Kinky seks

Blog Kinky Seks

Handboeien, rode hoge hakken en zweepjes in de slaapkamer. Dit zijn attributen waar men meestal aan denkt als ze denken aan kinky seks. Jij ook? Maar wist jij al dat kinky seks eigenlijk veel meer is dan alleen dat?

Wat betekent dat, kinky zijn?

Hoewel het officieel geen echte benaming is, wordt het woord kinky vaak gebruikt om seksuele handelingen te omschrijven die niet traditioneel zijn, of buiten de norm vallen. Met de norm worden de ‘normale’ seksuele handelingen bedoelt, zoals penetratie, orale seks, voorspel en naspel, waarbij je kunt denken aan aanrakingen en zoenen. Kinky seks is vaak intenser en pikanter, en kan ook zelfs wel een beetje pervers zijn. Wanneer je ‘een kink’ hebt, heb je raak je opgewonden van iets wat dus buiten de traditionele vormen van seks valt.

Wat doe je dan als je kinky wilt zijn?

Bij kinky seks kun je aan allerlei verschillende dingen denken. Zo kun je seksspeeltjes gebruiken die wat minder traditioneel zijn, maar ook aan BDSM of swingerseks doen. Het is belangrijk om te onthouden dat kinks normaal en gezond zijn, zolang iedere betrokken partij er ook achterstaat en het fijn vindt wat er gebeurt.

BDSM

BDSM is ontzettend breed, maar wordt over het algemeen bestempeld als een wat ruigere vorm van seks. BDSM staat voor Bonding, Discipline, Dominant & Submissie en Sadisme & Masochisme. Hier vallen allerlei verschillende activiteiten onder die allemaal verschillen in gradaties. Hierbij kun je denken aan het vastbinden van iemands handen, het omdoen van een blinddoek en het dragen van halsbanden tot aan het toebrengen of ondergaan van heftige pijnprikkels.

Rollenspellen

Dit zou je onder de BDSM noemer kunnen laten vallen, maar dat hoeft niet per se! Tijdens rollenspellen komen je stoutste fantasieën en dromen uit. Soms is het al opwindend genoeg om met je partner te praten over jouw ultieme fantasie, of kun je je sexy verkleden door bijvoorbeeld een cosplay kostuum aan te doen of maskers op te zetten. Misschien dat jij altijd al wel eens een wildvreemd iemand in de bar aanspreken hebt willen aanspreken en mee naar huis willen nemen, maar heb je al een partner. Doe dan eens een leuk rollenspel samen met je partner! Doe alsof jullie elkaar niet kennen in de kroeg en flirt er een eind met elkaar op los. Reken maar dat dat een geslaagde avond wordt.

Fetisj

Tsja, deze kan natuurlijk niet ontbreken uit het kinky lijstje. Een fetisj is een seksuele obsessie of aantrekkingskracht op een niet-seksueel voorwerp. Het kan dus zijn dat je een fetisj hebt voor voeten, gedragen ondergoed of rubberen handschoenen. Het is heel normaal en zelfs erg leuk om een fetisj te hebben, zolang het niet uit de hand loopt. Het is namelijk nogal onhandig (en ongepast) om iedere keer als je het ondergoed van je huisgenoot in de wasmand ziet liggen, weer opgewonden te raken!

Exhibitionisme

Seks op een openbare plek, kinkier wordt het niet toch?? Seks met je (seks)partner op het strand, in een steegje of in de sauna. Dat wordt ook wel exhibitionisme genoemd. Het wordt niet door iedereen gewaardeerd, dus pas wel op waar je seks hebt en dat je niet door anderen wordt betrapt. Maar spannend is het zeker.

Trio of orgie

Seks hebben met meerdere personen, dat is pas kinky. Het wijkt namelijk enorm af van de traditionele ‘seks met een persoon’ norm! Wanneer je met drie mensen tegelijkertijd seks hebt, noem je dat een trio. Heb je met meer dan drie mensen op hetzelfde moment seks? Dan wordt dat ook wel een orgie genoemd.

Swingen

Soms wil je gewoon even iets anders. En hoe spannend is het dan om van (seks)partner te wisselen? Dit wordt ook wel swingen genoemd, en dit is wel degelijk anders dan vreemdgaan. Met swingen heb je namelijk toestemming nodig van je huidige (seks)partner en weet deze van je seksuele avontuurtjes buiten jullie eigen slaapkamer af. Deze moet er natuurlijk wel kunnen achterstaan! En misschien dat jullie wel samen kunnen swingen met een ander koppel, jij de een, je partner de ander. Reken maar dat er dan spice in jullie (seksuele) relatie blijft!

Meer blogs lezen?

Ben jij meer geïnteresseerd in het menselijk lichaam? Dan zijn wij benieuwd of je al deze feitjes al kende! We bloggen ook over serieuzere thema’s als sekswerkers, de opgelegde grenzen vanuit je werk in het uiten van je seksualiteit en genderidentiteit. We bloggen iedere maandag, so stay tuned!