Problemen met klaarkomen: oorzaken en oplossingen

snel klaarkomen

Mensen die seks hebben ervaren een heerlijk gevoel, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. Tijdens het voorspel of de penetratie wordt dit seksuele gevoel opgebouwd, en werk je naar een climax toe, of hoogtepunt, en de term ‘klaarkomen’ wordt ook gebruikt. Er zijn mensen die klaarkomen, en daar niets bij voelen. Dit kan frustrerend zijn voor een persoon. In deze blog gaan we dieper in op dit probleem, en andere orgasme-problemen. We gaan op zoek naar de oorzaken, en eventuele oplossingen.

Klaarkomen bij mannen en vrouwen

klaarkomen (of ejaculatie) kan bij zowel mannen als vrouwen ‘een dingetje’ zijn. Deze mensen hebben moeite met klaarkomen, of komen juist te snel klaar, en dat kan invloed hebben op de relatie. Het zijn vaak vrouwen die moeite hebben met het krijgen van een orgasme, bij mannen is dat juist andersom, zij krijgen juist te snel een orgasme. Dat kan verschillende oorzaken hebben, zowel fysiek als mentaal.

Als je onvoldoende zin hebt in seks, op pijn voelt, dan zit je niet lekker in die ‘flow’, en dan zal een orgasme niet snel volgen. Als je er daarna ook nog op gaat letten, dan is klaarkomen helemaal ver weg. Als je een orgasme wil bewerkstelligen dan moet je jezelf compleet kunnen geven aan het liefdesspel op dat moment, en niet afgeleid zijn. Je moet ook de controle een beetje los kunnen laten, en niet onbelangrijk; niet te veel nadenken.

Als jij (of je partner) moeite heeft met het krijgen van een orgasme dan is het belangrijk dat je dit bespreekbaar maakt in je relatie. Hoe komt het? Zoek samen naar een oorzaak, en raadpleeg desnoods een huisarts of een seksuoloog. Het psychische gedeelte van het ontbreken van een orgasme kan op jullie beide van toepassing zijn. De partner krijgt het idee dat hij of zij niet goed genoeg is in bed, terwijl de ander weer onzeker is over dit probleem. Communicatie is de key, heb er het vooral samen over.

Tot slot kunnen jullie overwegen om extra stimulatie te creeëren door speeltjes te gebruiken. Let op! Het moet geen vervanging worden, maar een toevoeging. Door het gebruik van een speeltje kunnen jullie de spanning extra opbouwen, en gaat er een nieuwe dimensie in jullie seksleven over. We hebben een aantal kwalitatief goede speeltjes op een rijtje gezet. Probeer ze vooral uit.

Droog klaarkomen

Droog klaarkomen is ook een probleem dat bij meer mannen voorkomt dan je denkt. Dit wordt ook wel ‘retrograde ejaculatie’ genoemd. Dit gebeurt alleen bij mannen. Het is namelijk zo dat een droge zaadlozing geen sperma bevat. Het gevoel van een climax is wel aanwezig, en het orgasme vindt daadwerkelijk plaats, alleen is er geen sprake van ejaculatie. retrograde ejaculatie is geen bijzonder groot probleem, maar het is raadzaam om ernaar te laten kijken als het te vaak voorkomt.

Als je bijvoorbeeld een kinderwens hebt, dan kan dit een probleem zijn, maar er kunnen ook lichamelijke problemen onderliggend zijn. Het kan te maken hebben met je prostaat, maar ook met de spieren bij de blaas. Deze trekken zich samen als je klaarkomt, waardoor sperma omhoog in de penis wordt geduwd. Als dit niet gebeurt dan reist het sperma naar je blaas, en kom je wel klaar, maar heb je geen zaadlozing.

Problemen met klaarkomen: oorzaken en oplossingen 1

Klaarkomen zonder gevoel

Dit is een probleem dat een beetje wordt ondergesneeuwd door andere orgasme-problemen, maar daarom is het niet onbelangrijk, sterker nog, voor veel mensen is klaarkomen zonder gevoel een serieus probleem. Als jullie een heerlijke nacht hebben waarbij de seksuele spanning intens wordt opgebouwd, dan is het gevoel van klaarkomen het ultieme gevoel. De zaadlozing sijpelt uit de penis, en het gevoel dat daar normaliter bij wordt ervaren is de climax.

Sommige mannen bouwen de seksuele spanning op, komen tot een hoogtepunt, en voelen dan niets. Er komt sperma uit de penis, maar het euforische gevoel blijft uit, dit is klaarkomen zonder gevoel, en dat kan voor veel mannen uiterst frustrerend zijn, want het is toch een gevoel waar je naartoe werkt. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals medicijngebruik, een dwarslaesie of diabetes.

Er kunnen hier ook psychische oorzaken aan ten grondslag liggen, zoals psychische problemen, maar ook gewetensbezwaren. Het is bewezen dat mannen die vreemdgaan, en met een schuldgevoel in een relatie zitten, minder tot niet kunnen genieten als ze een zaadlozing krijgen tijdens het hebben van seks met hun vrouw. Verdriet en gevoelens van rouw kunnen ook een probleem zijn.

Klaarkomen zonder gevoel is niet prettig, en kan een aanslag op je seksleven zijn. We adviseren in dit geval wederom om het bespreekbaar te maken. De oplossing van elk seksueel probleem begint bij communicatie, of het nou je partner of een specialist is. Het kan een gênant onderwerp zijn, maar als het probleem eenmaal is opgelost dan zul je blij zijn dat je de stappen hebt gezet.

klaarkomen zonder gevoel

Pijn bij een orgasme

Klaarkomen kan ook pijn doen. Dit heeft over het algemeen een fysieke oorzaak. Het kan leiden tot het vermijden van het hebben van seks, en dat is niet wenselijk en gezond voor je relatie. Pijn is een signaal van je lichaam dat er iets niet goed gaat, en dat moet je serieus nemen. Ga dus altijd naar een huisarts als klaarkomen pijn doet, want dan zit er iets fout. Zij kunnen de oorzaak van het probleem achterhalen, en het met de juiste medicijnen of behandeling verhelpen.

Bij mannen kan de oorzaak liggen bij de prostaat, urinebuis of testikels. Deze plekken worden namelijk gestimuleerd bij een orgasme. De stuwing van het sperma hoort probleemloos te verlopen, en hoort zeker geen pijn te doen. Als dat wel het geval is dan kan er een ontsteking, een soa, of een ander probleem aan de hand zijn. Als je zelf niet medisch bent onderlegd dan is het raadplegen van een arts een belangrijke stap om erger te voorkomen.

We hebben in Nederland uitstekende hulp als het gaat om problemen op seksueel gebied. Specialisten op zowel lichamelijk als geestelijk gebied kunnen de juiste hulp bieden, en dat zit voor het grootste gedeelte gewoon in het ziekenfondspakket. Schroom dus niet om om hulp te vragen, ook al is het een intiem probleem.

Pijn bij orgasme