Kleren aan tijdens de seks?

Blog Sokken Orgasme

Wist jij dat vrouwen sneller en gemakkelijker tot een orgasme kunt komen wanneer ze een specifiek kledingstuk aanhebben? Maar ja, over welke kleding hebben we het dan? Wij denken dat je hier wel eens versteld van zou kunnen staan!

Kleding

We weten allemaal dat jij met sexy lingerie een ander helemaal gek kunt maken. Of dat jij van geluk niet weet waar je moet kijken wanneer jouw lief weer eens in de kledingkast is gedoken en zijn of haar mooiste outfit aan heeft getrokken, speciaal voor jou. Het is alom bekend dat wanneer je sexy of pikante kleding draagt, je je zelfverzekerder voelt. You are what you wear! Maar we hebben het nu even niet over sexy lingerie, we gaan het hebben over; sokken.

Wacht wat?

Het is heus, het is waar, sokken maken jou(w vrouwtje) klaar. Kun jij al raden hoe het kan dat een paar sokken, het minst sexy kledingstuk op de aardkloot, jou kunnen helpen met klaarkomen? Het heeft alles te maken met comfort, warmte en angst.

De feiten

Een Duitse wetenschapper (dat las je goed ja, een wetenschapper) heeft ontdekt dat voornamelijk vrouwen (maar ook mannen) makkelijker klaar kunnen komen wanneer ze hun sokken aanhouden tijdens de seks. Deze wetenschapper, genaamd Gert Holstege, legt op een hele simpele manier uit hoe het nou kan dat je makkelijker klaarkomt als je je voetjes bedekt. Sokken geven namelijk een fijn, behaaglijk en warm gevoel. Dit zalige gevoel zorgt ervoor dat de amygdala en prefrontale cortex, de delen in je hersenen die verantwoordelijk zijn voor angstgevoelens, kalmeren. Als deze angst (die niet zichtbaar hoeft te zijn) wordt onderdrukt door de warme sokken, kan je een vrouw makkelijker de figuurlijke remmen loslaten.

Ontspanning is key

Niet alleen het dragen van sokken draagt bij aan het hebben van lekkere seks. Alles, waardoor jij ontspannen raakt, zorgt ervoor dat de seks beter zal worden. Hoe ontspannener je bent, des te minder je in je hoofd zal zitten, des te beter je je kunt focussen op jezelf en je partner en des te makkelijker je je kunt laten gaan. Je kunt je op verschillende manieren ontspannen. Sokken dragen bijvoorbeeld! Maar ook het gebruiken van glijmiddel kan enorm helpen bij het ontspannen. Sommige vrouwen hebben moeite met nat worden en zijn zich hier erg bewust van. Op het moment dat ze dan weer seks gaan hebben, kunnen er nare gedachtes door hun hoofd gaan. ‘Oh het gaat vast weer niet’, ‘het voelt niet fijn’, ‘ik ben bang dat het weer pijn doet’ and so on. Je kunt je vast voorstellen dat je met deze gedachtes absoluut niet kunt ontspannen, waardoor de vrouw inderdaad niet nat genoeg wordt, de vagina te verkrampt is of het libido zakt enorm. Dit gebeurt allemaal volledig onbewust, en puur om zichzelf in bescherming te nemen. In dit soort situaties kan glijmiddel een enorm verschil maken.  

Ik heb moeite met ontspannen, en nu?

Ga eerst eens voor jezelf na hoe het komt dat je je niet kunt ontspannen en je niet van de seks kunt genieten. Zit je te veel in je hoofd? Ben je ergens bang voor, heb je veel stress? Ben je moe of ben je bang dat de ander het niet naar zijn zin heeft? Wees niet bang om het met je partner te hebben over wat je dwars zit! 9/10 keer kun je dit soort dingen gewoon bespreken met je partner, en zal hij of zij je daar dankbaar voor zijn. Zo weet de ander namelijk ook wat er met je aan de hand is! En merk je nou dat jouw partner juist dichtklapt tijdens of vlak voor de seks? Vraag altijd wat er aan de hand is! Alleen op dit manier kunnen jullie elkaar helpen en er samen voor zorgen dat de seks weer sexy, heet en comfortabel is.

Meer blogs lezen?

Vind je het nou leuk om onze blogs te lezen? You’re in luck¸ want we hebben er nog veel meer! Wat dacht je van onze blog over cockringen, of over welke soorten vagina’s er bestaan. Lees en leer meer op CondoomEnzo. We bloggen iedere maandag, so stay tuned!