Hoe weet je of iemand je leuk vindt? Meer dan 20 manieren om erachter te komen!

Hoe weet je of iemand je leuk vindt

De vlinders fladderen in je buik, je hart begint sneller te kloppen wanneer je telefoon weer pingelt en je wordt wakker en gaat slapen denkende aan die ene persoon. Klinkt alsof je een crush hebt! Maar denkt die ander er ook zo over? Hoe weet je of iemand je leuk vindt? 

Hoe weet je of iemand je leuk vindt; welke signalen krijg je?

Er zijn een aantal manieren om erachter te komen of de ander jou ook leuk vindt. Zo kan de ander signalen naar je sturen die je hints kunnen geven. Krijg jij de volgende signalen? Dan bestaat de kans dat de ander jou wel ziet zitten!

 1. De tijd wordt vergeten door jullie beiden als jullie samen zijn

Vooral als de ander opeens opschrikt en zegt; oh shit ik had niet in de gaten dat het al zo laat was’ is dat vaak wel een teken dat jij helemaal in het middelpunt van de ander stond.

 1. De ander kijkt niet op de telefoon of raakt door andere dingen afgeleid

Ook weer een aandachtskwestie. Hoe meer de ander bezig is met jou en niet met andere dingen of afleidingen, zoals telefoons, het weer, boeken of mensen om jullie heen, des te groter de kans dat jij indruk op de ander hebt gemaakt en hen je beter wil leren kennen.

 1. Oogcontact wordt soms door de ander vergeten

Oogcontact maken kan heel lastig zijn, zeker als je de ander erg leuk vindt. Misschien heb je het zelf ook wel gemerkt, dat je in verlegenheid komt als je de ander net wat te lang aankijkt. Zo voelt dat natuurlijk ook voor hen! 

 1. De ander kan niet stoppen met (glim)lachen naar je

Een klassieker en zeker geen onbelangrijke. Een glimlach zegt veel over hoe iemand zich voelt over zichzelf, de situatie of de omgeving (en de personen in deze omgeving). Glimlacht de ander constant naar je en wordt er overdreven gelachen op jouw grapjes? Bingo!

 1. Het gedrag van de ander verandert als jij in de buurt bent

Het gebeurt vaker dat mensen zich opeens anders gaan gedragen wanneer ze bij hun crush in de buurt zijn. Zo kunnen ze ineens extra stoer doen, of juist wat stil en verlegen. 

 1. Jullie vinden hetzelfde leuk. Toevallig…?

Het kan natuurlijk zijn dat jullie precies dezelfde muzieksmaak hebben. En kledingsmaak. En hetzelfde willen gaan of al studeren. En dat jullie dezelfde hobby’s hebben. En dezelfde lievelingskleur hebben. En later dezelfde hond willen. En al weten wat voor naam je je eerstgeborene gaat geven, en ja hoor, laat die ook nog eens hetzelfde zijn…

 1. De ander leunt naar je toe als je er bent of als je praat

Dit is iets wat we onbewust doen. Je beweegt je ergens naartoe als je er geïnteresseerd in bent. Misschien om iets beter te kunnen zien of aandachtiger te kunnen luisteren. Of omdat de ander je sproetjes wilt tellen en je geurtje in de gedachten wil opslaan. Tekenen dat de ander wel een beschuitje met je zou willen eten.

 1. Jaloezie van jouw crush

Jaloezie is nooit echt leuk, al kan het wel zijn dat je je erdoor gevleid voelt. Merk je dat de ander lichtelijk sceptisch is over hoe close jij bent met die ene vriend of vriendin, of dat je crush juist een beetje mopperig of juist teruggetrokken wordt als je verteld dat iemand anders je op dat heeft gevraagd? Dan doet dit wel echt iets met hen. 

 1. Onrust en gefriemel wanneer de ander met je praat

Heb je het idee dat de ander niet stil kan zitten als je er bent? Misschien dat de ander wel de hele tijd aan de kleren zit te pulken of telkens met een bekertje in de hand zit te draaien. Deze tekenen van onrust kunnen aanduiden op ongemak, onzekerheid of twijfelachtigheid. En dat kan allemaal komen omdat de ander jou leuk vindt.

