De eerste keer seks: dit moet je weten over deze bijzondere ervaring

Blog Eerste Keer

Vrijwel ieder mens doet seksuele ervaringen op. Er is voor alles een eerste keer, dus ook voor seks. Dit begint meestal met masturberen. De eerste keer dat mensen geslachtsgemeenschap hebben varieert per persoon, maar dat ligt tegenwoordig ongeveer op een leeftijd van 18 jaar. ‘De eerste keer’ vergeet je nooit meer. Daarom moet je er een bijzondere ervaring van maken. In deze blog gaan we dieper in op de eerste keer seks, want er zijn nogal wat vragen over dit onderwerp.

De eerste keer seks

Zoals we in de intro al beschreven verschilt het per persoon wanneer de eerste keer seks plaatsvindt. Het gaat vaak stap voor stap. Het gebeurt vrijwel nooit dat de eerste ervaring op seksueel gebied uitmondt in geslachtsgemeenschappen. Sommige jongeren beginnen eerder dan anderen met het hebben van seks, maar over het algemeen begint het bij het ontdekken van jezelf, masturberen dus.

Het gaat er niet om wanneer je begint, maar wanneer je zelf denkt toe te zijn aan het hebben van seks. Het kan zijn dat je omgeving al eerder begint met het hebben van geslachtsgemeenschap, maar daar moet je jezelf niet door laten beïnvloeden. Als jij er nog niet aan toe bent dan moet je het vooral niet doen, ook al heb je het gevoel dat er sociale druk wordt uitgeoefend. Jij bepaalt helemaal zelf wanneer en hoe je seks hebt. Als je het idee hebt dat het tegen je wil gebeurt dan is er sprake van grensoverschrijdend gedrag, en dat moet je meteen melden.

Je weet zelf het beste wanneer je toe bent aan het hebben van seks, en in welke mate, manier en frequentie jij dat het liefste wil. Als je met je vriend of vriendin samen bent, en jullie willen ‘ het’ proberen, maak er dan een mooi moment van. Ga lekker uit eten, of samen iets leuks doen. Maak er een leuke dag van, er is niets mis met een beetje romantiek. Zorg er ook voor dat de slaapkamer gezellig is ingericht, steek een kaarsje aan en zet relaxte muziek op. Dat verhoogt de sfeer.

eerste keer seks tips

Waar je op moet letten bij de eerste keer

Als jullie besluiten om ‘het’ te doen dan is het uiteraard belangrijk dat jullie er beiden volledig achter staan. Doe het met iemand die je volledig vertrouwt, en heb geen haast. Neem er dus de tijd voor. Begin met strelen en zoenen tot jullie beiden opgewonden genoeg zijn, een uitgebreid voorspel is een prima manier om het vuurtje flink op te stoken. Als een van jullie wil stoppen dan stoppen jullie, seks hoort in alle gevallen vrijwillig te gaan. Luister dus naar je gevoel, dat is altijd de beste raadgever.

Als jullie er beiden achter staan dan is het belangrijk om na te denken over anticonceptie. Jullie zitten echt niet te wachten op een ongewenste zwangerschap. Condooms kunnen volledig anoniem worden gekocht, en deze worden ook discreet verpakt en verstuurd. We hebben hieronder een aantal exemplaren uitgestald die van prima kwaliteit zijn. Het gebruik van een voorbehoedsmiddel of anticonceptie is zeer belangrijk, want je wil niet voor verrassingen komen te staan.

Doet de eerste keer pijn?

Deze vraag stellen (vooral jonge vrouwen en meisjes) zichzelf vaak af voordat ze geslachtsgemeenschap gaan hebben. Zoals we hierboven al beschreven is het belangrijk dat je geslachtsgemeenschap hebt met iemand die je vertrouwt. Als deze persoon respect heeft dan wordt er niets afgedwongen of overhaast. Als een dame ontspannen genoeg is en opgewonden is, dan zal ze vanzelf nat genoeg worden, waarna penetratie juist lekker is en geen pijn doet.

Als het wel pijn gaat doen dan moet er onmiddellijk worden gestopt, want dat is niet de bedoeling. Het hebben van seks moet juist een fijn en lekker gevoel geven, als dat niet het geval is dan moet er simpelweg worden gestopt. Het kan zijn dat een meisje de eerste keer een beetje gaat bloeden, maar dat kan geen kwaad. Dat komt meestal door de spanning. Iets meer aandacht besteden aan het voorspel is dan het advies.

seks eerste keer pijn

Kom je klaar als je de eerste keer seks hebt?

Dit verschilt ook per persoon, maar het is zeker niet een vereiste. Het hebben van seks heeft geen spelregels. Als je niet klaarkomt tijdens de eerste keer, dan wil dat niet zeggen dat de seks ‘mislukt’ is. Seks zonder klaarkomen is net zo fijn. Het is uiteraard wel mogelijk. Klaarkomen geeft een heerlijk gevoel, voor zowel mannen als vrouwen. Het werken naar een hoogtepunt is ultiem, daarom vinden mensen het zo lekker om seks te hebben.

Je kunt dus klaarkomen tijdens de eerste keer seks, maar het is geen verplichting. Als het niet gebeurt, dan gebeurt het niet, simpel. Daar hoef je verder niet over in te zitten. Je hoeft ook niet net te doen alsof je klaarkomt om je bedpartner een goed gevoel te geven. Hij of zij is echt niet slecht in bed als er geen orgasme wordt bewerkstelligd. Neem zeker geen voorbeeld aan al die pornofilms die je op internet of de televisie ziet, want de werkelijkheid is anders.

kom klaar eerste keer seks

Kun je zwanger worden tijdens de eerste keer?

Het antwoord is ja. Ook tijdens de eerste keer seks kan een meisje zwanger raken. Jullie moeten er dus voor zorgen dat er goede bescherming is. Als de dame in kwestie de pil slikt, dan kunnen jullie voor de zekerheid ook nog een condoom gebruiken. Dan weet je zeker dat de bescherming optimaal is. Jullie zijn dan ook beschermd tegen een eventuele soa.

Als jullie seks hebben gehad, en er bestaat een vermoeden van een zwangerschap, bijvoorbeeld als het condoom is gescheurd, dan is het raadzaam om bij de huisarts de morning-after pil te halen. Dit doe je uiterlijk 72 uur na de seks. Je kunt deze dus bij je huisarts halen, maar ook bij de apotheek of een vestiging van Sense. Deze stap kan misschien een beetje beschamend aanvoelen, maar wees daar niet onzeker over. Je bent niet de eerste. De eerste keer moet een bijzondere ervaring zijn, dus het is belangrijk dat je daar niet met een naar gevoel op terug moet kijken.

zwanger eerste keer seks