Single en even geen seks, wat zijn hier de voordelen van?

Even geen seks

Veel onderzoeken, blogs en nieuwsartikelen geven aan dat het goed is om (veel) seks te hebben. Het heeft bijvoorbeeld invloed op je mentale gezondheid, je libido krijgt er een boost van, het werkt ontstressend en zorgt er zelfs voor dat je immuunsysteem versterkt. Is het dan slecht voor je als je even geen seks hebt? Of zitten hier ook voordelen aan?

Het is helemaal oké om af en toe even geen seks te hebben 

Er is niets mis met je en je loopt ook geen risico’s om opeens allerlei ziektes op te lopen of een dopamine en serotonine gebrek te krijgen. Er zitten zelfs voordelen aan om af en toe even geen seks (met je sekspartner) te hebben! 

Even geen seks betekent geen stress 

Je kunt behoorlijk veel stress krijgen wanneer je seks hebt gehad met iemand van het andere geslacht, en de menstruatie blijft uit. Want je zit niet te wachten op een ongeplande zwangerschap. Heb jij hier veel zorgen om, of is jouw of de menstruatie van je sekspartner enorm onregelmatig? Dan kan het een hoop stress schelen als jullie minder penetratie seks hebben.

Ook soa’s staan niet bovenaan jouw zorgenlijstje

De kans is klein om een soa te krijgen wanneer je geen (penetratie) seks hebt met een ander. Let wel goed op, je kunt nog steeds een soa oplopen bij orale seks, maar ook daar zijn gelukkig opties voor, zoals het beflapje of een lekker traditioneel condoom. 

Even een avondje niets

Seks kost stiekem best wel veel energie. Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal. Soms is het lekker om gewoon even helemaal niets te hoeven (en niemand te hoeven doen). 

Je hebt meer ruimte in bed én je slaapt beter

Hoe fijn is het dat je even geen rekening hoeft te houden met degene die naast je ligt als het gaat om de ruimte of om de hoeveelheid deken. Zeker nu met de koude wintermaanden. En hoe vaak word jij wel niet wakker omdat er iemand naast je ligt te snurken of woelen? Een ongestoorde nachtrust, dat heeft ieder mens toch af en toe nodig?

Blaasontstekingen zijn verleden tijd

Oke, niet helemaal waar, want je kunt nog steeds als je een vulva hebt een blaasontsteking krijgen als je even geen seks hebt (slechte hygiëne), maar de kans is wel een stuk kleiner. Om te voorkomen dat je een blaasontsteking krijgt, is het belangrijk om altijd na de seks even naar de wc te gaan, zo weet je zeker dat er geen bacteriën in de plasbuis terechtkomen. 

Het is goedkoper

Laten we eerlijk zijn, seks kost (soms) (veel) geld. En dan hebben we het niet over betaalde seks (wat natuurlijk ook geld kost), maar meer over de attributen die je tijdens de seks gebruikt. Zoals condooms, beflapjes, seksspeeltjes, glijmiddel. Zit je krap bij kas, dan is het dus misschien een idee om even geen seks te hebben, scheelt ook weer wat centjes! 

Heb je wel centjes en vind je het de moeite waard om te investeren in goede en fijne seks met jezelf of met je partner? Dan is een seksspeeltje misschien toch iets voor jou. Het voordeel van een seksspeeltje is ook nog dat je die maar eenmalig hoeft aan te schaffen! Welke lijkt jou fijn?

Meer blogs lezen?

Eigenlijk klinkt het allemaal best zorgeloos, even geen seks hebben. Toch snappen we het ook als je juist wél op zoek bent naar iets om het spannender te maken, of ben je op zoek naar iets uitdagends en nieuws, zoals tantrisch masturberen of BDSM. Je kunt altijd contact met ons opnemen om te kijken wat er precies bij jou past! We bloggen iedere maandag, so stay tuned!