5 tips om geil met glijmiddel te worden

Geil met glijmiddel

Glijmiddel is om meerdere redenen een enorm pluspunt om te gebruiken tijdens de seks. Zo is het niet alleen fijn en bevordert het jullie souplesse tijdens de intieme momenten, het is ook erg leuk en kan een compleet nieuwe wending geven aan de seks! Met deze tips kun jij écht geil met glijmiddel zijn.

Tip 1. Waarom je zou moeten kiezen voor glijmiddel

Glijmiddel is een echt wondermiddel. Maar hoe word je nu geil met glijmiddel? Er zijn meerdere redenen waarom iemand ervoor kiest om glijmiddel te gebruiken. Zo kan het zijn dat de vagina niet vochtig genoeg wordt, waardoor seks ongemakkelijk of zelfs niet fijn kan voelen. Glijmiddel is ook echt een must tijdens de anale seks, omdat de achterdeur nou eenmaal gortdroog is. Wrijving is fijn, maar te veel wrijving kan voor irritatie en ongemakken zorgen. 

Niet iedereen denkt eraan om glijmiddel te gebruiken, maar geloof ons, you’re missing out! Ook als de vagina wel vochtig genoeg is, kan glijmiddel een positief effect hebben op de seks. De wrijving wordt minder, dit kan een groot voordeel zijn voor iemand die snel klaarkomt. Maar het tussendoor opdoen van meer glijmiddel, zorgt ook voor een kleine pauze. En die kleine pauze is soms net even wat je nodig hebt om op adem te komen om vervolgens weer met volle vaart door te gaan. Meer glijmiddel is = langer seks. Als je het zo bekijkt word ‘geil met glijmiddel’ een regel in plaats van een uitzondering of drempel.

Tip 2. Het begint bij het juiste glijmiddel

Er bestaan talloze soorten glijmiddelen. Je hebt de ‘hoofdcategorieën’; glijmiddel op oliebasis, glijmiddel op waterbasis en glijmiddel op siliconenbasis. Het glijmiddel op oliebasis wordt vrijwel niet meer gebruikt, puur omdat het niet de beste glijmiddel is. De glijmiddelen op water- en siliconenbasis zijn echter wel echt populair, en met goede reden. 

In het kort: glijmiddel op waterbasis is geschikt voor vrijwel alle huidtypes, kun je combineren met siliconen seksspeeltjes en is goedkoop. Het droogt wel wat sneller op dan glijmiddel op siliconenbasis. Siliconen glijmiddel gaat langer mee, maakt de huid enorm zacht maar kun je helaas niet gebruiken met siliconen seksspeeltjes. Dat veroorzaakt een soort chemische reactie, waardoor de oppervlakte van je speeltje kan beschadigen. 

Wanneer een glijmiddel écht goed bij jou en je wensen past, is het veel en veel gemakkelijker om geil met glijmiddel te worden. Kies daarom niet de eerste beste die je tegenkomt, maar maak een weloverwogen keuze. Dat kan echt het verschil maken.

Extra tip: kom je te snel naar je zin klaar? Gebruik dan orgasme vertragend glijmiddel, dit heeft een (licht) verdovend effect waardoor de eikel minder geprikkeld wordt. Het effect hiervan? Jij kan weer een stuk langer doorgaan!

Tip 3. Gebruik glijmiddel met meer dan alleen de penetratie

Geil met glijmiddel, het is veel meer dan alleen een middel om de penetratie makkelijker te laten verlopen. Het is een massage middel, een manier om elkaars lichaam beter te leren kennen, om elkaar op te winden. Glijmiddel is dus ook ideaal om tijdens het voorspel te gebruiken, vandaar geil met glijmiddel. Gebruik het dan ook vooral al tijdens het voorspel!

Hierbij is massageolie of massage glijmiddel perfect, al kun je dat ook prima doen met (siliconen) glijmiddel. Dit droogt minder snel op, waardoor je elkaar eindeloos kunt masseren, teasen en gek maken. Breng het glijmiddel dan niet alleen aan op het condoom, de penis of aan de ingang van de anus/vagina. Smeer het over elkaars tepels, masseer de binnenkant van de dijen van je lief of laat de voeten of schouders van je partner shinen met het massage glijmiddel. Geniet van elkaar, zo word je vanzelf geil met glijmiddel. 

Tip 4. Geil met glijmiddel door orale stimulatie

Glijmiddel is ook goed te gebruiken tijdens de orale seks. Zo bestaan er glijmiddelen met een smaakje en/of geur. Van aardbeien tot chocoladesmaak, je kunt het zo gek niet bedenken. En het maakt het meteen een stuk aantrekkelijker om je partner oraal te verwennen! De meeste glijmiddelen met smaak zijn op waterbasis, ook prima te gebruiken met een seksspeeltje dus. Zo zie je maar, glijmiddel hoef je lang niet alleen tijdens de vaginale of anale seks te gebruiken. 

Tip 5. Glijmiddel kan voor nieuwe sensaties zorgen

Niet alleen het masseren van glijmiddel kan een geweldig effect hebben op de opwinding van jou en je partner, glijmiddel kan ook stimulerend werken. Er zijn verschillende soorten stimulerende glijmiddelen, denk aan tintelend, verkoelend of juist verwarmend. Net wat jij fijn vindt. Deze prikkelende sensaties zijn ideaal als je op zoek bent naar net dat extra beetje sensatie. 

Tintelend glijmiddel zorgt ervoor dat je erogene zones extra geprikkeld worden. Je hoeft dit glijmiddel echt niet alleen maar op de penis en vagina aan te brengen, dit kun je ook heel goed op andere erogene zones doen! Denk maar aan de buitenste schaamlippen of de tepels. Reken maar dat jullie hier allebei voor warm lopen!

Over warm lopen gesproken.. Je kunt ook voor een verwarmend glijmiddel kiezen. Dit werkt juist meer ontspannend, en is ook erg geschikt om de spieren van je partner te masseren (of gemasseerd te worden!). De ontspannende werking kan net zijn wat jullie nodig hebben om in the zone te komen. 

Zoek je toch iets met iets meer spice? Dan is een verkoelend glijmiddel wellicht iets voor jou. Waar een verwarmend glijmiddel ontspant, zorgt een verkoelend glijmiddel juist voor alertheid en intensere prikkels. Temperature play wordt dit ook wel genoemd. Dit zou je ook met bijvoorbeeld ijsblokjes kunnen doen, maar hey, dan mis je wel de andere voordelen van glijmiddel, toch?

Meer blogs lezen?

Zo word je dus geil met glijmiddel. Maar hoe zit het met seksspeeltjes? Weet jij al welke jij graag zou willen hebben, of zie jij door de bomen het bos niet meer? We bloggen iedere maandag, so stay tuned!