De eerste keer

Eerste Keer

Of je eerste keer nou met je (toenmalige) liefje was, met een tinderdate of misschien zit je nog te wachten op jouw eerste keer, de eerste keer seks is voor iedereen anders. Wat kun jij je er nog van herinneren? Was jouw eerste keer alles wat je ervan had verwacht?

Ontmaagding

De ontmaagding is voor velen echt een.. ding. Hoewel de eerste keer seks voor iedereen anders is, kunnen we het er wel denk ik allemaal over eens zijn dat de eerste keer spannend is (of was). Hoe komt dit nou? Wat maakt seks zo spannend? We hebben hier ook over na zitten denken, seks is namelijk toch eigenlijk iets heel natuurlijks? Iets wat al eeuwenlang, door zo’n beetje ieder levend organisme wordt uitgeoefend. Zonder seks zouden we, letterlijk, nergens zijn. Toch is het spannend, omdat je niet weet wat je kan verwachten. Omdat je je openstelt voor een ander zoals nooit tevoren. Omdat je niet de hand hebt in wat er gebeurt. Dit maakt alles o zo spannend.

de eerste keer

Wat is seks nou eigenlijk?

Wanneer ben je nou ontmaagd? Wat valt er onder seks? En hoe zit dat met bijvoorbeeld vrouwen die seks hebben met vrouwen? Vragen met eigenlijk vrij simpele antwoorden. Je bent ontmaagd wanneer jij víndt dat je bent ontmaagd. Voor sommigen is dat de eerste keer intiem zijn/seks hebben met hun partner, hieronder valt dan ook orale seks, voor anderen is dat als er voor het eerst vaginale of anale penetratie plaatsvindt.

Dit betekent dat mensen die niet van penetratie houden of bijvoorbeeld homoseksuele vrouwen, ook kunnen zijn ontmaagd, zonder dat er sprake is (geweest) van penetratie! Er zijn zelfs mensen die zeggen dat hun officiële eerste keer niet meetelt of ze liever niet willen herinneren als hun eerste keer, en kiezen er daarom voor om bijvoorbeeld de tweede of derde keer seks als hun ontmaagding te zien. Het grote voordeel hiervan is dat je wel altijd met een positief gevoel terugkijkt op je ontmaagding!

Niet iedereen is het hier echter mee eens. Sommigen vinden dat je pas ontmaagd bent wanneer je ‘echte’ seks hebt gehad of dat de eerste keer vaginale of anale seks per se de ontmaagding is. Deze ‘echte’ seks is echter voor iedereen anders! Waar vrijwel iedereen het echter wel over eens is, is dat je pas ontmaagd bent wanneer je enige vorm van seks hebt gehad met een ander. Soloseks en/of seks met je seksspeeltjes telt hier dus niet mee.

Blog Eerste Keer

Je eerste keer, wat is belangrijk?

Er zijn een paar dingen erg belangrijk voor je overweegt om voor het eerst seks te hebben met een ander. Allereerst moet je er zin in hebben en er klaar voor zijn. Twijfel je of stel je het liever uit? Doe het dan vooral niet! Als je gespannen bent, is je hele lichaam ook gespannen waardoor het misschien geen fijne of spectaculaire ervaring wordt. Teleurstellingen kunnen zich dan voordoen, en dat is zonde en niet nodig! Zorg daarom dat zowel jij als je liefje er helemaal ready voor zin, dat jullie er zin in hebben en dat jullie opgewonden zijn.

Hoe opgewondener, des te beter. Ook is het handig om al enige ervaring met je eigen lichaam te hebben. Hoe beter jij jouw lichaam kent, des te beter je jouw partner de goede richting in kan sturen, en des te beter jullie er beiden van kunnen genieten. Ook is het belangrijk om te weten dat seks een proces is met meerdere stappen. Het is goed om te weten dat seks geen handleiding heeft. Ieder lichaam reageert anders en ieder mens vindt iets anders lekker. Communiceer daarom met elkaar. Weet van elkaar wat jullie willen, wat jullie verwachtingen zijn en wat jullie fijn of minder fijn vinden, en vraag of je goed bezig bent!

