#5 tips voor meer sperma tijdens de sex

penispompen

Vandaag staat er een hot topic op de agenda. Hoe krijg je nou meer sperma? Sperma is hetgeen dat vrijkomt uit de penis bij het klaarkomen. Het is natuurlijk één van de ingrediënten voor bevruchting, maar voor velen ook een indicator van gezondheid en vitaliteit. In deze blog vertellen we je alles over sperma, en geven we antwoord op de vraag: hoe krijg je nou meer sperma? 

Wat is sperma?

Maar wat is sperma nu precies? Sperma is een witte, soms plakkerige vloeistof die tevoorschijn komt tijdens het orgasme van een man. Maar het is niet zomaar een witte vloeistof; het is een mix van zaadcellen en voedingsrijk vocht uit de prostaat en andere klieren. De zaadcellen in het sperma zijn klaar om de reis van hun leven te maken, naar de baarmoeder van de vrouw op zoek naar een eitje om te bevruchten. Nu hebben we tegenwoordig natuurlijk ook gewoon seks voor de lekkerigheid. Dus komt de sperma met al die hoopvolle zaadcellen gewoon terecht in een rubberen redder of ergens op bed. 

meer sperma

Hoeveel sperma is normaal

Hoeveel sperma normaal is voor een man? Dat is een lastige vraag om te beantwoorden. Ieder mens is anders en er is dus ook een breed scala aan wat als ‘normaal’ wordt beschouwd. We kunnen zeggen dat een gezonde man gemiddeld ongeveer 2 tot 5 milliliter per ejaculatie produceert. Denk aan ongeveer een theelepeltje vol. Maar we willen benadrukken dat, zoals bij alles, ook dit verschilt van persoon tot persoon.

Hoe je zorgt voor meer sperma

Maar wat als je nu graag meer sperma wil? We geven je een aantal tips die ervoor zouden kunnen zorgen dat er meer sperma vrijkomt tijdens het klaarkomen:

  • Hydrateer: net als de rest van je lichaam heeft ook sperma water nodig om intact gehouden te worden.
  • Voeding: zorg dat je genoeg zink, selenium en vitamines zoals vitamine C en E binnenkrijgt. Het liefst via voeding, maar kijk zo nodig of je dit kunt ondersteunen met supplementen. 
  • Sporten: Regelmatig sporten kan helpen de spermaproductie te verhogen.
  • Pas op met hitte: Wanneer je lang blootgesteld wordt aan hitte (denk aan een warm bad) of je ballen worden samengeknepen (door strak ondergoed) kan je spermaproductie worden verminderd. 
  • Ontspanning: Stress is echt een killer van genot. En zoals stress invloed heeft op veel lichaamsprocessen, kan het ook je spermaproductie beïnvloeden. 
meer sperma

Waarom zou je meer sperma willen?

Maar waarom zou je nou meer sperma willen? Want meer sperma betekent ook meer om op te ruimen na het klaarkomen. Er zijn verschillende redenen waarom iemand de spermaproductie zou willen verhogen. Vaak denken mensen dat meer sperma ook direct een verhoogd genot betekent. Verder kunnen mensen meer sperma willen om vruchtbaarder te zijn. Want meer sperma betekent meer zaadcellen op weg naar bevruchting. Een andere veelvoorkomende reden is het gevoel van vitaliteit. Veel mensen linken veel sperma automatisch aan gezondheid. Het idee dat ‘meer’ gelijkstaat aan ‘beter’ is diep geworteld in onze cultuur en maatschappij. Als je er eventjes bij stilstaat, zie je dat terug in alle aspecten van de maatschappij.  En ja, wie zijn wij om dat tegen te spreken?

Help! Ineens meer sperma zonder reden

Een plotselinge verandering kan soms een indicatie zijn van veranderingen in je gezondheid of levensstijl. Als je bezorgd bent, is een check-up bij de dokter natuurlijk nooit een slecht idee. Ieders lichaam is anders en er is geen one-size-fits-all antwoord op de vraag hoe je ‘meer sperma’ krijgt. Met een beetje nieuwsgierigheid en aandacht voor je eigen lichaam, kun je al veel zelf ontdekken. Vergeet tijdens deze ontdekkingsreis trouwens niet dat het ook gaat om de reis; niet alleen om de bestemming. 

Dus geniet van het moment, neem de tijd en experimenteer. Wie weet wat voor verrassingen er op je wachten.