Hygiëne in de slaapkamer: alles over intiem scheren en een wasbeurt voor je speeltjes

dildokopen

Als je een intieme avond gaat hebben dan wil je uiteraard wel dat alles lekker schoon en fris is, inclusief jij en je bedpartner. Persoonlijke hygiëne is minstens net zo belangrijk als de seks zelf, want zeg nou zelf; het is niet aantrekkelijk om het spel van de liefde te spelen terwijl het stinkt, of als je speeltjes vies zijn. In deze blog gaan we het hebben over hygiëne in de slaapkamer, en het belang van het schoonmaken van seksspeeltjes.

Hygiene: een schone en frisse slaapkamer

Als jullie een spannende en lekkere avond voor de boeg hebben dan is het belangrijk dat dit gebeurt in een schone en frisse omgeving. Hygiëne is belangrijk. Ruim de slaapkamer op, verschoon je bedlakens, en zorg voor een lekker geurtje, zoals een geurkaars, of een ander product dat een lekker luchtje af geeft. Een lekkere frisse slaapkamer is een stuk uitnodigender om in vertoeven dan een rommelige kamer waarin een bed staat met lakens die niet fris ruiken.

Je kamer ventileren en luchten is ook erg belangrijks, want dat verjaagt het vocht, en blijft de slaapkamer lekker fris. Als de slaapkamer lekker fris is, lekker ruikt, én een bed met schoon beddengoed heeft dan werkt dat een stuk uitnodigender om er samen een hete avond in te beleven. Een schone en frisse slaapkamer is dus de eerste stap die genomen moet worden als jullie van plan zijn om er een stomende nacht in te houden. Want hygiëne in de slaapkamer maakt een hete nacht een stuk comfortabeler.

Douchen en intiem scheren

Nu de slaapkamer lekker schoon en fris is, en een er een lekker geurtje hangt, dan is het de beurt aan jullie om er lekker fris uit te zien. Persoonlijke hygiëne is erg belangrijk als jullie seks gaan hebben, want zoals we hierboven al beschreven is de lol er snel vanaf als het er beneden erg onsmakelijk ruikt. Er bestaan verschillende middelen om de boel lekker schoon te maken. Een douchebeurt is uiteraard een logische stap, maar een vrouw kan bijvoorbeeld ook een vaginale (of anale) douche nemen. De meeste mensen hebben hygiëne hoog in het vaandel staan, dus neem er de tijd voor.

Veel mensen houden ervan als de intieme zones lekker glad geschoren zijn. Als jullie de boel daar lekker kaal willen hebben dan moet dat zorgvuldig worden geschoren. Neem er de tijd voor, want je zit niet te wachten op wondjes, zo vlak voordat jullie met elkaar aan de gang gaan. Gebruik een nieuw en scherp scheermes, en gebruik scheerschuim. Het is het beste om met de haargroei mee te scheren, want dat voorkomt ingegroeide haartjes, ontsteking van haarzakjes en snijwondjes. Er zijn verschillende verzorgingsproducten verkrijgbaar die het onderhouden van persoonlijke hygiëne een stuk makkelijker maken.

Zowel mannen als vrouwen moeten de tijd nemen voor het scheren van de intieme delen. De balzak van mannen bevat veel vel, en kan dus worden strakgetrokken als het geschoren moet worden, een handige tip is om het te doen in een koude badkamer, want als de huid samentrekt is het makkelijker te scheren. Vrouwen kunnen na het scheren van de venusheuvel en de bikinilijn eventueel gebruik maken van een hydraterende crème. Hieronder zie je een aantal producten die je kunnen helpen met persoonlijke hygiëne. We hebben het eerder in onze blog over het schoonmaken van de penis het onderwerp hygiëne eerder onder het licht gehouden.

Het gebruik van sekstoys

Nu jullie slaapkamer en jullie zelf lekker schoon en fris zijn, dan kan de spannende avond beginnen. Sommige mensen kiezen ervoor om langdurig aan voorspel te doen, een seksspeeltje kan daar goed bij helpen, en werkt absoluut sfeerverhogend. Er zijn talloze sekstoys verkrijgbaar, wij verkopen alleen speeltjes van hoogwaardige kwaliteit, en worden over het algemeen samen met glijmiddel gekocht. We hebben het al eerder gehad over vibrators en dildo’s, dus lees die blog nog eens door.

