Een orgasme faken, waarom zou iemand dit doen?

Orgasme faken

Een orgasme is een hoogtepunt waar vrijwel iedereen wel van wil genieten tijdens de seks. Hoe komt het dan dat er mensen, voornamelijk vrouwen, zijn die een orgasme faken? 

Er zijn meerdere redenen om een orgasme te faken

Een orgasme faken doe je niet zomaar. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom iemand doet alsof. We benoemen hier een aantal redenen:

Het lukt niet om een orgasme te krijgen

Niets zo frustrerend dan om zo close te zijn, maar toch net niet het hoogtepunt kunnen bereiken. Geen orgasme kunnen krijgen tijdens de seks (met een ander) komt helaas vaker voor, vooral bij vrouwen. 

De gevoelens van de ander niet willen kwetsen

Je wilt dat zowel jij als je partner zich goed voelen tijdens de seks. En wat geeft een beter gevoel dan denken dat je je partner naar een hoogtepunt toe hebt gebracht? Gevoelens van trots, lust en voldoening

Om meer lust op te wekken

Ja, deze komt misschien een beetje uit het niets, maar er zijn vrouwen die een orgasme faken om de opwinding terug of heviger in het seksspel te laten keren. Uit onderzoek blijkt dat een orgasme faken in het belang van de partner en relatie is. Hoe goed is het gevoel dat we krijgen als we de ander een orgasme kunnen geven? Precies, onwijs goed. En hoe gemotiveerd voel je je nadat je de ander een orgasme hebt gegeven voor de volgende keren? Precies, enorm gemotiveerd. Wanneer iemand een orgasme faked, hoeft dit dus lang niet altijd onoprecht of problematisch te zijn. Soms is het zelfs beter om jullie band onderling te versterken.

Angst en onzekerheid

Ons eigen hoofd kan onze lust en opwinding behoorlijk in de weg zitten. Hoe meer we met onszelf, ons zelfbeeld en onze onzekerheid bezig zijn tijdens de seks, hoe kleiner de kans is dat het hoogtepunt zijn intrede doet. Angst en onzekerheid kunnen meerdere redenen hebben en zich op meerdere vlakken blootgeven. 

Seks eerder te laten eindigen

Soms zijn we nou eenmaal te moe om ons nog echt helemaal over te geven aan elkaar en de seks. Vermoeidheid is dan ook een veelvoorkomende reden om een orgasme te faken. In veel gevallen wordt een orgasme namelijk als het ‘eindpunt’ van de seks gezien, het hoogtepunt is geweest, dus de seks is over. 

Hoe kun je voorkomen dat je partner een orgasme hoeft te faken?

Zoals we eerder al benoemden, kunnen er verschillende redenen zijn waarom je partner de behoefte heeft om te doen alsof ze klaarkomen. Heb je het vermoeden dat je partner niet echt klaarkomt tijdens de seks, vraag er dan naar. Natuurlijk op een respect- en begripvolle manier. Je wilt niet dat je partner zich in het nauw voelt gedreven.

Wellicht dat je partner je vertelt dat je altijd a doet, maar dat je partner eigenlijk b lekkerder vindt, maar dit niet durfde te zeggen omdat je altijd zo gelukkig bent als je partner een ‘orgasme’ krijgt. Of misschien hebben jullie gewoon vaak op het verkeerde moment seks en is je partner gewoon ‘s avonds laat vaak moe na een lange dag. Door te praten met elkaar, weet je pas echt waarom iemand iets wel of niet doet, en hoe dit je op kunt lossen. 

Fake je zelf wel eens een orgasme? 

Ga na voor jezelf wat de reden is waarom jij de behoefte hebt om een orgasme te faken. 

Lukt het niet om een orgasme te krijgen? Dat is een veelvoorkomend probleem, waar al verschillende mensen zich over hebben gebogen. Gelukkig zijn er ook veel oplossingen voor bedacht. Zo zijn er seksspeeltjes die kunnen werken en is het belangrijk je eigen lichaam goed te kennen zodat je instructies kunt geven. En vergeet deze dan ook niet te geven! Je partner kan immers niet ruiken wat jij lekker vindt als je dat niet verteld. Dit was niet alles, we hebben nog meer tips voor vrouwen en meer tips voor mannen om klaar te komen tijdens de seks. 

Wil jij de gevoelens van je partner niet kwetsen? Stap over die drempel en geef het toch aan. Praat er met elkaar over. Stel een keer voor dat je partner toekijkt wat jij met jezelf doet als je masturbeert en hoe je dan een orgasme krijgt. Geef aan wat jij fijn en lekker vindt en leer je partner wat jou normaal over de streep trekt. 

Wil jij meer lust opwekken tijdens de seks? Dat kun je natuurlijk doen door te doen alsof je klaarkomt. Maar dat kan ook heel erg goed door wat hulpmiddelen in te zetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze lustopwekkers?

Meer blogs lezen?

Seks is leuk, lekker en belangrijk voor je relatie, maar het is óók belangrijk dat je dit op een veilige manier doet. En dat doe je natuurlijk met: condooms! We bloggen iedere maandag, so stay tuned!