Het hoe en waarom van de nattedroom als #1 nachtelijk avontuurtje.

Het hoe en waarom van de nattedroom als #1 nachtelijk avontuurtje. 1

Vandaag duiken we in een fenomeen waar je misschien wel eens van hebt gehoord. Misschien heb je het zelf ervaren. Een nattedroom. Want wat is dat nu precies? We vertellen het je in deze blog. 

Wat is een nattedroom?

Je hoort het begrip weleens voorbijkomen. Maar wat is een natte droom nu precies? Het is eigenlijk niets minder dan een orgasme ervaren terwijl je slaapt. Een compleet orgasme, inclusief fysieke sensaties. Dit orgasme vindt dus plaatst zonder dat er enige vorm van stimulatie aan te pas komt. Want wanneer zo’n natte droom je overkomt, ben jij bent ten slotte diep in dromenland. Wanneer je zo’n soort droom ervaart, hebben je brein en lichaam samengewerkt om jou te laten klaarkomen. Het overvalt je ineens. Je kunt je misschien voorstellen dat dit best overweldigend kan zijn. Zeker als het de eerste keer is, vaak tijdens de puberteit.

Hoe krijg je een natte droom?

Zo’n droom klinkt natuurlijk best wel mysterieus. Want hoe kan het lichaam je in hemelsnaam laten klaarkomen, zonder dat er enige vorm van stimulatie aan te pas komt. Dit hele gebeuren speelt zich af tijdens de REM-slaapfase. Misschien heb je er wel ooit van gehoord? Wanneer je slaapt ga je door verschillende fases heen. Gedurende de REM-slaap is je lichaam het meest ontspannen, en verkeerd het in een hele diepe slaap. Maar terwijl je in die diepe slaap zit, is je brein druk in de weer met het creëren van allerlei dromen. Op enig moment kan het voorkomen dat het brein een seksuele droom creëert, die resulteert in een wel heel plezierig einde. Dan ervaar je een natte droom.

nattedroom

Wanneer krijg je deze ervaring?

Meestal ervaar je een natte droom tijdens de puberteit en tienerjaren. Dat komt door al die hormonale veranderingen die je doormaakt op deze leeftijd. Maar ook volwassenen kunnen natte dromen krijgen. Wanneer we over een natte droom praten, denken we vaak aan jongens. Maar ook meisjes kunnen een natte droom krijgen.

Waarom de term ‘natte droom’?

Waarom heeft dit fenomeen deze naam gekregen? Dat is best voor de hand liggend. De term verwijst naar het letterlijk natte resultaat van deze nachtelijke escapades. Je hebt een droom en wordt wakker in een nat bed. Simpel. 

Is een nattedroom goed of slecht?

We kunnen ons voorstellen dat een nattedroom een bijzondere ervaring is. Want hoe kun je nu klaarkomen zonder stimulatie, in het midden van de nacht. Is dat raar? We kunnen je vertellen: nee, het is niet raar. Het is volkomen normaal en natuurlijk. Eigenlijk is zo’n droom gewoon een teken dat je lichaam in topvorm is. Je lichaam doet wat het moet doen en je hersenen zijn in goede connectie met je lichaam.

nattedroom

 

Leuke feitjes over natte dromen

  • Soms wordt gedacht dat klaarkomen in je slaap een teken is van seksuele frustratie of overactiviteit. Dat is niet waar. Deze ervaringen zijn gewoon een deel van het menselijk bestaan en volkomen normaal. 
  • Er is geen vaste regel voor hoe zo’n droom moet voorkomen. Iedereen lichaam anders, en dat is oké.
  • Wat je overdag meemaakt, kan invloed hebben op je nachtelijke avonturen. Je brein houdt ervan om dagelijkse belevenissen te gebruiken als droom content.  

We hopen dat je nu een beter beeld hebt van natte dromen en wat deze inhouden. Onthoud altijd: je lichaam is een geweldig fabriekje. Sta open voor de verrassingen die het je verteld. Wil je tussendoor meer weten over hoe je knallend klaarkomt door de juiste masturbatie technieken? Lees dan onze blog over 10 masturbatie technieken die zorgen voor een knallend hoogtepunt. En als je meer seks-gerelateerde vragen hebt. Je weet ons te vinden!