Lekker glibberen met je speeltje (op waterbasis, wij vertellen je waarom!)

Gebruik altijd glijmiddel op waterbasis voor je speeltjes!

‘s Avonds laat, o zo het verhaal gaat. Op bed met lief lig je hevig te blozen en kleur je roder dan rozen. Kusje hier, likje daar, heerlijk genieten van elkaar. Dan vraagt je lief om in het nachtkastje te graaien, zoekend naar het speeltje om je partner te paaien. Pak ook meteen even dat glijspul, nee dit is geen flauwekul. Het is het altijd waard te proberen, je speeltje helemaal in te smeren. Glijmiddel is zeker niet overbodig, maar welke heb je eigenlijk nodig?

Waarom überhaupt glijmiddel?

Seksspeeltjes zijn er in allerlei soorten en maten, zo heb je grote, kleine, trillende, penetrerende en felgekleurde of juist subtiele speeltjes. Bij de meeste is het toch wel fijner om glijmiddel te gebruiken. Stel je wilt een vibrator gebruiken en beweegt deze door een nog niet zo vochtige vagina heen, de wrijving die dan ontstaat kan stroef aanvoelen en dat is niet echt fijn. Of wat denk je van een droge buttplug gebruiken? A big no no, en dat is nog een understatement. De darmen maken, in tegenstelling tot de vagina, niet zelf vocht aan, waardoor het júist bij anale seks van extreem belang is om veel glijmiddel te gebruiken. Glijmiddel tijdens de seks en ook het gebruik van speeltjes is dus een must!

Wacht, verschillende soorten?

Weet jij nog wat voor verschillende soorten glijmiddelen er ook alweer waren? Een poos geleden hebben we een uitgebreide blog gepost over glijmiddel, we hebben hier even een korte samenvatting onder elkaar gezet om jouw geheugen op te frissen:

Waterbasis

Beschrijving: Een erg huidvriendelijk glijmiddel wat door iedereen gebruikt kan worden

Voordelen:
– Goed te gebruiken voor seks en speeltjes
– Krijgt er een zachte huid van
– Lekker goedkoop

Nadelen:
– Wordt door de huid opgenomen waardoor het sneller uitdroogt
– Je gebruikt meer doordat het door de huid wordt opgenomen

Siliconenbasis

Beschrijving: Ideaal voor vaginale en anale seks

Voordelen:
– Is perfect voor anale seks
– Wordt niet opgenomen en gaat dus langer mee dan glijmiddel op waterbasis
– Kan onder water worden gebruikt

Nadelen:
– Het is duurder glijmiddel op waterbasis
– Kan je niet met siliconen speeltjes gebruiken

Creating chemistry

Hoe kan het nou zijn dat je siliconen glijmiddel niet met siliconen speeltjes kunt gebruiken? Dat komt doordat er dan een chemische reactie plaatsvindt. De siliconen in het glijmiddel hechten zich aan de siliconen in het speeltje, waardoor deze kan beschadigen. Het speeltje ‘smelt’ dan en wordt helemaal vies en plakkerig. Eeuwig zonde natuurlijk! Dit zal niet na een keer al meteen gebeuren, maar het is toch beter voor je speeltje om er liefdevol mee om te gaan. Glijmiddel op waterbasis geeft je speeltje deze liefde. Ook is je speeltje goed schoon te maken wanneer je glijmiddel op waterbasis gebruikt. Wacht wat, je moet je speeltje schoonmaken?! Jazeker!

Wanneer dan wel siliconen glijmiddel?

Heb jij nou siliconen glijmiddel in huis waar je helemaal verknokt aan bent? Dat hoeft geen probleem te zijn, er zijn namelijk speeltjes waar je dit glijmiddel wel mee kunt combineren. Zo bestaan er ook glazen, plastic en metalen speeltjes. Hier zal siliconen glijmiddel niet aan hechten en zal er dus niets beschadigd worden.

Meer blogs lezen?

Wat leren we hier toch een hoop? Wil jij nog meer leren over condooms of juist een interview met de eigenaar van CondoomEnzo doorlezen? Scroll vooral eens door onze blogs heen! We bloggen iedere maandag, so stay tuned!