Put a ring on it

cok ring

De penisring, ook wel cockring genoemd, is een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat de erectie van de penis harder is en langer aanhoudt. Het is een ring die je om de schacht van de penis schuift of achter de balzak tegen het lichaam aan. Maar hoe weet je nou welke maat je moet hebben?

First things first

Laten we beginnen met een introductie. Cockring, CondoomEnzo lezer, CondoomEnzo lezer, cockring. Mooi, nu jullie met elkaar kennis hebben gemaakt, is het belangrijk om elkaar beter te leren kennen, zodat je weet hoe je met elkaar om moet gaan (en om moet doen).

Waarom zou je een cockring gebruiken?

Een cockring wordt om verschillende redenen gebruikt. Zo kan het zijn dat je moeite hebt met het behouden van een erectie, wil je je orgasme juist uitstellen óf windt het je enorm op. Op het moment dat de penis een erectie krijgt, stroomt er bloed naar de zwellichamen in de penis. En als je bent klaargekomen of je bent niet meer opgewonden, dan verlaat het bloed de zwellichamen weer en wordt de penis slap. Een cockring zorgt ervoor dat het bloed niet meer uit de zwellichamen kan wegstromen wanneer de penis hard is. Dit komt doordat de ring strak komt te staan om de stijf wordende penis. Omdat het bloed niet meer weg kan stromen, blijft de penis dus hard! Cockringen worden hierom vaak door (oudere) mannen gedragen die het lastig vinden om een stijve te houden. Maar je kan een cockring ook heel goed gebruiken om het orgasme uit te stellen of omdat je het gewoon lekker vindt. De plasbuis wordt namelijk ook afgekneld door de ring, waardoor het orgasme veel intenser wordt. En ja, wie wil dat nou niet?

Wat voor cockringen bestaan er?

Je hebt verschillende soorten cockringen. Zo heb je de rekbare of verstelbare cockringen en de solide cockringen. De rekbare cockringen zijn bijvoorbeeld gemaakt van siliconen of rubber. Deze soort cockringen worden het meest verkocht en gebruikt, en is zeker aan te raden (als je een beginner bent). Doordat ze rekbaar/verstelbaar zijn, maakt de maat niet gek veel uit. Ook zijn ze makkelijker af te doen. Ben jij echter geen beginner meer en zoek je iets meer uitdaging? Dan kun je ook voor een solide cockring gaan, deze zijn vaak gemaakt van metaal. Hier is het wel cruciaal dat je de goede maat hebt, metaal rekt namelijk niet mee met de huid. Let er daarom altijd heel goed op welke maat je koopt. En dan heb je ook nog cockringen met allerlei speciale snufjes, zoals een vibrerende cockring, die de clitoris tijdens de penetratie kan stimuleren (en de trillingen zijn dan ook door de penis heen te voelen) en cockringen die het perineum (het erg gevoelige stukje huid tussen de ballen en anus) stimuleert. Voor ieder wat wils dus!

Hoe doe je ‘m nou om?

Een cockring doe je om als de penis nog slap of half slap is, dus niet als hij al stijf is, en schuif je zo ver mogelijk door, helemaal tot aan het schaamhaar. Gebruik voor je de ring omdoet een beetje glijmiddel op de binnenkant van de ring. Zo kun je ‘m wat soepeler over de penis schuiven. Gebruik niet te veel glijmiddel, hier wordt de penis glibberig van en maak je het jezelf lastig om de ring nog goed om te kunnen doen. Let er wel goed op dat je het juiste glijmiddel met jouw cockring en andere speeltjes gebruikt. Als de ring helemaal goed zit, kan de penis lekker stijf worden en kan het feest beginnen! Het afdoen van de ring is heel eenvoudig. Wacht gewoon af tot de penis weer verslapt en dan kun je ‘m makkelijk van de penis af schuiven. Ook hierbij kun je natuurlijk een beetje glijmiddel gebruiken.

En om de balzak?