Het gebruik van bepaalde sekstoys is puur persoonlijk. Bespreek met je bedpartner welke speeltjes jullie lekker lijken. Kiezen jullie voor een dildo? Een vibrator? Of beide? Er zijn ook couple-toys verkrijgbaar die jullie samen kunnen gebruiken. Daarnaast kunnen sektoys voor anaal gebruik ook worden gedeeld. Het is dan wel belangrijk dat je de toys regelmatig schoonmaakt, dat is overigens met alle sekstoys het verstandigste om te doen. Dat kan tijdens de seks, maar is sowieso raadzaam om dat altijd te doen als jullie avond is afgelopen, ook dit draagt bij aan de noodzakelijke hygiëne in de slaapkamer.

Het gebruik van sekstoys

Bacteriën zijn logischerwijs de grootste verspreiders van ziektes. Je wilt ze niet op je sekstoys hebben, dus is het belangrijk dat je de speeltjes goed en grondig schoonmaakt. Het beste is dat om te doen voor- en na gebruik. Veel mensen leggen hun speeltjes na gebruik zonder na te denken in een nachtkastje of onder het bed, maar dat is vragen om moeilijkheden, want de sekstoy wordt dan een broeinest van bacteriën, en dat wil je toch niet op of in je hebben? Als je dus waarde hecht aan hygiëne tijdens de seks is het zorgvuldig omgaan met je sekstoy’s belangrijk.

Er bestaan verschillende toycleaners die perfect zijn als je je speeltje schoon wilt maken. Deze cleaners hebben een antibacteriële functie, en zijn eigenlijk onmisbaar als je gebruik maakt van een sekstoy. Je kunt uiteraard ook warm water gebruiken, maar daarmee krijg je het speeltje niet zo schoon als met een toycleaner. Het is uit den boze om zeep te gebruiken. Daar zit vaak alcohol in, en kan een negatief effect hebben op de siliconen van het speeltje.

Het is ook belangrijk dat je weet van wat voor materiaal je speeltje is gemaakt. Een sekstoy van glas of staal is een stuk makkelijker schoon te maken dan een speeltje dat van poreuze materialen zijn gemaakt. Deze materialen zoals rubber, of cyberskin zitten vol met kleine openingen, en dienen dus grondiger en vaker schoongemaakt te worden. Als je een seksspeeltje deelt dan is een sekstoy dat gemaakt is van niet poreus materiaal het meest verstandigste om te gebruiken. Extra aandacht aan hygiëne is dus geboden.

hygiëne sextoys

Het opbergen van je sekstoy

Je kunt je sekstoy na gebruik zonder na te denken in het nachtkastje gooien. Maar daar bewaar je ook vaak andere spullen in, zoals nagelschaartjes, kammen, of andere spullen die schade kunnen veroorzaken aan je sekstoy, en dat is zonde. Daarnaast kunnen kleine beschadigingen ook een broeinest van bacteriën worden, en dat wil je niet. Het is sowieso onverstandig om een speeltje te gebruiken dat beschadigd is, dan kun je deze beter weggooien en een ander speeltje bestellen.

Bewaar je sekstoy dus op een verantwoorde manier. Leg ze niet tussen andere spullen, maar op een plek waar ze niet beschadigd kunnen raken. Vaak worden sekstoys geleverd met een bijbehorende bewaartasje (of zakje) waarin je het speeltje kunt bewaren. De sektoy na het schoonmaken bewaren in de originele verpakking is uiteraard ook een optie. Je wilt tenslotte zo lang mogelijk plezier hebben van je speeltje. Het zorgvuldig opbergen van je sextoys helpt aan het bijdragen van hygiëne tijdens de seks.

Last but not least; zorg ervoor dat je sekstoy nooit in aanraking komt met parfum, oliën of andere vloeistoffen die je speeltje aan kunnen tasten. Hou ze dus ver uit de buurt van dat lekkere luchtje dat je gebruikte om je kamer op te frissen. Heb je een speeltje dat werkt op batterijen? Haal ze eruit voordat je de sektoy opbergt, want als de batterijen erin gaan corroderen dan tast dat de elektronica in je speeltje aan, en dan gaat het kapot. Met de bovenstaande tips kun je op een schone, frisse, en veilige manier beginnen aan een lekkere en spannende avond in de slaapkamer. Veel plezier!

hygiëne sextoys opbergen