 1. Er ontgaat de ander niets en niets wat jullie besproken hebben, wordt vergeten

Een olifantengeheugen lijkt hiervoor de beste benaming. We onthouden dingen beter als we erin geïnteresseerd zijn. Ben je geïnteresseerd in een persoon? Dan onthoud je de dingen die die persoon tegen jou heeft verteld. Je gaat het gesprek ‘s avonds als je in bed ligt meerdere malen na of schrijft het ergens op omdat je erop terug wilt komen. Heb je het idee dat jouw crush dit ook doet? Reken er dan maar op dat de ander je ziet zitten!

 1. De ander slaat wartaal uit, lijkt althans soms zo

We zeggen allemaal wel eens gekke dingen. Zeker als we ons onzeker voelen, als we verlegen zijn of als we juist indruk willen maken. Datzelfde geldt ook voor jouw crush. Lijkt de ander soms onnozele taal uit te slaan, wordt er over woorden gestruikeld of valt de ander zelfs helemaal stil? Dan heb jij indruk gemaakt en is de ander daar simpelweg sprakeloos door

Hoe weet je of iemand je leuk vindt; de acties van de ander

Wat je voor iemand doet of over hebt, wil veel zeggen over hoe je naar de ander kijkt. Zo hebben de meeste mensen alles voor hun familie over, komen vrienden op nummer 1 of hebben romantische relaties altijd de prioriteit. Hoe meer waarde je aan iemand hecht, des te meer je iets voor die ander wilt doen of daadwerkelijk doet. Doet jouw crush de volgende dingen bij jou? Dan kan het zijn dat je geluk hebt!

 1. De ander doet er alles aan om met je in contact te komen

Een appje midden in de nacht met de vraag wat je ook alweer in het weekend ging doen. Een belletje nadat jullie elkaar net hebben gezien met de vraag of je al een besluit ergens over hebt genomen. Een mail of postduif met de vraag wat je vanavond gaat eten. Allemaal ogenschijnlijk onnozele dingetjes, maar soms moet je alles aangrijpen om contact te leggen met iemand.  

 1. De ander stelt vraag na vraag na vraag

Interesse is een van de grootste give aways dat iemand je leuk vindt. Dus, hoe weet je of iemand je leuk vindt? Krijg je vraag na vraag op je afgespuwd, wil de ander alles over je weten en wordt er maar steeds weer doorgevraagd over jou, dan is de ander in ieder geval mega geïnteresseerd in jou als persoon!

 1. Je krijgt complimentjes in overvloed! 

Ja, dit is natuurlijk wel een mooie bijvangst. Op complimentjes zitten we natuurlijk allemaal wel te wachten! Al is het soms wel een beetje ongemakkelijk of onwennig om een compliment te ontvangen, de gever bedoelt het altijd goed en is oprecht geïnteresseerd in jou. 

 1. Alles is interessant wat er uit jouw mond komt

Al vertel je een onzinverhaal, alsnog hangt de ander aan jouw lippen. Wat je ook verteld is grappig, leuk, ontroerend of ongelofelijk in de ogen en oren van de ander, en dat merk je aan alles.

 1. De ander probeert indruk op je te maken

Ook al een give away, je wil alleen indruk op iemand maken wanneer je wil dat de ander je ziet staan. Anders zou je je nooit uitsloven. Dat geldt natuurlijk ook andersom. Als jouw crush jou niet leuk vond, zou de ander zich nooit opdoffen voor jullie dates, creatief zijn in het bedenken van activiteiten of aandacht, tijd en energie steken in het contact tussen jullie.

 1. Twijfelen, twijfelen en nog eens twijfelen na een geslaagde date

Deze twijfels gaan niet zozeer over of de ander niet zeker weet jou leuk te vinden of niet. Dat weet de ander namelijk wel zeker. Het gaat meer om het twijfelen over de eerste stap. De date is geweest, tijd van afscheid is gekomen maar de ander blijft voor je staan. Beetje ongemakkelijk, twijfelend en wellicht zelfs onzeker. Want, afscheid en het einde van jullie heerlijke date is helemaal niet waar jouw crush op zit te wachten! Alles om het nog even uit te stellen dus.

