Hoe jouw prostaat, jou klaar maakt

Prostaat vibrator

Wanneer je op google zoekt op ‘prostaat’, krijg je eigenlijk alleen maar droge informatie op je bordje geschoteld en word je bang gemaakt verscheidene aandoeningen die zich bij de prostaat kunnen voordoen. Je vindt echter maar weinig uitgebreide informatie over de leuke kanten van de prostaat, en hoe je deze kunt gebruiken tijdens de seks om tot nog intensere orgasmes te komen. En dat is hartstikke zonde!

Waar is de prostaat eigenlijk voor?

De prostaat is een klier die om de plasbuis heen lig, vlak onder de blaasuitgang en een onderdeel van het mannelijke voortplantingssysteem is. De klier is niet zo groot, ongeveer vergelijkbaar met een kastanje. De prostaat maakt speciaal prostaatvocht aan, waar de zaadcellen in vervoerd worden tijdens een orgasme. Dit mengelmoesje van zaadcellen en prostaatvocht noem je sperma. Wanneer een man klaarkomt, gaan de zaadcellen via de zaadleiders van de testikels naar de prostaat, waar ze in het prostaatvocht terecht komen. Vervolgens trekt de prostaat samen en wordt het sperma via de penis naar buiten geperst. Het prostaatvocht is belangrijk omdat de zaadcellen het anders niet lang buiten het lichaam volhouden, en dat is natuurlijk wel essentieel voor de voortplanting.

Maar hoe zorgt die prostaat voor een heftig orgasme dan?

De prostaat is niet alleen belangrijk voor het orgasme en het voorplanten, maar is ook een erg gevoelig orgaan. Als je de prostaat met een ander orgaan wilt vergelijken, kun je denken aan de vrouwelijke G-spot! Daar wordt de laatste jaren meer over gesproken dan over de prostaat, terwijl uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de G-spot van de vrouw en de prostaat van de man beiden uit prostaatweefsel bestaan. Bij iemand met een vagina kun je de G-spot stimuleren, en bij iemand met een penis, kun je de prostaat dus stimuleren! Dit kun je doen door anale seks te hebben, wanneer een penis (of dildo) de anus ingaat, zal deze tegen de prostaat komen en dus stimuleren wat door erg intense opwinding kan zorgen.

Anale seks

Het kan zijn dat je de prostaat graag wilt stimuleren om tot spetterende orgasmes te komen, maar liever geen penis of dildo in je anus gebruikt. Gelukkig zijn er ook andere manieren om de prostaat te stimuleren zonder dat er sprake is van deze vorm van penetratie. Hier kun je allerlei speeltjes voor gebruiken! Denk bijvoorbeeld aan speciale prostaat stimulators of (vibrerende) buttplugs! Deze zijn makkelijk in te brengen en speciaal ontwikkeld om jou anaal helemaal gek te maken. Je hoeft ze, omdat ze vibreren, niet telkens in en uit de anus te halen.

Zeg ja tegen anaal, maar dan welk materiaal?

Wanneer je anale seks wilt hebben, zijn er wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Waar de vagina van nature vocht kan aanmaken om de penetratie zo soepel mogelijk te laten verlopen, kan de anus dat niet. Wanneer je dus iets anaal wilt gebruiken, is het belangrijk om altijd glijmiddel op waterbasis te gebruiken. Het kan anders een erg onplezierige ervaring worden, voor jou én je partner. Wil je weten waarom je glijmiddel op waterbasis moet gebruiken bij anale seks en niet op siliconenbasis? Lees hier alles over glijmiddel en waarom je altijd (ruim) voldoende glijmiddel moet gebruiken! Je moet niet alleen rekening houden met het glijmiddel dat je gebruikt, maar ook met eventuele speeltjes. Zo kunnen speeltjes naar binnen schieten als ze niet voor anaal gebruik zijn gemaakt, en dat wil je natuurlijk niet! Er bestaan daarom speciale anale speeltjes, deze hebben de perfecte vorm voor jouw anale avontuurtjes. Denk bijvoorbeeld aan onze buttplugs, deze hebben een breed uiteinde, waardoor ze niet in de anus kunnen verdwijnen. Ideaal!

B(l)ack Friday, cumming soon…

Speciaal in het kader van Black Friday, hebben wij onze B(l)ack Friday, waarbij al onze anal toys éxtra in de sale zijn! Don’t worry, we got your back!

Meer blogs lezen?

Ben je benieuwd naar wat er eigenlijk gebeurt wanneer je klaarkomt? Of wil je graag weten wat voor soorten vagina’s er allemaal bestaan? We bloggen iedere maandag, so stay tuned!