Bonusblog; corona en seks, hoe dan?

Coronablog

Het houdt ons allemaal in de ban, COVID-19. Wie had kunnen bedenken dat ons leventje er vrij plotseling zo anders kon uitzien. Wij in ieder geval niet. Maar wat betekent dit nu voor jou? Niet naar buiten mogen, geen terrasjes pakken, je favoriete festival van de agenda schrappen en, geen seks (met een ander). Want ja, het coronavirus is fysiek overdraagbaar, wat betekent dat je een ander niet kan zoenen of knuffelen, niet kan aanraken en ook niet intiem kan zijn. Sinds 6 mei 2020 zijn de maatregelen gelukkig ietwat versoepeld, maar hoe zit het nu allemaal precies?

Wat mag je nu eigenlijk wel en niet tijdens deze bizarre tijden?

Fysiek contact vermijden wanneer je beiden in hetzelfde bed slaapt is natuurlijk een beetje lastig. Als je dus een vaste partner hebt waar je mee samenwoont, mag je daar wel seks mee hebben. De mensen met wie je samenwoont vormen namelijk jouw huishouden, en met deze mensen kun je op dezelfde manier omgaan als voor de coronacrisis. Is er iemand ziek binnen jouw huishouden, dan mag er niemand meer naar buiten. Seks met een zieke partner is ook zeker niet verstandig.

Woon je niet samen met je (vaste!) partner? Dan wordt het afgeraden om seks met elkaar te hebben. Op het moment dat een van jullie ziek is of coronasymptomen vertoont, dan is het absoluut niet verstandig om seks met elkaar te hebben, zie de recente adviezen van het RIVM. Maar wees nou eerlijk, als jij je niet lekker voelt, is seks wel het laatste waar je hoofd naar staat.

Heb je geen vaste partner maar was je wel flink aan het daten? Dit kun je het beste uitstellen of volledig online doen. Een online blind date kan hartstikke leuk en spannend zijn! Je kunt het virus niet verspreiden via de telefoon of laptop, dus bel, app of facetime er lekker op los.

Seks hebben met verschillende of meerdere mensen die niet bij jou thuis wonen, wordt ook nog steeds afgeraden. Waarom mag je wel seks hebben met een eventuele partner die thuis woont en niet met anderen? Dat komt omdat je op die manier met meer mensen in contact komt en is dus het risico op het verspreiden van het virus groter. De anderhalve meter afstand is nog steeds van kracht.

En hoe zit het met sekswerkers? Ook zij kunnen nu niet werken, het wordt sterk afgeraden om sekswerkers op te zoeken of het werk te verrichten. Doordat sekswerkers veel fysiek werk doen met verschillende mensen, is de kans erg groot dat ze het virus kunnen oplopen en/of weer kunnen verspreiden. Plus daarbij is anderhalve meter afstand houden in dit werkgebied lastig.

Je ziet elkaar (te) veel

Constant met je partner in één huis, dat is ook wel even goed wennen. Soms het is het fijn om elkaar zo veel te zien, soms heb je even helemaal genoeg van elkaar. En dat is niet zo heel erg gek! Je hebt het misschien al wel eens gehoord, mensen zijn gewoontedieren. De reden dat wij gewoontes hebben is omdat we anders overspoeld zouden worden met allerlei informatie (prikkels) en dat kan ons brein simpelweg niet aan. Ga maar na, je hele ritme, structuur en gewoontes liggen overhoop. Al deze (vrij plotselinge) nieuwe prikkels kunnen ons brein niet aan en kost dus veel energie. Kortom, je brein raakt overprikkeld en jij ‘ge’prikkeld. Maar hoe kun je er nou voor zorgen dat jij en je partner niet gillend gek van elkaar worden?

Neem deze tijd om elkaar opnieuw te ontdekken! Zowel op emotioneel en seksueel gebied. Wordt jouw partner nog steeds zo geraakt door dezelfde dingen als vroeger? Delen jullie nog steeds dezelfde interesses en hobby’s als vroeger? Is jullie seksleven veranderd in de afgelopen jaren? Heb jij jouw (stiekeme) fantasieën al met jouw partner gedeeld? Misschien is dit wel de juiste tijd! Wij verkopen op onze website onwijs veel seksspeeltjes die moeiteloos meer spanning kunnen brengen binnen en buiten de slaapkamer.

