijn dat er sperma (en let op, dit zit ook in het voorvocht!) in de vagina komt. En ja, we weten allemaal wat er dan kan gebeuren. Je condoom mag echter ook zeker niet te strak zitten. Wanneer deze te strak zit, kun je namelijk schade aanrichten aan de penis! Het bloed kan niet goed meer naar en in de penis stromen, waardoor de zwellichamen in de penis niet voldoende zuurstof krijgen. Dit kan tot blijvende schade leiden, dus let hier goed op! De enige manier om op een veilige en verantwoorde manier seks te hebben met condoom, is door een goed passend condoom te gebruiken.

Welke condooms heb je allemaal?

Er bestaan talloze soorten condooms. Zo heb je condooms die speciaal zijn ontwikkeld voor grotere (XL condooms) of kleinere (XS condooms) penissen. Ook bestaan er condooms waarbij het glijmiddel een prettig effect heeft, denk aan condooms met een smaakje of condooms met een tintelend effect. Spannend!

Welke condooms zijn voor jou geschikt?

Het is goed om je even te bedenken waar je het condoom precies voor wilt gebruiken. Voor de orale seks? Dan raden we condooms met een smaakje aan. Of wil je juist een condoom met een verdovend effect? Ga dan voor onze verdovende condooms, deze stellen je orgasme uit, ideaal als je last hebt van vroegtijdige ejaculatie. We hebben hier al onze condooms even voor je op een rijtje gezet:

  • Je hebt natuurlijk het standaard condoom, deze wordt het meest verkocht en gebruikt. De condooms zijn geur- en smaakloos, veilig en goed betaalbaar.
  • Als jij je partner graag oraal wilt bevredigen, is het wel zo lekker om meteen te genieten van een lekker smaakje. Wat denk je van een aardbeien smaakje, mango of chocolade! Mhmm!
  • Wil je de ander graag oraal bevredigen maar heeft je partner geen penis? We verkopen ook beflapjes. Deze beschermen jou en je partner tegen soa’s, net zoals een condoom dat doet.
  • In de meeste condooms zit latex verwerkt. Het is dan niet handig wanneer jij of je partner allergisch is voor latex! Daarom hebben we ook latexvrije condooms, om allergische reacties te voorkomen.
  • Heb jij het idee dat het moment een beetje wordt verpest wanneer het condoom om moet? Overweeg dan eens een vrouwencondoom te gebruiken! Deze kun je namelijk al 8 uur (!!!) van te voren indoen! Ook heb je dan als vrouw altijd de volledige controle over het condoomgebruik. Let er wel op dat je niet ook nog een normaal mannencondoom om doet, door de wrijving kunnen de condooms namelijk scheuren.
  • Mocht je toe zijn aan een nieuwe ervaring kun je altijd de condooms met ribbels of noppen uitproberen! Door de oneffen oppervlakte voelt de seks ineens een stuk intenser. Wil je meer lezen over onze ribbel en noppencondooms? Lees er in deze blog alles over!
  • Wil jij graag anale seks hebben? Kijk dan eens naar onze speciale anale condooms! Deze zijn wat dikker en dus steviger in de stugge en droge anus. Ook zit er extra anaal glijmiddel op het condoom, zodat je altijd goed voorbereid bent.
  • Heb je het idee dat je minder voelt als je een condoom gebruikt? Pak dan eens een van onze ultradunne condooms! Deze zijn net zo veilig en stevig als een normaal condoom, maar zijn nóg dunner, waardoor je nog meer van de seks kunt genieten. Gebruik deze condoom echter niet voor de anale seks.
  • Kom jij vaak (te) snel klaar? Dat komt misschien vaker voor dan je denkt. Hier zijn gelukkig een aantal oplossingen voor gevonden! Zo heb je orgasmevertragende condooms. In het glijmiddel van het condoom zit een stofje die de penis licht verdoofd, waardoor het klaarkomen wordt uitgesteld. Wist je trouwens dat cockringen ook een orgasmevertragende werking hebben?

Hoe bepaal je jouw condoommaat?

Gelukkig hoef je niet zelf te bedenken welke condoommaat bij jou past. Net zoals met kleren, heeft iedereen, afhankelijk van de grootte en dikte, een eigen maat. Deze kun je heel gemakkelijk bepalen met onze Condoommeter! Hier lees je alles over hoe je de condoommaat bepaald. Simpeler kunnen we het niet voor je maken!

Wil je meer weten over condooms?

We hebben een poos geleden een uitgebreide blog geschreven over condooms. Wist jij bijvoorbeeld dat condooms vroeger van geweven stoffen werden gemaakt? Die waren lang niet zo effectief als de condooms die je nu kunt krijgen! Ook leggen we je haarfijn uit hoe je een condoom nou eigenlijk aan (en uit) doet, zo voorkom jij dat je zit te klungelen. Heb je na het lezen van onze condoomblogs nog steeds vragen of kom je er niet uit met het meten van jouw condoommaat? Neem dan vooral contact met ons op, dan komen we er samen uit!

Meer blogs lezen?

We geven niet alleen informatie over condooms, maar ook over seksspeeltjes en erectiemiddelen. Zo is er voor ieder wat wils om te lezen! Lees jij toch liever iets anders? Laat het ons weten! We bloggen iedere maandag, so stay tuned!