Een erotische massage is een spannende toevoeging aan je relatie

erotische massage

Een erotische (of intieme) relatie is een prima manier om in de stemming te komen als jij en je partner een avond quality-time op erotisch vlak hebben ingepland. Een intieme relatie versterkt de verbintenis van het moment tussen jullie, daarnaast is het een perfecte vorm van voorspel. Een dergelijke massage is dus een positieve toevoeging als het gaat om je relatie. In deze blog gaan we dieper in op een erotische massage, en vertellen we waarom het de moeite waard is om er regelmatig de tijd voor te nemen.

Wat is een erotische massage?

Een erotische massage wordt ook wel een sensuele massage genoemd en is anders dan een reguliere massage. Een normale massage is puur gericht op ontspanning of voor het masseren van de spieren. Er bestaan massages die voor medische doeleinden worden uitgevoerd. Een erotische massage heeft voornamelijk het doel om seksueel verlangen op te wekken door middel van het masseren van bepaalde (intieme) lichaamsdelen, zoals de vagina.

Als we aan een massage denken dan denken we vaak aan een massage die met de hand wordt uitgevoerd, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Een body-to-body massage behoort ook vaak tot een van de opties als je naar een salon gaat waar ze erotische massages aanbieden. In sommige gevallen wordt een sensuele massage als optie gegeven. Dan begint een massage zoals bij de meeste massages het geval is, maar dat verandert op een gegeven moment naar een erotische variant.

Bij een erotische massage worden over het algemeen de erogene zones extra geprikkeld, dat zijn gevoelige punten op het lichaam waar mensen bij aanraking seksueel opgewonden van raken. Er wordt vrijwel altijd gebruikgemaakt van massageolie. Jij en je partner kunnen leren om een erotische massage te geven. Er zijn verschillende (online) cursussen beschikbaar die speciaal voor dit doel zijn ontwikkeld. Probeer het vooral uit, want het is een intieme vorm van relaxen die zeer goed voor jullie relatie is.

De voordelen van een erotische massage

Zoals we hierboven al beschreven versterkt een sensuele massage de band op relatiegebied. Volgens seks- en relatie-expert Ruby Payne komt het liefdeshormoon oxycotine vrij, dat voor het gevoel van warmte ontspanning en tevredenheid zorgt. Uit onderzoek is gebleken dat een gedeelde ervaring met oxytocine de band tussen twee mensen versterkt. Het is dus niet vreemd dat jullie band tijdens een massage sterker wordt. Dit zou genoeg reden moeten zijn om het eens te overwegen.

Daarnaast leren jullie elkaars lichaam volledig kennen, wat ook plezierig kan zijn voor volgende avontuurtjes tussen de lakens. Tijdens een erotische massage ontdekken jullie elkaars gevoelige plekjes, dat later weer extra gestimuleerd kan worden tijdens de seks. Jullie zullen elkaar steeds beter aanvoelen, op zowel lichamelijk als geestelijk vlak. Een diepere verbinding is het resultaat, en daar draait het uiteindelijk om.

Nog een bijkomend voordeel is de opwinding. Bij een ‘normaal’ voorspel komt er uiteraard ook een flinke dosis opwinding en lustgevoelens bij kijken. Een erotische massage bouwt het verlangen rustig op, waardoor de uiteindelijke penetratie of orale seks veel intenser aanvoelt. Het uitstellen van de daadwerkelijke seks en het ‘teasen’ van elkaar kan resulteren in een vurige storm van verlangen, waardoor het liefdesspel een extra lading krijgt.

erotische massage

De juiste sfeer voor een sensuele massage

Het belangrijkste van het geven van een erotische massage is een open en eerlijk gesprek dat eraan vooraf gaat. Het is namelijk belangrijk dat jullie dit samen willen. Maak het gesprek niet te zwaar, als jullie het beiden spannend vinden dan is de toon al gezet. Kies vervolgens een avond uit, en tref voorbereidingen, zoals het kopen van een massageolie, een extra kleedje voor het bes in de slaapkamer of de bank etc. Op de avond zelf is een relaxed muziekje en wat kaarsjes een welkome toevoeging.

Neem een lekker wijntje of een ander drankje en nestel lekker naast elkaar op het bed of de bank. Het is ook lekker om wierook of een geurende olie in de ruimte aan te steken. Kies voor roos of lavendel, dit zijn perfecte rustgevende geuren. Het is de bedoeling dat al jullie zintuigen die avond worden geprikkeld. Verlichting is ook van essentieel belang. Naast de kaarsjes kunnen jullie er ook voor kiezen om sfeerverlichting aan te steken.

Tips voor het geven van een erotische massage

Het belangrijkste is het nemen van de tijd voor de massage. Hoe langer de massage is, hoe relaxter je partner wordt. Het moet langzaam beginnen, maar uiteindelijk wel tot een climax (of orgasme) komen. Subtiel beginnen en eindigen horen bij het geven van een sensuele massage. Doe wat goed voelt en kijk goed hoe je partner reageert op de aanraking van bepaalde lichaamsdelen. Tip: als dit voor jullie voor jullie werkt dan is tantra-seks misschien iets voor jullie. We hebben hieronder een aantal tips op een rijtje gezet:

Zorg voor variatie tijdens de massage

Als je de massage spannend wilt houden dan zul je moeten variëren. Het is lekker als je een bepaalde beweging maakt, maar dat gaat op een gegeven moment vervelen bij de ontvanger. Wissel af met je handpalmen, vingers en vuisten. Vergeet vooral de handpalmen van je partner niet, dat is een intiem lichaamsdeel. Hou ondertussen een hand continu op het lichaam van je partner, dat schept een gevoel van geborgenheid.

Wissel af met je tong

Als je de druk iets op wil voeren dan kun je ervoor kiezen om je tong te gebruiken. Gebruik je tong in combinatie met de zacht masserende bewegingen van je handen. Het gebruiken van je tong maakt de massage nog intiemer. Als je weet welke delen van het lichaam van je partner gevoelig zijn, dan is je tong op die plekken onmisbaar als je het gevoel van de massage wilt intensiveren.

Vergeet de intieme delen vooral niet

Als de boel flink verhit begint te raken dan is het masseren en likken van de intieme delen zeker een stap die tijdens de massage gezet moet worden. Je hoeft niet al je aandacht op die delen te vestigen, maar een subtiele aanraking kan al veel doen. Maak voor de afwisseling gebruik van een ijsblokje, een veertje of een glijmiddel. De rest hoeven we niet uit te leggen toch? Geniet van een heerlijke relaxte avond samen, want het draait uiteindelijk allemaal om de liefdevolle verbintenis tussen jullie beiden. Als het vuurtje flink is aangewakkerd is het ook een aanrader om er op een gegeven moment een sextoy bij te pakken. Enjoy!