Langere tijd zonder je partner, hoe dan?!

Het kan zijn dat jij en je partner niet dichtbij elkaar wonen en het OV geen optie is. Het kan ook zijn dat jouw partner een zwak familielid heeft waardoor je er niet heen kan. Of misschien moet jij wel een paar weken in volledige quarantaine. Er kan dan het een en ander gaan borrelen als je het te lang zonder je partner moet stellen. Wij hebben wat tips om tijdens deze tijden het toch nog leuk te houden binnen de relatie.

  • Stel een verrassingspakketje samen. Is jouw partner een echte tuinliefhebber? Wat dacht je van een nieuw tuinierssetje? Of is jouw partner meer van de boeken? Haal jouw oude favoriete boeken van zolder en stuur deze met zelfgemaakte boekenleggers naar jouw lief. Hoe romantisch! Jij kent jouw partner het beste, dus wees creatief. Je voelt je pas écht geliefd als je verrast wordt door de persoon van wie je het meest houdt.
  • Schrijf een liefdesbrief en stuur deze met de post. Er is niets zo leuk als het opnieuw horen wat het moment was dat jouw partner helemaal hoteldebotel van je werd!
  • Maak een originele playlist aan met jullie favoriete nummers en deel deze met je partner. Samen zwijmelen
  • Misschien een voor de hand liggende, maar videobel met elkaar! Als jullie voor elke dag een vast momentje inplannen, hebben jullie iets om samen naar uit te kijken.
  • Online spelletjes doen. Je kunt natuurlijk samen gamen als jullie dat beiden leuk vinden, maar wat dacht je van kaartspelletjes online? Er is een wereld van online multiplayer spelletjes die jullie samen kunnen ontdekken. Als jullie een gedeelde vriendengroep hebben is het natuurlijk ook leuk om hun uit te nodigen, maar misschien is het dan handig om de intieme opmerkingen lekker voor jezelf te houden.
  • Je kunt misschien niet fysiek bij elkaar zijn, maar dat betekent niet dat je het niet spannend of leuk kunt maken! Deel je fantasieën met je partner en stuur elkaar pikante berichtjes of foto’s. Zorg ervoor dat wanneer je foto’s stuurt, je 100% zeker weet dat je dat wilt. Laat je niet onder druk zetten en stem alleen in op het moment dat jij jouw partner helemaal vertrouwd. En natuurlijk ga je ook respectvol om met de spannende berichtjes die jouw partner jou stuurt.

Soloseks, solo yes

Er is sinds de coronacrisis een enorme run op seksspeeltjes. Dat is op zich niet zo heel erg gek. Veel mensen kunnen hun partner niet zien, onenightstands zijn geen optie meer en veel mensen hebben meer tijd om zichzelf eens goed onder handen te nemen of opnieuw te ontdekken. Vind je nog steeds de dingen lekker die je vroeger lekker vond? Of is het in je eentje masturberen je een beetje aan het vervelen? Wij verkopen een breed scala aan seksspeeltjes, geschikt voor jou en jou alleen. Denk hierbij aan een cockring, vibrerend ei of ‘gewoon’ een condoom met een smaakje. Neem het ervan, de kans is groot dat we nooit meer zoveel vrije tijd zullen krijgen als nu. Tip van het huis: de enige echte Dolfijn Vibrator, een musthave voor ieder nachtkastje. Eenvoudig gebruik, maximaal genot. Of wat dacht je van de Handjob Stroker? Voor een nóg intenser gevoel, wie wilt dat nou niet?

De gezondheid staat voorop

De gezondheid van jou en iedereen om je heen is het allerbelangrijkste. Is er iemand in je omgeving ziek of ben je dat zelf? Dan is het van enorm belang om zoveel mogelijk afstand tussen elkaar te houden. Doe het daarom altijd veilig. Niet alleen tijdens de seks, maar nu ook in de omgang met anderen. Big kisses and stay safe everyone <3