In sommige gevallen kun je de cockring ook om de penis en dan achter de balzak dragen. Dan zit de cockring tegen het lichaam aan. Dit vergt in het begin misschien een beetje oefening, maar ook dit is snel onder de knie te krijgen. Als je een cockring gebruikt die achter de balzak gaat, haal dan een voor een de ballen door de ring. Lukt dit niet of doet het pijn? Forceer niets! Je moet in dat geval een grotere cockring hebben. Als beide ballen in de ring zitten, kun je de penis er ook doorheen halen. Het is hierbij heel erg belangrijk dat te penis helemaal slap is. Op het moment dat je een half stijve penis een bocht wil laten maken (de ring in), kunnen de zwellichamen of zenuwen in de penis ‘breken’. Dit is zeer pijnlijk, dus doe alleen een cockring om als de penis helemaal slap is! Als je de cockring weer wilt afdoen, haal je, zodra de penis weer helemaal slap is, eerst de penis eruit, en vervolgens een voor een de testikels. En niet vergeten om hierbij glijmiddel te gebruiken, dit zal het een stuk makkelijker maken.

Is een cockring gevaarlijk?

In principe is een cockring gelukkig niet gevaarlijk, zolang je de ring goed en niet te lang gebruikt. Doordat je aderen, zwellichamen en zenuwen afknelt, kun je wel degelijk schade aanrichten in de penis. Gebruik een cockring daarom de eerste keer niet langer dan 10 minuten, en in latere vrijpartijen nooit langer dan 20-30 minuten. Let er op dat je ‘m niet te regelmatig gebruikt, ook dit kan schadelijk zijn. Wat ook erg belangrijk is voor je een ring koopt en gebruikt, is weten welke maat je nodig hebt! Want als je cockring te klein is, knelt hij op een pijnlijke en schadelijke manier de penis af. Wanneer je cockring echter te groot is, zal hij telkens van de penis af schuiven en werkt hij dus niet, en ja, dat wil natuurlijk ook niemand!

Hoe weet ik wat mijn maat is?

Het allerbelangrijkste bij het gebruiken van een cockring is het blijven luisteren naar je lichaam. Voelt iets niet goed of doet het pijn? Dan heb je niet de goede maat te pakken en kun je beter een maatje groter nemen. Om te voorkomen dat je met de verkeerde maat thuiskomt, kun je heel gemakkelijk je maat bepalen door te meten! Want meten is weten.

Stap 1. Zorg ervoor dat de penis helemaal hard is. We denken dat je hier wel raad mee weet. Je kan vragen of je partner je hier een handje bij wilt helpen, je kunt een lekker filmpje opzetten of lekker met je ogen dicht op bed fantaseren over hoe geweldig die cockring wel niet zal zijn 😉

Stap 2. Daarna meet je de omtrek van de schacht van de penis op de plek waar je de cockring wilt hebben. Het meten kun je doen door bijvoorbeeld een veter of stukje touw te pakken, die één keer rond de penis te laten gaan (niet te strak trekken!) en dan het gemeten stukje touw dat om jouw penis heeft gezeten naast een liniaal te leggen.

Stap 3. Nu weet je de omtrek, super! Dit getal deel je vervolgens door 3,14 (pi), dan heb je de diameter (doorsnede) van de penis berekend. Wie had gedacht dat we nog een wiskundelesje zouden krijgen vandaag.

Stap 4. Haal van dit getal (de diameter dus) nog 3 of 4 mm af, en voilà! Nu heb je de juiste binnenmaat van de cockring.

Stap 5. Even lekker tussen ons brede assortiment met cockringen snuffelen en snel jouw eigen perfecte en gloedjenieuwe cockring laten bezorgen.

Meer blogs lezen?

Wil je graag een cockring aanschaffen maar weet je nog niet zo goed welke? Of wil je iets heel anders weten? Neem dan gerust contact met ons op! En heb jij onze andere blogs al gelezen? Weet jij bijvoorbeeld al waar de meeste ruzies in een relatie over gaan? Bedankt voor het lezen en stay tuned voor de volgende!