Dildo’s voor iedereen: welke past bij (in) jou?

Dildo’s bestaan al zolang de mens bestaat. In het oude Egypte en het Romeinse rijk werden al dildo’s gebruikt, archeologen hebben seksspeeltjes opgegraven die duizenden jaren oud zijn. Tegenwoordig zijn er duizenden verschillende dildo’s te verkrijgen, in verschillende vormen en kleuren. Maar welke dildo past bij jou? Of jullie? En hoe kies je dat uit? In deze blog gaan we hier wat dieper op in. 

Welke soorten dildo’s zijn er?

Vrouwen kunnen uiteraard simpelweg hun handen gebruiken om te masturberen, maar dat gaat op een gegeven moment ook vervelen. Een dildo of vibrator aanschaffen zorgt dan voor een spannende afwisseling. Er bestaan talloze vormen en maten dildo’s, van klein tot reusachtig, en van hard tot zacht. Er is ook veel keuze aan verschillende soorten materiaal waarmee een dildo is gefabriceerd. Kies je voor een siliconen dildo? Of een dildo van glas? Het bestaat allemaal.

Als je nog nooit een dildo hebt gebruikt dan is het niet verstandig om meteen een kingsize exemplaar te kopen. Je kunt het beste beginnen bij een kleine maat, als dat bevalt dan kun je altijd kiezen voor groter (of dikker). Het is ook belangrijk dat je jezelf niet alleen maar richt op het formaat van het seksspeeltje, ook de manier waarop je de dildo wilt gebruiken is van belang. Het is altijd verstandig om kwalitatief goede glijmiddel in huis te hebben.

Hoe wil je de dildo gebruiken?

Elk mens (of stel) heeft verschillende wensen als het gaat om een seksspeeltje. Het is logisch dat je een dildo aanschaft voor een bepaald genotsgevoel, maar dat is voor iedereen verschillend. Ga je de dildo vaginaal of anaal gebruiken? Wat voor materiaal voelt voor jou het fijnste? Dat zijn allemaal zaken waar je rekening mee moet houden als je een dildo wilt kopen. Lesbische koppels kiezen juist vaker voor een voorbinddildo, terwijl stelletjes sneller kiezen voor een exemplaar dat voor een vagina is ontwikkeld.

Zoals we hierboven al beschreven bestaat er een ruim assortiment aan dildo’s. Met of zonder ballen, sommigen hebben een zuignap, anderen hebben weer twee penisachtige uiteinden (double ended dildo) waardoor twee vrouwen (of mannen) tegelijk kunnen genieten van het speeltje. Het is uiteraard logisch (en leuk) om met je partner te bespreken welk soort dildo het beste bij jullie past.

Waar moet een goede dildo aan voldoen?

De kwaliteit van een dildo moet uiteraard goed zijn, dus goedkoop is niet altijd de beste keus. We gaan er vanuit dat je het speeltje vaker gaat gebruiken, dus moet een goede dildo wel tegen een stootje kunnen. Neem bijvoorbeeld de metalen dildo, deze exemplaren kunnen een paar hete avonden makkelijk doorstaan. En wat dacht je van een glazen dildo? Als je deze in een bak met ijskoud water legt, dan neemt de dildo de temperatuur over, wissel het lekker af met een warm bad voor dit speeltje. 

Even terug naar de kwaliteit. Een goede dildo is dus gemaakt van hoogwaardig materiaal. Dat kan dus glas zijn, maar 100% siliconen en ABS-plastic (dit is hard plastic) zijn goede materialen. Het is belangrijk dat je niet poreuze dildo’s gebruikt, dat is slechte kwaliteit, er kunnen dan namelijk bacteriën ontstaan. Afgelakt hout is ook een optie, maar dan is het ook belangrijk dat je het van een merk koopt dat een goede  reputatie heeft.

Betrouwbaar sextoy-merk

Als je geen ervaring hebt met het kopen van seksspeeltjes dan zie je soms door de bomen het bos niet meer. Het verkrijgbare assortiment aan dildo’s is enorm, dus de kans dat je een kwalitatief slechte dildo koopt is dus aanwezig. Lees dus altijd de reviews op een website voordat je overgaat tot een aankoop. Je kunt ook Googlen welk merk sextoy hoog staat aangeschreven. Een beetje gezond verstand is ook handig, je kunt bijvoorbeeld een dildo voor vaginaal gebruik niet zomaar anaal gebruiken.

Ben je wel op zoek naar een dildo voor anaal gebruik? Dan moet je ook in dit geval letten op de kwaliteit, want je wilt niet naar het ziekenhuis omdat een slechte sextoy naar binnen is geschoten en vast is komen te zitten. De betere merken speeltjes zijn over het algemeen wat duurder, maar je betaalt nu eenmaal voor kwaliteit. Goedkoop is duurkoop, en je zit niet te wachten op spijt tijdens een stomende sessie in de slaapkamer.

De eerste keer een dildo kopen

Het kan best spannend zijn om de eerste keer een dildo te kopen. Als je naar een seksshop gaat dan heb je het voordeel dat je fysiek kunt shoppen. Je kunt de dildo dus vastpakken, zodat je een idee krijgt van het formaat. Voor sommige mensen is de drempel van een seksshop figuurlijk te hoog, dus kiezen ze voor een webshop om dildo’s te kopen. Deze shops gaan discreet om met je bestelling en versturen de dildo vaak in een discrete verpakking.

Als je voor de eerste keer een dildo koopt dan raden we je aan om niet meteen voor het duurste exemplaar te gaan. Zoals we hierboven beschreven is kwaliteit ook belangrijk, dus zorg voor een goede balans in prijs en kwaliteit. Als je zeker van je zaak bent dan kun je altijd nog voor een duurder exemplaar gaan. Het is overigens ook leuk om met verschillende speeltjes te experimenteren. Probeer ook eens een goede vibrator, want grenzen verleggen op het gebied van seks is te gek.

Tot slot een paar handige tips

De ‘beste’ dildo bestaat niet, want iedereen ervaart een sextoy op een andere manier. Verkopers kunnen je wel adviseren over de beste kwaliteit, of over de dildo die het beste bij jouw wensen zou kunnen passen. Er zijn echter altijd een aantal goede zaken waar je rekening mee moet houden als je een dildo aan gaat schaffen, we hebben hieronder een aantal tips op een rijtje gezet.

Het materiaal. Niet poreuze materialen zijn goed. Denk hierbij aan siliconen, glas, roestvrij staal, (gelakt) hout.

Reviews. Zorg ervoor dat je de beoordelingen van andere consumenten leest over de dildo die je aan wilt schaffen. Als deze zeer slechte reviews heeft dan kun je beter afzien van je koop.

Dildo of vibrator. Wil je een dildo? Of een vibrator? Of misschien wel beiden. Het verschil ligt kort gezegd aan de functionaliteit. Een dildo werkt niet op accu of batterijen, een vibrator wel. Verleg je grenzen!

Vaginaal of anaal. Wil je een dildo aanschaffen voor vaginaal gebruik? Of ga je voor een dildo die voor anaal gebruik is ontwikkeld. Er zit wel degelijk verschil in, dus dat moet je voor jezelf vaststellen voordat je een dildo bestelt.

Erkende webshop. Koop je sekstoy altijd bij een webshop die goed staat aangeschreven. Zoals we hierboven ook al beschreven is het niet altijd verstandig om voor de goedkoopste optie te gaan. Het is wel verstandig om voor een verkoper te gaan die erkend is.