Op deze manier kun je het beste een prostaat stimuleren

prostaat stimuleren

We hebben het in vorige blogs gehad over het stimuleren van erogene zones. De meest bekende zones zijn uiteraard de geslachtsdelen, zoals de penis en de vagina. Sommige mensen hebben weleens gelezen over het stimuleren van de prostaat bij een man. Maar wat is dat eigenlijk? In deze blog gaan we dieper in op dit onderwerp en hoe een man door stimulatie van de prostaat een heftig orgasme kan ervaren.

Wat is een prostaat?

De prostaat zit in de onderbuik van de man, rondom de plasbuis. De exacte plek is onder de blaas en vlakbij de endeldarm. Het is een klier dat verantwoordelijk is voor het produceren van prostaatvocht. Sperma bestaat voor 95 procent uit prostaatvocht en 5 procent uit spermacellen. De prostaat heeft dus een belangrijke functie als het gaat om voortplanting.

Bij een zaadlozing trekt de prostaat samen en wordt het samen met de spermacellen door de plasbuis naar buiten gepompt. Prostaatvocht moet ervoor zorgen dat sperma wordt begeleid en beschermd tijdens de reis naar buiten. De werking van de prostaat is in de eerste instantie dus puur voor de vruchtbaarheid en niet voor seksualiteit, maar er zijn veel mensen die deze klier extra stimuleren voor ultiem genot tijdens een orgasme.

prostaat stimulatie

De mannelijke G-spot

De prostaat wordt ook wel ‘de mannelijke G-spot’ genoemd. In onze blog over de vrouwelijke G-spot hebben we uitgelicht hoe het stimuleren van dit plekje bij kan dragen aan seksueel genot. Dit is in het geval van mannen ook zo. Als de prostaat wordt gestimuleerd (in deze de P-spot) dan is het mogelijk om extra seksuele opwinding te bewerkstelligen. Mannen kunnen dan langer en intenser klaarkomen.

Er is dan niet eens een erectie nodig, want de penis wordt niet gestimuleerd. De P-spot wordt bijvoorbeeld veel gestimuleerd bij mannen die een erectiestoornis hebben, al zijn daar tegenwoordig ook middeltjes voor te vinden, zoals erectiepillen. De prostaat heeft de grootte van een walnoot en is overigens aan de buitenkant niet te zien, dus hoe stimuleer je deze dan? Daar zijn verschillende sekstoys en/of technieken voor.

Het stimuleren van de prostaat

Het stimuleren van de prostaat kan op twee manieren, maar het meest effectieve is via de anus. Je kunt ook druk op de perineum leggen, dan wordt de P-spot ook wel gestimuleerd, maar als het via de anus gebeurt dan is het vele malen gevoeliger. Het is dus raadzaam om een goede glijmiddel te gebruiken als je besluit om de prostaat te stimuleren, want de anus is ook een gevoelige plek. 

Het is belangrijk dat het geen pijn doet, laten we dat even voorop stellen. De prostaat is een belangrijke klier, dus als het stimuleren ervan pijn doet, dan is het raadzaam om er meteen mee te stoppen. De prostaat ligt op ongeveer 7 centimeter diepte en voelt aan als een soort kastanje. Als je de P-spot wilt stimuleren, dan kun je het beste beginnen met het stimuleren van de kringspier, zodat deze kan ontspannen. Vanaf dat punt gaat het makkelijker.

Op deze manier stimuleer je de P-spot

Het is uiteraard een seksuele voorkeur. Je als man zijnde ook heel goed genieten van seks zonder dat de prostaat wordt gestimuleerd. Het stimuleren van de P-spot met de vingers gaat in principe hetzelfde als het stimuleren van de G-spot. Het verschil is het feit dat het in dit geval om de anus gaat. Zoals we hierboven al beschreven is het goed om gebruik te maken van een glijmiddel.

Een bedpartner kan de prostaat makkelijker masseren dan een man zelf. Als de kringspier ontspannen genoeg is, dan kan de partner met een vinger bij de anus naar binnen (met de rug van de hand naar beneden gericht) totdat hij of zij een knobbel voelt. Dit is de prostaat. Als de bedpartner vervolgens op de prostaat drukt en/of ‘kom hier’ bewegingen maakt met de vinger, dan wordt de prostaat juist gestimuleerd.

Als je het liever niet met je vingers doet, dan zijn er verschillende soorten prostaat stimulators op de markt te verkrijgen. Wij hebben bijvoorbeeld een aantal goede G-spot stimulators in ons assortiment die in combinatie met een glijmiddel uitstekend werk kunnen leveren. Het is een sekstoy voor de prostaat. Met zo’n apparaatje is het krijgen van een orgasme op deze manier vrijwel geen probleem.

prostaat vingers

Problemen met de prostaat

De prostaat is een gevoelige en belangrijke klier, ga er dus verstandig mee om als je besluit om er seksueel genot uit te halen. Een gezonde prostaat is niet groter dan een walnoot en doet geen pijn. Als er afwijkingen plaatsvinden waar jij je niet goed bij voelt, dan moet je stoppen met het stimuleren van de P-spot en eventueel een dokter raadplegen. 

De meest voorkomende prostaatproblemen geven plasklachten, zoals een vergrote prostaat. Als je moeite hebt met plassen na het stimuleren van de prostaat, dan is het belangrijk dat je er voorlopig mee stopt. Je kunt dan eventueel een PSA-test af laten nemen, dat is een test die de waarde van een bepaald eiwit in de prostaat meet. Bij afwijkende waardes zal er actie ondernomen moeten worden, maar wees gerust; in de meeste gevallen kan er gewoon seksueel genot uit het stimuleren van de P-spot worden gehaald zonder dat er zich problemen voordoen.

prostaat test