Het ‘stappenplan’

“Stappenplan?”, horen we jullie denken. Er werd net gezegd dat iedereen wat anders fijn vindt en dat seks voor iedereen verschillend is! Dat klopt zeker, toch zijn er een paar stappen die voor de meeste mensen fijn werken voordat ze beginnen aan penetratie. Het maakt hierbij eigenlijk niet eens uit of het je eerste keer is of niet! Deze stappen zijn doorgaans een fijne manier om elkaar op te warmen en voor een heerlijke vrijpartij!

  1. Zorg ervoor dat jullie in the mood zijn. Hiermee bedoelen we niet alleen dat je kaarsjes moet aansteken, rozenblaadjes op het bed moet gooien om alles zo romantisch mogelijk te maken en misschien een glaasje wijn klaar te zetten (al is dit alles natuurlijk niet verkeerd!😉) Een romantische setting is fijn en kan je zeker in the mood brengen, maar is niet realistisch om het iedere keer te doen als je seks wilt hebben. Nee, we bedoelen met the mood, je mentale mood. Zorg dat je rust hebt in je hoofd, dat je niet gestrest of gespannen bent en dat je
  2. Voorspel. We kunnen niet benadrukken hoe belangrijk dit is. Een onmisbare stap, niet alleen omdat deze je lichaam lekker op temperatuur brengt en zeker meehelpt om in de goeie, geile stemming te komen, maar ook omdat het onwijs lekker is! Zeg nou eerlijk, wat is er nou lekkerder dan lekker vozen met je liefje in bed? Voel met je handen hoe het lichaam van je partner reageert op jouw zoenen, op jouw aanrakingen, op jouw lieve of geile woordjes. Reken maar dat de ander daar helemaal wild van wordt!
  3. Focus je pas nadat jullie lekker hebben liggen vozen en allebei lekker opgewonden zijn op de intieme plekjes van de ander. Trek hem af, maak haar gek met je tong of gebruik speeltjes! Masturberen en orale seks zijn perfect om je lichaam klaar te maken voor penetratie. Rush deze stap (en eigenlijk de eerdere stappen ook) niet, want geloof ons, hoe langer je hierover doet, des te beter de penetratie zelf zal zijn.

Laatste tips

  • Relaaax! Hoe relaxter jouw lichaam is, des te minder spieren er worden aangespannen die voor vernauwde vagina’s zorgen, voor verkrampte kaken en overbelaste bovenbenen. Ideaal om te relaxen zijn massageoliën. Sommige massageoliën zijn zelfs inwendig te gebruiken, wat ze ook geschikte glijmiddelen maakt (dubbelcheck dit wel altijd even!). Iedereen houdt van een heerlijke massage, en het is ook nog eens een erg geschikte opwarmer voor het echte werk!
  • Zit aan jezelf! Klinkt misschien een beetje gek, aan jezelf zitten terwijl je seks wilt hebben met je partner. Het is echter een hele goede manier om je lichaam klaar te maken voor de ander! Maar ook om aan de ander te laten zien wat jij fijn vindt en het ziet er ook nog eens ontzettend opwindend uit voor je partner.
  • Wissel tussen de stappen! Het zijn namelijk niet echte stappen stappen die je in deze volgorde moet doen (al is het wel een logische volgorde). Maar ga eens van stap 3 naar stap 2, daag elkaar uit, plaag de ander en geniet van elkaar. Laat die piemel eens links liggen of vergeet even dat je lief een kletsnatte vagina heeft, en ga helemaal op in elkaars handen en zoenen. Door elkaar te plagen, zal de ander ongetwijfeld naar meer vragen.
  • Twijfel je toch te erg? Geen nood, als je er toch niet helemaal klaar voor bent, kun je dat altijd eerlijk aangeven bij de ander. Hij of zij zal het vast begrijpen! Je kunt ook altijd aangeven waar je behoefte aan hebt om het een volgende keer te proberen. Communiceer daarom altijd met elkaar, over the good, the bad and the sexy.

Meer blogs lezen?

Seks is leuk, daar weten wij bij CondoomEnzo alles van! Of jij nou jouw eerste keer al hebt gehad of hier met smacht naar uitkijkt, er is hier voor ieder wat wils te lezen. Leer meer over wat seks nou inhoudt of lees je in over sextortion, en wat hier de gevolgen van kunnen zijn. We bloggen iedere maandag, so stay tuned!