Een intieme piercing, heb jij er al een?

Intieme Piercing

Een intieme piercing: heb jij dat wel eens overwogen? Piercings zijn niet voor iedereen, maar de mensen die een intieme, ook wel erotische piercing hebben, zijn er groot fan van. Maar wat maakt het nou zo nice? En welke soorten zijn er allemaal?

Waarom zou je voor een intieme piercing gaan?

De staafjes door iemands wenkbrauw, de ringetjes in de neus of de diamantjes in de navel. De “gebruikelijke” oor-, neus- en tongpiercings, die kennen we vast allemaal wel. Tegenwoordig worden er echter ook veel gezet door tattooshops en piercers. Deze intieme sieraden plaatst de piercer bij of op de geslachtsdelen.

Een beetje extra blingbling down there. En het mooie van deze erotische sieraden is dat ze ook nog eens stimulerend zijn! Wanneer jij een staafje door je eikel hebt of een ringetje aan je clitoris hebt hangen, voelt alles een stuk gevoeliger aan. Dat betekent dat jouw seksuele genot verhoogt en je dus nog meer kan genieten!

Wat voor erotische piercings heb je dan?

Je hebt verschillende piercings voor mensen met een vagina en voor mensen met een penis. Ze worden vernoemd naar de plaats waar ze worden gezet, dus niet naar het stukje metaal zelf. We zullen er een paar met je doornemen:

Vagina piercings

Mensen met een vagina hebben zeker een streepje voor op de mensen met een penis. Vaginale piercings genezen namelijk een stuk sneller en zijn comfortabel om te dragen! Wel is het belangrijk om lief te zijn voor je sieraad, geen strakke broeken of ondergoed te dragen en alles goed schoon te maken, zeker tijdens het helingsproces.

De Christina

Dit is eigenlijk de enige die een beetje buiten de boot valt. De Christina is namelijk de enige genitale piercing die niet stimuleert. Hoe kan dat? Voor de Christina gebruik je namelijk een licht gebogen barbell (een staafje met een lichte kromming), die wordt geplaatst aan de onderkant van de venusheuvel. En de venusheuvel is over het algemeen geen gevoelige plek.

intieme piercing

Omdat het een staafje is, heb je dus twee uiteindes, en op die twee uiteindes zitten meestal balletjes. De Christina wordt verticaal geplaatst, wat betekent dat het onderste balletje zit waar de buitenste schaamlippen beginnen, en het bovenste balletje zit echt op de venusheuvel zelf. Dit is een van de bekendste genitale piercings, omdat deze altijd zichtbaar is (mits je je slipje uit hebt dan). En dat is vaak wel waar mensen een piercing voor nemen, om hem trots te kunnen laten zien!

Horizontale clithood

De clithood zit, zoals je misschien al wel kunt raden, bij de clitoris. De piercing gaat hier echter niet doorheen, maar door het stukje huid dat over de clitoris heen zit, het clitoriskapje. Bij een horizontale clithood wordt de piercing horizontaal gepierced. Bij deze horizontale versie kun je prima kiezen voor een staafje (barbell), maar ook zeker voor een ringetje. Veel vrouwen kiezen voor dit laatste en laten het balletje van het ringetje dan rusten op de clitoris. Reken maar dat deze piercing wel stimulerend werkt!

Verticale clithood

Dit is eigenlijk dezelfde als de horizontale clithood, maar dan verticaal. Ringetjes zijn bij deze variant vaak wat minder handig, dus wordt er vaak voor een barbell gekozen. Hier heb je dan het onderste balletje onder het kapje lekker knus bij de clitoris zitten, en het bovenste balletje zit wat hoger tussen de buitenste schaamlippen. Deze piercing wordt als zeer comfortabel en stimulerend ervaren, omdat je constant iets direct tegen de clitoris hebt zitten.

Binnenste schaamlippen

Wanneer de binnenste schaamlippen groot genoeg zijn, kan hier ook een ringetje of barbell worden geplaatst. Dit kan zowel een staafje als ringetje zijn, en je kan zelf kiezen waar je de piercing in de binnenste schaamlippen laat zetten, hoeveel je er neemt en of je beide schaamlippen laat piercen. De binnenste schaamlippen aan elkaar piercen wordt eigenlijk nooit gedaan, omdat die makkelijk kan uitscheuren en het niet echt praktisch is voor de seks of als er nog een kinderwens is.

