Moeite met klaarkomen, mannen editie. 5 mogelijke oorzaken waarom het maar niet wil lukken

Moeite met klaarkomen

Het is erg frustrerend wanneer jij (of je partner) moeite met klaarkomen hebt. Hoewel het meestal bij anorgasmie gaat over vroegtijdig klaarkomen, zijn er ook mannen die juist niet kunnen klaarkomen. Daarom hebben we deze week een speciale mannen editie; moeite met klaarkomen, waar komt dat nou vandaan?

Mogelijke oorzaken: moeite met klaarkomen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een man moeite met klaarkomen kan hebben. Waar er vaak naar lichamelijke mankementen wordt gekeken, zijn het toch echt vaak juist de emotionele aspecten die een orgasme in de weg kunnen zitten. 

Boosdoener nummer 1; stress

Stress zorgt niet alleen voor onrust in je hoofd (bijvoorbeeld ‘s avonds laat piekeren), maar kan ook een blokkade in je lichaam veroorzaken. Moeite met klaarkomen kan het resultaat zijn. Om van jezelf, de ander en de seks te kunnen genieten, is het belangrijk om ontspannen te zijn. En surprise surprise, je bent niet echt ontspannen op het moment dat je gebukt gaat onder veel stress. Stress kan zich op verschillende manieren uiten, en ook zeker een grote en vervelende rol spelen in jouw seksleven.  

Boosdoener nummer 2; onzekerheid

Je eigen onzekerheid kan je grootste belemmering zijn. Iemand die zelfverzekerd is, heeft namelijk minder vaak last van orgasmeproblemen. Wanneer je je schaamt over je lichaam, niet tevreden bent of over alles twijfelt, ben je alleen nog maar in je hoofd bezig. En niet met wat je voelt, ziet, hoort, ruikt en proeft.

Ga maar na; als je op de fiets of in de auto zit, en je zit nog met je hoofd bij die ene presentatie die helemaal niet goed ging of dat ene moment dat het krijgen van een goede erectie wat moeilijker ging, dan ben je veel minder met de weg en de omgeving om je heen bezig. Je focust je niet meer op het hier en nu, maar op wat er in je hoofd gebeurt. En dat leidt af.

Boosdoener nummer 3; medicijnen of andere middelen

In de bijsluiter van bepaalde medicatie heb je vaak ellenlange lijsten aan bijwerkingen. Constipatie, duizeligheid, vermoeidheid, moeite met klaarkomen. Medicijnen (zoals antidepressiva) kunnen een grote invloed hebben op zowel jouw mentale als je lichamelijke gesteldheid. Maar niet alleen medicijnen hebben een grote invloed, dat hebben middelen als drugs en alcohol ook. Zo kan het je hormoonhuishouding in de war gooien, kan het een effect hebben op je libido of kan je geen erectie meer krijgen. Raadpleeg de bijsluiter van jouw medicijnen om te kijken of erectie- of orgasme problemen bijwerkingen kunnen zijn.

Boosdoener nummer 4; ziekte

Wanneer iemand griep heeft, hebben ze vaak geen zin in seks, laat staan moeite doen om klaar te komen. Je wilt dan alleen maar rusten en geen gekke dingen doen. Gun je lichaam die rust als je ziek bent. Of het nu een tijdelijke (mannen)griepje of een langdurige ziekte is, bepaalde ziektes kunnen behoorlijk veel impact maken op je lichaam. Je kunt hierbij denken aan medische aandoeningen als diabetes, hoge bloeddruk, beschadiging van het ruggenmerg of hormonale problemen.

Moeite met klaarkomen
Moeite met klaarkomen

Boosdoener nummer 5; seksuele druk

Ook seksuele druk kan erg belemmerend zijn. Door een grote druk op jezelf en vooral het klaarkomen te leggen, ben je ook niet gefocust op het hier en nu. Deze druk en prestatiedrang, kan juist averechts werken en zorgen dat je je eigen orgasme blokkeert. Deze druk heb je niet bij het aftrekken, maar treedt op als je met je sekspartner bent. We hebben net al vastgesteld dat ontspanning een van de belangrijkste factoren is wanneer je met jezelf of met een ander bezig bent. Hoe ontspannener je bent, des te fijner de seks is en groter de kans is dat je wel klaar kan komen.

Natuurlijk kunnen er nog andere redenen zijn waarom iemand moeite met klaarkomen kan hebben. Denk aan zaken als lichamelijk of fysiek trauma of iemand die een pijnlijke break-up heeft doorgemaakt en simpelweg door verdriet niet meer opgewonden genoeg kan worden. Het kan natuurlijk ook zijn dat er verschillende factoren ervoor zorgen dat je moeite met klaarkomen hebt. Dit bovenstaande lijstje zijn de meest voorkomende redenen waarom een man niet meer kan klaarkomen, of moeite met klaarkomen heeft. Dat betekent niet dat er geen andere onderliggende reden of redenen kunnen zijn. 

Hoe weet je nu wat jouw reden is?

Ga na of je sinds een bepaalde periode moeite met klaarkomen hebt, of dat het altijd al zo is geweest. Wat is er veranderd in die periode? Ben je begonnen met medicatie? Heb je iets meegemaakt waardoor je veel stress hebt (ervaren)? Zit je net in een nieuwe relatie en voel je je onzeker tussen de lakens? Pas door na te gaan wat de reden kan zijn voor jouw probleem, kun je het bij de bron aanpakken en je orgasme probleem oplossen. 

Wist je dat CondoomEnzo je hulp kan bieden?

Wellicht dat je het al is opgevallen maar op onze website vind je talloze erectie stimulerende middelen. Deze middelen zijn op natuurlijke basis en kunnen je helpen om je erectie en orgasme te bevorderen.

Let altijd op met je medicatie

Volg altijd het advies van je medisch professional op. Het is vervelend wanneer je door bepaalde medicatie moeilijk klaarkomt, het is echter nog vervelender en wellicht zelfs gevaarlijk om bepaalde symptomen of ziektes niet te behandelen met medicatie. Stop daarom nooit zomaar met medicatie, ook niet als je echt last hebt van de bijwerkingen (zoals moeite met klaarkomen). Overleg altijd eerst met je huisarts of medisch specialist van welke bijwerkingen je last hebt. Dan worden de pros en de cons naast elkaar en wordt er samen naar een passende oplossing gezocht.

Tot slot een veel gestelde vraag: wat gebeurt er als je lang niet klaarkomt?

Lang niet klaarkomen, waarom zou je dat jezelf aandoen? Je doet jezelf er een enorm plezier mee. Wij begrijpen dat ook niet waarom mensen ideeën als No Nut November initiëren. Dit is een challenge, waarbij jongeren elkaar uitdagen om een maand lang niet te masturberen. Het vreemde is, het wordt opgevolgd door Destroy Dick December. Bij deze challenge wordt je juist verplicht om aan zelfbevrediging te doen. Urologen adviseren om niet aan deze challenges deel te nemen. Het is onnatuurlijk. Juist zo nu en dan een zaadlozing is heel normaal. Het is goed voor je seksualiteit, het is prettig, het zorgt voor ontspanning en het helpt je zelfs om beter te slapen.

Meer blogs lezen?

Je bent echt niet de enige die moeite met klaarkomen heeft. Er zijn ontzettend veel mannen die erectieproblemen in verschillende vormen hebben. Denk aan niet stijf kunnen worden, te vroeg klaarkomen of juist te pas en te onpas een erectie krijgen. We proberen over zoveel mogelijk van deze onderwerpen te schrijven. Welke zou jij een volgende keer willen zien? We bloggen ieder maandag, so stay tuned!