Erogene zones: welk plekje vind jij lekker?

erogene zones

Erogene zones, ieder mens heeft ze. De exacte locatie? Dat is voor iedereen anders. Elk lichaam is verschillend, net zoals de seksuele voorkeuren van een persoon. Sommige mensen raken seksueel opgewonden als ze op een bepaalde plek van het lichaam worden aangeraakt, gestreeld of gekust. Deze plekjes worden erogene zones genoemd, gevoelige plekjes die, wanneer ze worden gestimuleerd, seksuele gevoelens kunnen prikkelen. Deze plekjes zitten op het hele lichaam. In deze blog gaan we dieper in op de erogene zones van een menselijk lichaam.

Wat zijn erogene zones?

Zoals we al kort beschreven in de intro hierboven zijn erogene zones gevoelige plekjes op het lichaam die seksuele prikkelingen kunnen bewerkstelligen als ze worden aangeraakt. Het is niet zo dat zo’n plekje ‘een knop’ is waar je even op drukt om iemand geil te maken, nee, zo werkt dat niet. Een erogene zone wordt over het algemeen gestreeld, gelikt, gekust, etc. Vaak is de persoon in kwestie dan al enigszins seksueel opgewonden, of in ieder geval in de stemming.

Als we denken aan plekjes op het lichaam waar een persoon bij aanraking seksueel opgewonden raakt, dan denken we meteen aan de geslachtsdelen. Dat is iets te kort door de bocht, want het menselijke lichaam is bijzonder, en kent veel plekjes die lekkere prikkels geven als ze op de juiste manier worden gestimuleerd. De geslachtsorganen horen hier zonder twijfel bij, maar daar blijft het zeker niet bij.

Erogene zones zitten over het hele lichaam. We gaan ze verderop in deze blog behandelen, en probeer ze vooral samen met je partner te ontdekken, want dan gaat er een erotische wereld voor jullie open. Jullie kunnen er ook een speeltje bij gebruiken, vibraties kunnen bijvoorbeeld op sommige plekken een heerlijk gevoel geven, en dan hebben we het niet alleen over de penis of vagina, maar ook de erogene zones die we verderop behandelen. We hebben er alvast een paar op een rijtje gezet die zeker de moeite waard zijn om uit te proberen.

Welke erogene zones zijn er?

Door het menselijke lichaam lopen talloze zenuwen, en sommige van deze zenuwuiteinden zijn extra gevoelig, en kunnen seksuele gevoelens opwekken als ze op de juiste manier worden gestimuleerd. De gewenste stimulans verschilt per persoon. Sommige mensen houden ervan om gestreeld te worden op die plekken, terwijl anderen weer kunnen genieten van een wat hardere aanpak. We hebben hieronder een aantal erogene zones op een rijtje gezet.

Het verschilt per man en vrouw een beetje, maar niet veel. Nogmaals; het kan voor ieder persoon verschillend zijn, want elk lichaam is anders. Het is wel bekend dat ‘algemene plekjes’ bij veel mensen seksuele gevoelens kunnen opwekken, dus deze plekken behandelen we als eerste. Misschien ken je ze al, want als je seksueel actief bent dan zijn de onderstaande erogene zones wel bekend. We beginnen bij de vrouw, want dames gaan voor.

erogene zones vrouw

De erogene zones van een vrouw

Vagina: de gehele vagina, dus behalve de clitoris ook de schaamlippen en de ingang van de vagina, en het gebied eromheen.
Borsten en tepels
Mond
Billen
Binnenkant van de dijen
anus

De erogene zones van een man

Penis: niet alleen de eikel, maar de gehele penis, inclusief de ballen en het perineum (het stukje tussen de ballen en de anus).
Billen
Mond
Binnenkant van de dijen
Anus

erogene zones lichaam

Hoe stimuleer je erogene zones?

De bovenstaande erogene zones zijn een beetje ‘het standaard pakket’, plekjes die elk persoon over het algemeen wel lekker vindt. Het is logisch dat de mond een erogene zone is, want veel mensen raken opgewonden van zoenen. De geslachtsdelen zijn logischerwijs ook erogene zones, net zoals de anus. De anus is voor zowel mannen als vrouwen een gevoelig plekje omdat er heel veel zenuwen samenkomen in de kringspier. Erogene zones kunnen op verschillende manieren worden gestimuleerd, en daar kunnen jullie creatief in zijn. Gebruik een veertje, of een ijsklontje, je kunt het zo gek niet bedenken of het kan een extra stimulans geven.

Voor zowel vaginale als anale stimulatie worden de tong en vingers gebruikt, maar er wordt ook vaak (extra) gebruikgemaakt van sekstoys om de stimulatie te verhogen. In het geval van de anus zijn er speciale speeltjes op de markt die dit plekje extra kunnen stimuleren. Je hebt bijvoorbeeld prostaat vibrators die extra stimulans geven. Mannen kunnen zeer heftig klaarkomen als de anus wordt gestimuleerd, omdat de prostaat er te vinden is. Als deze juist wordt geprikkeld dan kan een man hier veel plezier aan beleven, maar vrouwen ook. We hebben een aantal toys voor dit doel hieronder op een rijtje gezet.

Vergeten erogene zones

‘Vergeten’ is misschien niet het juiste woord. Misschien kunnen we beter ‘onontdekt’ gebruiken, want sommige mensen zijn zichzelf niet eens bewust dat er plekjes op hun lichaam zijn die seksuele gevoelens kunnen oproepen. Als jullie rustig de tijd nemen om elkaars lichaam te ontdekken dan zullen jullie zien dat er talloze plekjes zijn die heerlijk aanvoelen als ze worden geprikkeld. 

De bovenstaande erogene zones zijn nu dus bekend, en die hebben jullie vast al een keertje uitgeprobeerd, toch? Maar wij hebben een lijstje met plekjes die mensen vaak ook erg opwindend vinden. Probeer deze plekjes vooral uit, en neem rustig de tijd voor in de slaapkamer. Zet een rustig muziekje op, steek wat kaarsjes aan, en geniet van de erotische ontdekkingsreis. De onderstaande ‘vergeten plekjes’ kunnen seksuele stimulatie bij zowel mannen als vrouwen opwekken. 

Oogleden
voorhoofd
wangen
buik
hals
sleutelbeen
oren
onderrug
binnenkant knieën
Binnenkant ellebogen
Binnenkant handen
stuitje
onderkant voeten

Dit zijn allemaal plekjes die bij de juiste aanraking seksuele gevoelens kunnen opwekken. Sommige mensen zijn bedreven in de kunst van het tantrisch aanraken. Voor hen zijn deze plekjes (en veel meer plekjes) bekend. Verdiep je er eens in, want dan kan er voor jullie beiden een wereld op erotisch gebied opengaan. Seks en liefde zijn de beste tijdsbesteding die er is, dat is het hebben van aandacht voor elkaar sowieso. Het versterkt je relatie, en dat is zeer belangrijk.

We plaatsen wekelijks tips over seks en relaties op onze website, dus hou deze goed in de gaten, want we hebben vaak leuke en spannende onderwerpen die jullie op een leuke en positieve manier in jullie relatie toe kunnen passen. Daarnaast hebben we ook een breed assortiment aan seksspeeltjes, voorbehoedsmiddelen, en vele andere producten. Probeer onze erotische spelletjes eens uit, want dan wordt het ontdekken van erogene zones op een grappige en speelse manier nog leuker. Veel plezier!