Je eerste dildo, hoe gebruik je die?

dildokopen

Je eerste dildo, het kan hartstikke spannend zijn. Zeker als het je allereerste seksspeeltje is. Maar hoe gebruik je zo’n dildo eigenlijk? Wat zijn dingen waar je op moet letten en hoe kun je alles uit jouw nieuwe (and soon to be favoriete) seksspeeltje halen?

Je eerste seksspeeltje, je eerste dildo

Je hebt de keuze gemaakt om een dildo aan te schaffen. Dat heb je wellicht gedaan aan de hand van deze blog, waarin alle soorten dildo’s uitgebreid aan bod komen. Hoe dan ook, een top keuze! Dildo’s zijn ideaal als je van penetratie houdt. Veel mensen kunnen erg opgewonden raken van penetratie tijdens de seks omdat het heel intiem voelt, om zo close met je (seks)partner te zijn. Het kan heel goed zijn dat je dat intieme gevoel wilt nabootsen wanneer je (seks)partner niet in de buurt is. Of misschien heb je helemaal geen behoefte aan een partner, maar wel aan penetratie seks. Dan is een dildo echt jouw beste vriend.

Hoe gebruik je je eerste dildo?

Doordat er verschillende dildo’s zijn, zijn er dus ook verschillende manieren waarop je je eerste dildo kunt gebruiken. We lichten de grootste verschillen voor je uit:

Een normale dildo

Eigenlijk is het allemaal niet zo heel erg lastig. Een dildo kun je – net zoals een penis – oraal, vaginaal of anaal inbrengen en vervolgens zelf op en neer bewegen. Hiermee stimuleer je jezelf inwendig. Toch kan het even tricky zijn als je voor het eerst met je eerste dildo wilt spelen. Gelukkig hebben we het voor je op een rijtje gezet:

Stap 1: Als je een realistische dildo hebt, gebruik je een ruime hoeveelheid glijmiddel en smeer je het glijmiddel over de eikel van de dildo. Heb je geen realistische dildo? No problemo, dan breng je het glijmiddel op de top van de dildo. 

Stap 2: Zorg dat je voldoende ontspannen en opgewonden bent. Dit geldt voor zowel het vaginaal als anaal penetreren. Wanneer je ontspannen bent, verkramp je namelijk veel minder, wat ervoor zorgt dat het soepeler gaat en voor minder ongemakken zorgt. 

Stap 3: Breng voorzichtig de dildo naar binnen waar jij dat graag wilt, en zodra jouw lichaam gewend is aan de dildo, kun je langzaam de dildo op en neer bewegen. Bepaal hierin jouw eigen tempo en probeer uit wat jij het fijnste vindt!

Stap 4: Na gebruik, altijd even schoonmaken met toy cleaner!

Een voorbinddildo of strap-on

Hier komt net even wat meer nadenk werk bij kijken, maar als alles eenmaal zit, is het brein uit, en gewoon gaan met die banaan (en daar bedoelen we natuurlijk je eerste dildo mee ;)). 

Stap 1: Zorg ervoor dat het harnas de juiste maat heeft en goed is afgesteld op het lichaam van degene die gaat penetreren. Dit is niet alleen belangrijk omdat het harnas anders kan knellen of juist kan afglijden, maar ook omdat er dan gerichter kan worden gemikt en er meer controle is over waar de voorbinddildo heen gaat.

Stap 2: Bevestig de dildo aan het harnas. Dat is voor ieder harnas net even iets anders, maar spreekt vaak voor zich. Ook zou je eventueel de bijbehorende gebruiksaanwijzing kunnen lezen. In sommige gevallen zit de dildo al aan het harnas vast.

Stap 3: Net zoals je bij een gewone dildo doet, smeer je een ruime hoeveelheid over de top van de dildo. Niet te zuinig doen, dat is nergens voor nodig.

Stap 4: Goed opgewonden en ontspannen zijn, zijn de key om fijn te penetreren (en gepenetreerd te worden). Voel je je nog niet ontspannen? Laat je dan eerst goed masseren met een (spier)ontspannende massageolie. 

Stap 5: Breng de voorbinddildo langzaam naar binnen, en zodra je het gevoel hebt dat de vagina of anus gewend is aan de dildo, kun je verder gaan met penetreren!

Stap 6: Goed schoonmaken onder de kraan met lauw water, of met toy cleaner. Zo is jouw dildo weer helemaal ready voor de volgende sessie.

Wat zijn dingen om op te letten?

Zoals we net al benoemden, gebruik je een dildo altijd met glijmiddel. Zeker als je je eerste dildo gebruikt om anaal te penetreren. Tijdens anale seks is het absoluut een must om glijmiddel te gebruiken, omdat het rectum en de endeldarm zelf geen vocht aanmaakt om de penetratie soepel te laten verlopen. Het aanmaken van vocht om alles wat gesmeerder te laten verlopen, is iets wat de vagina wel doet. Al is dat volledig afhankelijk van hoe opgewonden iemand is. Hoe opwindender de seks, des te natter de vagina zal zijn. Al zijn hier echter ook uitzonderingen op

Om het jezelf gemakkelijk te maken, onthoud maar gewoon: een dildo gebruik je altijd met glijmiddel. Maar wel het juiste glijmiddel. Zo kun je een siliconen dildo (of ieder ander siliconen seksspeeltje) nooit met siliconen glijmiddel gebruiken. Zodra je siliconen seksspeeltje in contact komt met siliconen glijmiddel, ontstaat er een chemische reactie, waardoor je seksspeeltje plakkerig wordt en onherstelbaar beschadigd. Eeuwig zonde natuurlijk! Gelukkig is dit probleem heel makkelijk te voorkomen, siliconen dildo’s houden namelijk wel van glijmiddel op waterbasis. 

Meer blogs lezen?

Nu ben je een echte dildo expert en kun jij helemaal los met je eerste dildo, maar ben je ook een expert op het gebied van deze mythes? We bloggen iedere maandag, so stay tuned!