Buitenste schaamlippen

Net zoals dat je de binnenste schaamlippen kunt piercen, kun je dat ook met de buitenste doen. Dn ook hier kun je weer zelf bepalen hoeveel piercings je in de schaamlippen laat zetten, of je beide schaamlippen laat piercen en of je voor ringetjes of staafjes kiest. Houdt er wel rekening mee dat het weefsel van de buitenste schaamlippen een stuk dikker is dan de binnenste schaamlippen, en dat de genezing ervan dus wel langer duurt.

Penis piercings

Helaas voor de penissen onder ons, zij zullen wat langer doen over het genezen van de piercingswond dan de vagina’s, maar dan heb je ook wel wat! Het grote voordeel wel van een penis is, dat je veel meer keuze hebt om je piercing te laten zetten. De lengte is wel erg belangrijk om goed te hebben, zodat er ruimte blijft voor de erectie. Het moet natuurlijk niet gebeuren dat je niet meer stijf kunt worden!

Prins Albert

Dit is de populairste penis piercing, met een bijzondere naam. Het verhaal gaat rond dat prins Albert van Saksen-Coburg en Gotha deze vroeger liet aanbrengen, zodat de penis met een koordje kon worden vastgebonden aan de strakke maillotachtige pantalons die ze destijds droegen. Zo zou je geen bobbel in de pantalon zien, eigenlijk best wel snugger he? Of het echt zo gebeurt is, weten er echter niet zeker.

Hierbij wordt een ringetje door de onderkant van de eikel gestoken, en komt door de urinebuis weer terug naar buiten. Je hebt ook nog de omgekeerde Prins Albert, waarbij het ringetje de urinebuis in gaat, en aan de bovenkant van de penis weer uit de eikel komt. Het geneest vrij snel omdat het weefsel lekker elastisch is.

Ontstekingen komen nauwelijks voor, omdat er urine door de urinebuis loopt (waar de piercing doorheen is geboord), en urine werkt nou eenmaal ontsmettend. De Prins Albert zorgt vaak bij de eigenaar van de penis én bij de partner voor erg veel seksueel genot. En nog een bonus; je hoeft ‘m niet uit te doen als je een condoom gebruikt. Er zitten immers geen scherpe uitstekels aan het ringetje!

Dydoe

Bij een Dydoe wordt er een staafje (barbell) door de bovenkant van de eikelrand gepierced. Maar je zou ‘m ook aan de zijkant of onderkant van de eikel kunnen plaatsen, zolang de eikelrand maar voldoende uitsteekt. Je zou er hier dus ook meerdere naast elkaar plaatsen! Dit is vooral geschikt voor besneden penissen, omdat het niet altijd even comfortabel is om de voorhuid over de barbell heen te bewegen.

Voorhuid

Ook de voorhuid is prima te piercen! Vooral bij onbesneden penissen is dit een geschikte optie. Er wordt bij een voorhuid piercing een klein ringetje of barbell geplaatst door de voorhuid heen. Er wordt bij de plaatsing altijd van tevoren gekeken of er nog voldoende ruimte is voor de voorhuid om te kunnen bewegen. Zowel wanneer de penis in slappe maar ook in stijve toestand is. Ook hierbij zou je er meerdere naast elkaar kunnen zetten, mits je de voorhuid nog comfortabel op en neer kunt bewegen.

Ampallang

Yes, nu gaan we beginnen aan de funky namen. De ampallangpiercing is een horizontale piercing die je dwars door eikel heen steekt. Dit is altijd een lange, rechte barbell. Je hebt dan dus altijd zowel links als rechts de uiteindes (de balletjes) van het staafje zitten. Waar deze precies komt te zitten, hangt helemaal van de vorm en grootte van de eikel af.

Apadravya

Een hele mond vol weer! De apadravya is eigenlijk het broertje (of zusje) van de ampallang, maar dan verticaal. Dus waar de uiteindes van de ampallang aan de linker- en rechterkant zitten, zitten de uiteindes van het lange, rechte staafje aan de boven- en onderkant van de eikel. Ook hier moet je weer goed kijken waar de piercing wordt geplaatst om de voorhuid niet in de weg te zitten. Bij de besneden penissen heb je vaak iets meer speling qua plaatsing.

