Laten we de G-spot en de vrouwelijke schoonheid in het zonnetje zetten om Internationale Vrouwendag te vieren!

de G-spot

Het is weer bijna 8 maart en dat betekent: Internationale Vrouwendag! Om alle bijzondere en mooie vrouwen op deze wereld eens echt in de spotlight te zetten, gaan we precies uitleggen wat de G-Spot is, hoe je deze kunt vinden en wat je ermee kunt doen. Zo is iedereen in staat om vrouwen nog beter te laten genieten van hun lichaam en seks. 

Wat is de G-spot?

Heel kort gezegd: de G-spot of G-plek is een plekje in de vagina die erg gevoelig is en opzwelt met vocht wanneer iemand opgewonden is. Eigenlijk net zoals de clitoris, die zwelt ook op als iemand opgewonden is. Ondanks dat velen heilig zijn overtuigd van het bestaan van de G-spot, heeft niet iedere wetenschapper het bestaan van de G-plek erkent. Het is namelijk geen duidelijk afgebakend orgaan, zoals een long of hart dat wel is. Er wordt dit plekje dus niet door iedereen herkent of erkent. 

Toch zijn velen ervan overtuigd dat de G-spot wel degelijk bestaat én een ontzettend gevoelig plekje is waar veelvuldig tijdens de seks of masturberen gebruik van wordt gemaakt. 

Maar, wat is het precies?

Ook hier is nog discussie over. Sommige wetenschappers zijn ervan overtuigd dat de G-plek een onderdeel of een soort uitbreiding van de clitoris is. De clitoris is namelijk een veel groter orgaan dan de meeste mensen denken. Het uitwendige stukje clitoris, waarvan de meeste mensen denken dat dat het is, is slechts een klein onderdeel van het hele orgaan. En de G-spot zou het inwendige gedeelte zijn van de clitoris, die dus deels voelbaar is in de vagina.

Andere wetenschappers denken juist dat het de vrouwelijke prostaat is. De P-spot (de prostaat) hebben we al eerder besproken, en wat daar de functie van is. De prostaat is namelijk het orgaan wat vocht aan de spermacellen toevoegt en ervoor zorgt dat een man ejaculeert (klaarkomt en spuit). Bij de G-spot wordt een soortgelijk vocht geproduceerd. Bij het stimuleren van de G-spot, zou een vrouw ook kunnen ejaculeren. Dat wordt ook wel squirten genoemd. 

Maar ja, wat het nou eigenlijk écht precies is? Daar zijn we nog niet helemaal over uit. 

Waar zit de G-spot?

De G-spot is niet erg groot, slechts enkele vierkante centimeters. Als je je vinger zo’n drie tot vijf centimeter naar binnen brengt in de vagina, kun je de G-spot voelen zitten. Dat zijn ongeveer twee vingerkootjes. Om de G-spot te vinden, moet je je vinger haken richting je navel (buikzijde). De G-plek voelt sponsachtig aan. Het is een geribbeld stuk weefsel in de vagina, dat zich vult met vocht op het moment dat je opgewonden raakt. Je kunt de G-plek het makkelijkste vinden als je al opgewonden bent. Dat maakt het stimuleren van de G-spot niet alleen een stuk gemakkelijker, maar ook een stuk effectiever.

Wat kun je met de G-spot?

Het stimuleren van de G-spot kan intensere orgasmes geven dan een clitoriaal orgasme. Het trekt als het ware door het lichaam heen waardoor het als een dieper orgasme wordt ervaren. Ook zouden sommige vrouwen kunnen squirten als de G-plek wordt gestimuleerd. Dit kan echter niet iedere vrouw, dus neem het jezelf (of je partner) niet kwalijk als het niet lukt. Seks hoort leuk te zijn, en als je aan bepaalde verwachtingen probeert te voldoen die leiden tot frustratie, kun je het misschien beter maar even laten rusten.

Om de G-spot te stimuleren, zou je je vingers, een dildo of penis kunnen gebruiken. Echter heeft de G-spot wat hardere stimulatie nodig dan de (uitwendige) clitoris. Daarom is een G-spot vibrator vaak hét middel om de G-spot niet alleen goed te stimuleren, maar ook nog eens om heerlijk klaar te komen. 

Tips voor het stimuleren van de G-spot

Je kunt dus een G-spot vibrator gebruiken, maar de G-spot is ook te stimuleren met de vingers of penis/dildo. Een paar tips om jezelf of je partner helemaal wild te maken:

  • Een hele belangrijke: stimuleer meer dan alleen de G-spot. Veel vrouwen komen niet klaar als alleen dit plekje wordt gestimuleerd. Raak de clitoris aan, tease haar door de borsten of tepels te strelen, zoen met elkaar. Dan wordt de kans vele malen groter dat het eindigt in een spetterend orgasme
  • Maak draaiende bewegingen met je vinger over de G-spot. Krom je vinger in een soort ‘kom naar hier’ beweging. Wissel dit af en check voortdurend wat je partner ervan vindt
  • ‘Tik’ op de G-spot met je vinger. Hiermee wordt het plekje namelijk steeds opnieuw gestimuleerd, wat de spanning enorm opbouwt
  • Om de G-plek tijdens de penetratie te stimuleren, zijn de standjes Doggy Style en de Cowgirl het meest effectief. Met beide standjes is het goed om de heupen zo te draaien, dat de penis of (voorbind)dildo de G-spot optimaal raakt. Probeer maar uit wat jullie fijn vinden!
  • Praat met elkaar wat fijn is en fijn voelt, een ander kan namelijk niet ruiken wat jij nou écht lekker vindt

Internationale Vrouwendag; Solidariteit – de kracht voor verandering

Al jarenlang wordt er gestreden om de verschillen tussen man en vrouw te laten verdwijnen. Om iedereen als gelijke te zien. En er is helaas nog een lange weg te gaan. Er worden nog te veel vrouwen niet gelijk behandeld, of krijgen niet dezelfde kansen. Om dit te veranderen, is het niet alleen belangrijk om aandacht te geven aan de vrouwen, maar ook naar de mannen. Zonder mannen, is er namelijk geen emancipatie. 

Om een maatschappij, de gelijkwaardigheid, tussen verschillende groepen te veranderen, moet dit van alle kanten worden ondersteund. Door vrouw én man. Jazeker, niet alleen vrouwen hebben behoefte aan emancipatie, mannen dat ook. Want ook mannen worden niet altijd gelijk behandeld. Mannen kunnen bijvoorbeeld in sommige sectoren lastiger of zelfs helemaal niet parttime gaan werken wanneer ze dat willen. En ondersteuning voor een alleenstaande man is er nog veel en veel te weinig. 

Niet alleen vrouwen hebben dus baat bij emancipatie, dat hebben mannen ook. Mannen zouden ook de mogelijkheid moeten hebben om eigen keuzes te maken, net zoals vrouwen dat zouden moeten kunnen. Daarom streven we allemaal, zeker op een dag als 8 maart, naar gelijkwaardige behandeling, zelfbeschikking en vrijheid. Om meer te lezen over Internationale Vrouwendag en wat voor activiteiten er op deze prachtige dag worden georganiseerd, is de officiële website the place to be voor jou.

Meer blogs lezen?

Het is morgen niet alleen Internationale Vrouwendag, maar ook nog eens de maand van de leuke seks! Welke (internationale) dag of maand vind jij belangrijk en zou jij graag willen dat we over schreven? Laat het ons weten! We bloggen iedere maandag, so stay tuned!