Het is enorm populair: edgen. Maar wat is dat eigenlijk?

Edgen

Iedereen wil toch het uiterste uit zijn, haar of hen orgasme halen? Wellicht dat edgen dat wel iets voor jou is! Hierdoor til jij jouw orgasme namelijk eenvoudig naar een hoger niveau. Maar wat is het eigenlijk en waarom is het zo populair?

Stoppen net voor je hoogtepunt

Eigenlijk verklapt de naam het al wel een beetje; edge betekent namelijk in het Engels ‘rand’.  Je brengt jezelf tot aan het randje van een orgasme, en stopt nét voordat je klaarkomt. Dit doe je dan zo vaak als je zelf wilt. Je kunt er ook een uitdaging voor jezelf van maken, in hoeverre heb jij écht controle over jezelf en je lichaam? Edgen is dus eigenlijk jezelf teasen of plagen totdat je ervoor kiest om een orgasme te krijgen. Edgen is heel erg intens omdat je de spanning zo in je lijf opbouwt, wat voor een heel heftig orgame zorgt.

Wat zijn de voordelen van edgen?

Orgasmes zijn over het algemeen erg goed voor je mentale en lichamelijke gezondheid. Maar edgen heeft ook nog andere voordelen. Het is bijvoorbeeld een zeer geschikte manier om jezelf, jouw lichaam en dat van je partner te begrijpen. Je kunt namelijk een stuk beter aanvoelen wat jou nou eigenlijk écht opwindt en je kunt uitproberen hoe jouw lichaam daarop reageert. 

Ook helpt edgen bij de controle over jouw lichaam en je orgasmes. Dit is vooral voor mensen die snel klaarkomen ontzettend waardevol. Jij leert, ook doordat je je lichaam beter leert kennen, hoe je je orgasme kunt uitstellen, hoe je het moment van klaarkomen kunt vertragen en hoe je een orgasme opbouwt. 

Kun je edgen met je partner?

Eigenlijk is edgen een vorm van experimenteren met jezelf, maar dat kan ook zeker met je partner. Hierbij kunnen seksspeeltjes zeker van toegevoegde waarde zijn. Met sekspeeltjes kun je namelijk vaak niet alleen makkelijker spanning opbouwen, maar je hebt ook meerdere manieren om jezelf en je (seks)partner te stimuleren. 

Overal je partner niet zomaar met het uitstellen van een orgasme. Als je er niet op bent voorbereid, kan het onbevredigend voelen wanneer de ander ineens stopt met stimuleren. Blijf daarom altijd goed met elkaar praten om te kijken wat jullie allebei fijn vinden, maar ook wat jullie verwachtingen zijn. Je hoeft dan natuurlijk niet expliciet te zeggen ‘ik ga nu stoppen’, maar spreek van te voren af dat jullie willen experimenteren met edgen. Dan zijn jullie volledig transparant naar elkaar. 

Welke seksspeeltjes kun je gebruiken om te edgen?

In principe kun je ieder seksspeeltje gebruiken om te edgen. Een vibrator zet je bijvoorbeeld net voordat je klaarkomt uit en een (voorbinddildo) haal je er net voordat je het hoogtepunt aan voelt komen uit. Maar er bestaan ook speciale speeltjes die ervoor zorgen dat je moeilijker kunt klaarkomen, die het uitstellen. Deze speeltjes zijn voornamelijk voor mensen met een penis bedoeld. Zoals de cockring. Een speeltje dat het moeilijker maakt om klaar te komen, en dus makkelijker om die spanning tijdens het edgen op de bouwen.

Ook als je geen penis hebt, kun je je orgasme uitstellen. Door bijvoorbeeld orgasme vertragende sprays of cremes te gebruiken. Dit smeer of spuit je dan over je gevoeligste plekjes, wat een licht verdovend effect heeft op je gevoelige plekjes en dus ook je orgasme. Zo kun je de opbouw naar je hoogtepunt toe nog meer uitstellen én opbouwen!

Meer blogs lezen?

Je kunt niet alleen seksspeeltjes inzetten om te edgen, maar ook bepaalde vormen van masturberen, zoals tantrisch masturberen. Daarbij is het doel juist om niet klaar te komen, maar te genieten van alle sensaties die je jezelf geeft. Give it a try! We bloggen iedere maandag, so stay tuned!