Frenum

Het voorhuidsbandje, aan de onderkant van de penis achter de eikel, waar de voorhuid aan de penis vast zit, wordt ook wel het frenulum of (penis)toompje genoemd. En dat is precies waar het wordt gezet. Hier zet de piercer horizontaal een rechte barbell of ringetje doorheen. Je kunt er zelfs meerdere onder elkaar zetten voor een zogeheten ‘frenumladder’, maar dit is volledig afhankelijk van hoe lang het toompje is.

Lorum

De Lorum plaatst de piercer, net zoals het frenum, aan de onderkant van de penis, op de plek waar de balzak begint. De Lorum zie je dus eigenlijk alleen als je de penis omhooghoudt of een stijve krijgt en hij vanzelf al naar boven wijst. Hier kan zowel een barbell als ringetje worden gepierced. Het is lekker comfortabel mits je de goede maat hebt!

Hafada

Dit is een piercing die in huid van de balzak wordt geplaatst. Overal waar je de huid van de balzak goed kan samenknijpen, zou je in principe de piercing kunnen plaatsen. Meestal wordt deze aan de bovenkant geplaatst, omdat daar de huid vaak minder strak is.

Public

Deze lijkt wel een beetje op de Christina piercing. Er wordt aan het begin van de stam van de penis in de huidplooi een staafje of ringetje aan de bovenzijde gezet. Wanneer je dan seks hebt met iemand met een vagina, komt deze piercing tegen de clitoris aan. Dat maakt deze piercing dus uitermate geschikt om de partner te stimuleren!

Genderneutrale piercings

Sommige lichamelijke kenmerken heeft iedereen wel. Denk maar aan voeten, vingers en ogen, die hebben we allemaal (op de hoge uitzonderingen na natuurlijk)! Zo zijn er ook genitale of intieme piercings die zowel voor mensen met een vagina als met een penis kunnen worden gezet.

Guiche

Deze piercing wordt gezet in de perineum, het stukje huid tussen de vagina/het scrotum en de anus. Hier kan je zowel een ringetje als een staafje doorheen laten piercen. De perineum is voor velen toch wel echt een gevoelige plek, dus deze piercing is zeker geschikt om dit stukje van het lichaam nog meer te stimuleren. De Guiche is echter niet voor iedereen een fijne piercing, omdat er druk op komt te staan als je zit. Het wordt dan ook echt wel afgeraden om tijdens het genezingsproces te fietsen.

Tepel

De tepelpiercing, wie kent ‘m niet? Vanwege zijn stimulerende werking krijgt hij een eervol plekje op de lijst. The sky is the limit bij een tepelpiercing, je kunt namelijk voor zowel ringetjes als barbells kiezen, één tepel of allebei, horizontaal of verticaal en je kunt zelfs meerdere piercings in één tepel laten zetten. Zo maak jij van jouw tepel een heus kunstwerk!

Maak altijd goede afspraken

Overweeg je om een genitale piercing te nemen? Helemaal tof! Bedenk je wel altijd dat, net zoals met tattoos en ‘normale’ piercings, je altijd eerst met je piercer moet praten over waar jij en de piercer comfortabel mee zijn. Ook is het belangrijk om goed uit te leggen wat je wilt en te luisteren naar het advies van de piercer. Zij zijn de experts, maak gebruik van hun expertise!

Veel gestelde vragen

Hoe lang geen seks na een intieme piercing?
De plek van de piercing bepaalt de hersteltijd. Vraag altijd een arts om advies. De algemene stelregel is om twee weken na plaatsing te wacht met seksuele activiteit. Ook in bad gaan wordt in de eerste dagen na plaatsing afgeraden.

Wat is het nut van een deze piercings?
Een piercing is allereerst een sieraad. Dat doe je primair voor jezelf en natuurlijk voor je geliefde/bedpartner. Wat veel mensen niet weten is dat het ook een stimulerende werking heeft en daardoor is het populair bij mannen en vrouwen.

Wat is de meest pijnlijke piercing?
plekken waar de huid dun is en veel zenuwen samenkomen, dat zijn de plekken die het meest pijn doen. Bij de kenners staan de tepels op plek 1.

Meer blogs lezen?

Het kan heel goed zijn dat dit helemaal jouw straatje is, misschien heb je in dat geval wel interesse in onze BDSM blog? Of als dat helemaal niets voor jou is en je nog een beetje beginnend bent in je seksuele ontwikkeling, hoe zie jij je eerste keer dan voor je? We bloggen iedere maandag, so stay tuned!