Je eerste crush, wie had gedacht dat liefde zo verwarrend kon zijn!

Eerste crush

Ah, je allereerste crush, of het nou liefde op het eerste gezicht was of dat je je door de jaren heen tot de ander voelt aangetrokken, eerste liefdes kunnen verwarrend zijn. Hoe gedraag je je, wat doe je aan, hoe kun je de ander versieren en hoe weet je of de ander je wel leuk vindt? We hebben een kleine gids voor jou gemaakt om je het leven wat gemakkelijker te maken.

Je vindt iemand leuk, wat zeg je tegen die persoon?

Het kan soms nogal ongemakkelijk zijn, contact leggen met je eerste crush. Je wilt de beste versie van jezelf laten zien, maar klapt volledig dicht wanneer de ander bij je in de buurt komt. Wij hebben een aantal dingen bedacht die je kunt zeggen zodat jij nooit met je mond vol tanden staat:

Vraag om hulp, ook als je dat misschien niet nodig hebt

Een trucje wat eigenlijk altijd wel werkt. Jouw crush is natuurlijk hartstikke lief en dus ook zeker bereid om jou ergens mee te helpen. Of je nu om uitleg; “Ik snap echt helemaal niets van ___, zou jij me dit kunnen uitleggen?” of hulp vraagt; “hey dit lukt niet, zou je me even kunnen helpen?”, hiermee krijg jij de kans om een gesprek met je crush te starten!

Complimenteer je crush!

Geloof ons, iedereen houdt van complimentjes, ook jouw crush. Hoe fijn is het om te horen dat je haar vandaag goed zit, dat iemand helemaal weg is van je gitaarkunsten of dat je ogen zo mooi zijn. Het doet een mens goed om af en toe positieve dingen over zichzelf te horen. Geef daarom jouw crush complimentjes! Wees subtiel, een compliment als “vandaag zie je er wél goed uit” komt zelden goed over, ondanks dat jij het misschien wel goed bedoeld. Gebruik in plaats daarvan veilige complimentjes als “die trui staat je echt goed” of “ik vind het zo knap dat je daar __ zo goed in bent!” of “ik vond het heel erg gezellig met jou vandaag”.

Hoe maak je indruk op je crush?

Eigenlijk is het heel simpel, maar ook weer ontzettend lastig. Het belangrijkste is om jezelf te zijn (en te blijven). Als je je namelijk anders gaat voordoen dan je eigenlijk bent, zul je dat de rest van de tijd dat jullie samen doorbrengen moeten volhouden, en dat is gewoon niet te doen! Wees dus altijd jezelf. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want de kans dat je zenuwen door je lijf gieren als je bij je crush in de buurt bent, is natuurlijk mega groot.

Draag kleren waar je je comfortabel bij voelt

Deze spreekt eigenlijk wel voor zich. Zorg altijd dat je iets draagt waar je je fijn in voelt, dat geldt niet alleen als je bij je crush bent natuurlijk, maar ook in andere gevallen. Als je iets draagt waar je je comfortabel in voelt, straal je automatisch veel meer zelfvertrouwen uit. 

Doe geen dingen die je normaal ook niet zou doen

Zoals we eerder al zeiden, het is ontzettend lastig en vermoeiend om een versie van jou te zijn die je eigenlijk normaal niet bent. Doe dus geen gekke dingen, zoals ineens ja zeggen op uitdagingen of vragen waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Het is oké om nee te zeggen als je iets liever niet doet. 

Blijf casual en wees geïnteresseerd

Hoe minder druk je op jezelf en de ander legt, des te minder stressvol het is. Vragen als “ik verveel me, wat doe jij als je je verveelt?” of “ik wilde vandaag naar het park gaan want het is lekker weer, wat ga jij doen op deze mooie dag?” zijn vragen waar er nog niets van de ander wordt verwacht, maar je wel een gesprek begint én je meer over de ander te weten kan komen. Oprecht geïnteresseerd zijn in de ander kan enorm veel verschil maken in hoe leuk de ander jou vindt. Toon je geen interesse, dan heeft de ander ook niet het idee dat je het leuk vindt om bij hen te zijn. 

Hoe weet je dat de ander je leuk vindt?

Het is nooit met honderd procent zekerheid te zeggen of iemand je leuk vindt of niet, tot het hardop wordt gezegd. Maar er zijn wel een aantal signalen die erop kunnen duiden of de ander je leuk vindt of niet!

Spiegelen

Let maar eens op de houding van je crush. Merk je dat de houding hetzelfde is als die van jou, dat de ander je (onbewust) spiegelt? Dan bestaat de kans dat de ander jou ook wel leuk vindt!

Waar wijzen de voeten heen?

Vreemd genoeg kunnen de stand van iemands voeten ook wat zeggen over of iemand geïnteresseerd is of niet. Zitten of staan jullie bij elkaar in de buurt en wijzen de voeten van de ander jouw kant op? Dan kan het zijn dat je crush geïnteresseerd is in jou! Merk je überhaupt dat je crush vaak bij jou in de buurt is? Bijvoorbeeld tijdens pauzes of tijdens het lopen? Of dat jouw crush meer dan een keer een afspraak heeft afgezegd en dan plotseling bij jou in de bieb zit? De kans is dan groot dat je crush jou heeft zien staan en geïnteresseerd is. 

Kleine aanrakingen

Veel mensen vinden het fijn om licht aangeraakt te worden, of om zelf aan te raken. Dat doen mensen zeker als ze iemand anders leuk vinden. Raakt jouw crush je af en toe aan met een excuus? Zoals ‘per ongeluk’ tegen je opbotsen? Dat is vaak een positief teken!

Oogcontact wordt vermeden

Waar jij je ongemakkelijk kan voelen, kan jouw crush zich dat natuurlijk ook, zeker als deze een crush heeft op jou! Merk je dat de ander oogcontact met jou lastig vindt? Dan kan dat zeker komen door de zenuwen die door zijn of haar lichaam razen!

De interesse is wederzijds

Het is dus belangrijk om oprechte interesse te tonen in de ander. In hobby’s, de familie situatie, (bij)baantjes, actuele dingen en belangrijke datums, zoals verjaardagen. Weet jouw crush alles nog van wat je hem of haar hebt verteld? Van verjaardagen tot aan wanneer je op vakantie gaat? Dan kun je er wel vanuit gaan dat de ander sowieso geïnteresseerd is in jou!

En de allerbelangrijkste tip?

Kom in actie! Hoe langer je staat te dromen, hoe langer je wacht en hoe langer je geen contact legt met de ander, des te lastiger het zal worden. Jij hebt namelijk al een heel leventje uitgestippeld met de ander, gefantaseerd over dates samen, je hebt al nagedacht over hoe je het aan je familie gaat vertellen, terwijl de ander nog geen idee heeft dat je hen leuk vindt. Kom dus zelf in actie en blijf niet ellenlang wachten met de eerste zet, hoe sneller je contact legt met je crush, des te sneller je antwoorden en duidelijkheid hebt. En wie weet, je eerste vriendje of vriendinnetje.

Meer blogs lezen?

Ben je benieuwd naar onze andere blogs, over bijvoorbeeld glijmiddel en condoommaten? We bloggen iedere maandag, so stay tuned!