De G-spot: ontdek dit magische plekje

G-spot

De G-spot is een plekje bij de vrouw die voor een spetterend orgasme kan zorgen, mits dit magische plekje in de vagina op de juiste manier wordt gestimuleerd. Maar waar zit de G-spot eigenlijk? En hoe stimuleer je dit plekje voor het bereiken van een hoogtepunt? In dit artikel gaan we dieper in op dit onderwerp, want als je dit verborgen plekje eenmaal hebt gevonden dan wordt masturberen en het hebben van seks nog sensationeler dan dat het al is.

Wat is de G-spot?

De G-spot zit bij een vrouw aan de binnenkant van de vagina. Het is dus niet te zien, zoals bij de clitoris wel het geval is. Het plekje bevindt zich zo’n vijf centimeter in de vagina, aan de kant van de buik. Als een vrouw opgewonden is dan wordt de G-spot groter, en is deze beter te voelen, en dus ook te stimuleren. Dit plekje voelt bobbelig aan, alsof er ribbels op zitten. Vrouwen kunnen erg opgewonden raken als de G-spot wordt gestimuleerd tijdens de seks of masturbatie.

De G-spot stimuleren

Je kunt uiteraard je vingers gebruiken als je de G-spot wilt stimuleren. Veel vrouwen doen dit tijdens het masturberen, waardoor ze extra opgewonden raken. Het stimuleren van de clitoris draagt uiteraard ook bij aan seksuele opwinding. Je kunt hiervoor speciale vibrators kopen, maar ook voor de G-spot zijn vibrators ontwikkeld die voor extra stimulans kunnen zorgen. Deze vibrators worden door vrouwen zeer aangeraden, en krijgen over het algemeen alleen maar positieve reacties.

Maar eerst de vingers. Als je met de vinger naar binnen gaat, dan doe je dat met je handpalm naar je buik gericht. Daarna maak je met je vinger een ‘scheppende beweging’ waarna je de G-spot voelt zitten. Als een vrouw seksueel opgewonden raakt dan vult dit plekje zich met vocht, waarna het opzwelt en zorgt voor meer seksuele stimulatie. De G-spot kan uiteraard ook met een penis worden gestimuleerd.

De G-spot: ontdek dit magische plekje 1

Speciaal ontworpen vibrators

De ontwikkeling van vibrators staat nooit stil, dus er worden continu nieuwe apparaten ontwikkeld voor seksuele stimulatie. De G-spot vibrator is verkrijgbaar in vele vormen, maten, en kleuren. Je moet voor jezelf bepalen wat lekker voelt, en wat niet. Probeer vooral verschillende vibrators, want er zit er vast eentje tussen die jij het lekkerste aan vind voelen. Net zoals bij vibrators voor de clitoris, is een vibrator voor de G-spot speciaal ontworpen om dat magische plekje te bereiken. 

Dat een G-spot vibrator speciaal is ontwikkeld voor dat plekje wil niet zeggen dat er gegarandeerd een orgasme wordt bereikt. Elke vrouw is anders, dus elk gevoel is persoonlijk. Bij sommige vrouwen is de G-spot heel gevoelig, andere vrouwen hebben weer een tijdje nodig om seksueel opgewonden te raken van het stimuleren van dit plekje. Over het algemeen stijgt de opwinding zodra de G-spot op de juiste manier wordt gestimuleerd, en dat lukt prima met een vibrator die voor dit doel is ontwikkeld.

Kan je squirten bij het stimuleren van de G-spot?

Dat is bij elke vrouw verschillend. Laat je niets wijsmaken door die natuurfilms, want daar brengen ze vaak eerst wat water in de vagina om het mooier te maken voor de film. Echter is het wel mogelijk om te squirten bij de juiste stimulatie van de G-spot. Bij de ene vrouw komen er dan een paar druppels vrij, bij andere vrouwen spuit er dan wat vocht uit, dat verschilt per vrouw. Dit fenomeen noemen ze ook wel vrouwelijke ejaculatie.

Over de herkomst van het vocht dat bij squirten vrijkomt is onderzoek gedaan, maar er is nooit enig uitsluitsel gegeven over de herkomst ervan. Sommigen zeggen dat het urine is, anderen zeggen dat het opgebouwd voorvocht is, maar daar moet je niet te lang over nadenken. Als je squirt bij het stimuleren van de G-spot is dat de normaalste zaak van de wereld. Als het met je vingers niet lukt om tot een hoogtepunt te komen, dan is een vibrator dus een handig hulpmiddel. Ook als je wilt squirten.

De G-spot en P-spot

Het bestaan van de G-spot van een vrouw is nooit aanwijsbaar aangetoont. Onderzoekers hebben daar uiteraard onderzoek naar gedaan, maar ze weten niet hoe het kan dat een vrouw extra opgewonden raakt van het stimuleren van dat magische plekje. Er zitten namelijk niet meer zenuwuiteinden op die plek dan op andere plekken in de vagina, dus de G-spot blijft een beetje een medisch raadsel. Dat zit anders bij de mannelijke vorm van dit plekje, ja, die bestaat ook.

De G-spot van mannen wordt ook wel de P-spot (of A-spot) genoemd, en is voor mannen een erg gevoelig plekje waarvan het bestaan wel door onderzoekers is bevestigd. Dit plekje zit in de anus van de man, op de plek waar de prostaat voelbaar is. Bij de juiste stimulans kan de man dan sneller en harder klaarkomen. Voor hen is ook een vibrator ontwikkeld; de P-spot vibrator. Als mannen het lekker vinden om daar gestimuleerd te worden dan kunnen ze dit gebruiken voor een heftige orgasme.

Fabeltjes over de G-spot

Datgene wat mysterieus is wordt besproken. Dat konden we eerder al bevestigen toen we het in onze vorige blog hadden over seksmythes. Er bestaan ook een aantal grappige fabeltjes over de G-spot. We hebben er een aantal opgezocht en deze hieronder voor jullie op een rijtje gezet. Zo zie je maar, je moet niet alles geloven wat je leest. De fabeltjes hieronder kunnen dus rechtstreeks naar het rijk der fabelen.

De G-spot geeft altijd squirting orgasmes

Natuurlijk niet. Het is nooit bewezen dat het stimuleren van de G-spot garant staat voor een kletsnat orgasme, dus dit is zeker niet waar.

Iedere vrouw heeft een G-spot

Nee joh. Niet iedere vrouw heeft een gevoelig plekje op dat punt in de vagina. Sommige vrouwen hebben andere plekken in de vagina waar ze extra gevoelig voor zijn. Dit is dus ook een fabeltje.

Een orgasme door stimulatie van de G-spot is beter dan andere orgasmes

Dit is ook niet waar. Sommige dames kunnen heel heftig klaarkomen door de stimulatie van de clitoris, terwijl ze niets voelen als ze dat veronderstelde magische plekje aantikken. Dit is ook een fabel dus.

Je komt alleen klaar bij bepaalde standjes

Geloof daar maar niets van. Er bestaan geen standjes die een garantie op een orgasme geven, want dit is voor iedereen persoonlijk. Het is aan jezelf om te ontdekken van welk standje je het meest opgewonden raakt.

Je moet de G-spot kunnen vinden om een vrouw te seksueel te behagen

Onzin. Een vrouw is geen machine die hetzelfde werkt als alle andere vrouwen. Er bestaat dus geen seksuele gebruiksaanwijzing, en zeker niet met betrekking tot de G-spot. Een vrouw kan prima op andere manieren klaarkomen, dus probeer en experimenteer zoveel mogelijk.