 1. De ander wil jouw problemen oplossen en gedraagt zich beschermend en/of zorgzaam naar jou toe

Een reddende engel, daar zit toch iedereen op te wachten? Dat denkt iemand die een crush heeft op iemand anders in ieder geval wel! Je favoriete persoon gestrest, alleen of verdrietig zien is natuurlijk pijnlijk en wil je koste wat kost voorkomen. Heeft jouw crush ook een crush op jou? Dan zal de ander er alles aan doen om jouw problemen voor je op te lossen door je te beschermen, voor je te zorgen en oplossingen voor je te bedenken. 

 1. Een voor de handliggende: flirten!

Flirten kan natuurlijk niet aan dit rijtje ontbreken. Heel veel meer hoeven we er ook niet over te zeggen, toch?

 1. De ander wil je graag aanraken en zoekt redenen om je aan te raken (op meestal onschuldige manieren)

Bij onschuldige aanrakingen moet je denken aan het strelen van je haar of gezicht. Het weghalen van pluisjes van je trui en een speels duwtje hier en daar. Heb je het idee dat de ander dit meer doet bij jou dan bij anderen? Reken maar dat er dan vlinders in de buik zitten!

 1. Er wordt geplaagd

Plagen is kusjes vragen! Iemand in de maling nemen, sarcastisch zijn of grapjes maken kunnen manieren zijn om iemands aandacht te trekken. Let er wel op, er is een groot verschil tussen plagen en echt gemeen zijn of pesten. Is de ander echt gemeen tegen je? Accepteer dit niet en geef aan dat je het niet fijn vindt wat de ander doet. Het moet natuurlijk wel allemaal leuk blijven!

Hoe weet je of iemand je leuk vindt; kijk naar je eigen signalen en lichaamstaal

Het is wel duidelijk dat jij de ander ziet zitten en wil nu graag weten of dat ook zo voor de ander voelt. Kijk eens naar je eigen gedrag. Gedraag jij je anders of herkennen jouw vrienden je niet als je bij de ander in de buurt bent? Moet jij altijd veel te overdreven lachen om hun grapjes? Grijp jij ieder moment aan om met de ander te praten? Duidelijke signalen die aangeven dat jij de ander leuk vindt. Hoe reageert de ander hierop? Wordt er overdreven mee gelachen en appt de ander constant je constant als je weer een gesprek bent gestart? 

Door je eigen gedrag te zien en te snappen, is het gedrag van de ander ook beter te interpreteren. Kijk dus naar jezelf en jouw gedrag en kijk hoe de ander op jou reageert. Zegt jouw gevoel dat hij wel erg geïnteresseerd is in jou en jouw leven, dan is de kans aanwezig dat hij je op een romantische (of seksuele) manier ziet zitten. 

En dan vinden jullie elkaar ineens allebei leuk. En nu?

Geen nood! Als jullie een aantal dates hebben gehad, de meeste of alle signalen en acties zijn afgetikt en jullie weten nu zeker dat jullie elkaar leuk vinden, is het tijd voor een volgende stap. Relatie (en zo ja, wat voor soort relatie) of blijven jullie in de date fase? Zoenen of toch maar even wachten? Of hebben jullie zulke sterke aantrekkingskracht naar elkaar dat jullie al vrij snel klaar zijn om met elkaar naar bed te gaan? Doe het in dat (en alle andere gevallen natuurlijk) altijd veilig! Dat kan heel gemakkelijk met onze condooms;

Meer blogs lezen?

We schrijven niet alleen over crushes, eerste dates en soorten relaties, maar ook over andere onderwerpen zoals PRIDE en hoe je een seksspeeltje schoonhoudt. We bloggen iedere maandag, so stay tuned!


Dit bericht is gepost in Liefde. Bookmark de link.