Zo klimmen jullie samen uit de valkuilen van een relatie

relatie

Een goede relatie kent pieken en dalen, en die verschillen per stel. Een relatie betekent liefde, investeren, inleveren, en accepteren. Ook op seksueel gebied en intimiteit is het van belang dat er een goede verstandhouding is, anders is jullie relatie gedoemd te mislukken. In deze blog behandelen we een aantal bekende valkuilen, en geven we tips hoe jullie daar als sterker stel weer uit kunnen komen.

Je eerste relatie

Als je voor de eerste keer een relatie krijgt, dan kan dat soms onzekere gevoelens geven. Jullie hebben plotseling rekening met elkaar te houden, en dan is het ook belangrijk dat jullie elkaar de ruimte, vrijheid, en vooral het vertrouwen gunnen. Als die basis er is dan krijgen jullie er heel veel voor terug, waar het gevoel van de liefde uiteraard de kern van is. Loop niet te hard van stapel, en neem de tijd om elkaar te ontdekken, dit geldt voor elkaar aftasten op het gebied van seks.

Verliefdheid is iets moois, en moet vooral worden omarmd, dus geniet er uitgebreid van samen. Een eerste relatie kan het begin zijn van een mooie toekomst, maar wees er wel van bewust dat er altijd obstakels kunnen zijn die jullie samen moeten overwinnen. Deze obstakels hebben op liefdesgebied altijd te maken met emoties, dus probeer deze te herkennen en analyseren voordat jullie ernaar handelen, communicatie is de hoeksteen van een goede relatie. In plaats van praten kunnen jullie ook gezellig een intiem spelletje doen om de spanning te breken.

Communiceren met je partner

Zonder goede en gezonde communicatie is een relatie zo goed als onmogelijk. Gevoelens en verlangens moeten worden uitgesproken, want je partner kan niet in je hoofd kijken. Zoals we hierboven al beschreven is een relatie investeren en accepteren, en dat moet van beide kanten komen. Het is belangrijk dat ruzies worden uitgesproken, en zelfreflectie door beiden wordt toegepast. Als er niet wordt gepraat dan ontstaan er naarmate de tijd verstrijkt steeds grotere scheuren in jullie relatie, en dat is zonde.

Op seksueel gebied is communicatie minstens zo belangrijk, en misschien nog wel belangrijker dan ‘normale gesprekken’ vanwege het feit dat het iets intiems tussen jullie samen is. Seks moet leuk, spannend, en lekker zijn, en fantasieën en verlangens moeten kunnen worden besproken. Misschien houdt zij wel van BDSM, of vindt hij het spannend om een speeltje te gebruiken. Door te communiceren kunnen jullie op seksgebied samen een hoop ontdekken.

relatie liefde

De ‘red flags’ in een relatie

In het begin is een relatie altijd spannend, want jullie kennen elkaar net en er valt nog een hoop te leren en te ontdekken. Naarmate de tijd verstrijkt raken jullie aan elkaar gewend, en dan kunnen er ook kleine irritaties ontstaan. Deze irritaties moeten serieus worden genomen, hoe klein ze ook zijn, want als deze zich opstapelen dan kunnen het ruzies worden die eigenlijk nergens over gaan. Als jullie op regelmatige basis ruzie om onbenulligheden hebben dan kun je dit zien als een signaal, een zogeheten ‘red flag’.

Dit soort ‘red flags’ moeten worden herkend, en dan moet er worden gecommuniceerd. Wat zit je dwars? Wat kan ik zelf doen om mijn gevoel te veranderen? Maar vooral; is het de moeite waard om ruzie over te maken? Mensen zijn nu eenmaal verschillend, dus het kan zijn dat je partner een eigenschap heeft die irritant kan zijn, maar als je echt van je partner houdt dan accepteer je dat. Dat is dat stukje acceptatie dat zo belangrijk is.

Veel onbenullige ruzies, dwangmatige jaloezie, het gevoel van een verminderde eigenwaarde als je partner bij je in de buurt is, claimgedrag, ongelijkheid, en gebrek aan respect. Dit zijn allemaal signalen, ‘red flags’ in je relatie die zo snel mogelijk moeten worden besproken, want als er geen gelijkheid en respect in een relatie heerst dan kunnen jullie er beter meteen mee stoppen.

Een ingedut seksleven

Als jullie al een tijdje een relatie hebben dan kan het zijn dat jullie al veel hebben geëxperimenteerd op het gebied van seks, maar dat de sleur er op dit intieme vlak er toch in gaat zitten. Als de seksuele spanning er niet meer is, dan kan er meer aan de hand zijn, zoals onderliggende relationele problemen. Een saai seksleven kan ervoor zorgen dat er overspel op de loer ligt, en dat is verschrikkelijk, want dat is giftig voor jullie relatie. Again; communiceren, praat erover, want achter de rug van je partner om toegeven aan verleiding is een dolk in de ruggengraat van jullie relatie.

Als jullie relatie wat extra vuur kan gebruiken dan kunnen jullie bijvoorbeeld een keertje erotisch uitgaan. Een parenclub bezoeken wil niet zeggen dat je het meteen met een ander hoeft te doen. Als jullie besluiten om het in jullie eigen slaapkamer te houden dan is de aanschaf van een aantal sekstoys misschien een goed idee. We hebben een assortiment aan seksspeeltjes beschikbaar waar vast en zeker iets tussen zit. Jullie zouden ook verschillende seksstandjes kunnen proberen.

Het is ook een idee om het een keer op een spannende plek te doen, zoals een bioscoop of een pashokje, dat is een keer wat anders. Zoals we hierboven al beschreven is het raadzaam om te vragen naar elkaars verlangens en fantasieën. Ga er lekker voor zitten, neem een goed glas wijn, en bespreek wat jullie ooit nog eens willen doen op seksgebied, misschien delen jullie wel dezelfde fantasie? Dat breekt meteen de deur van een ingedut seksleven open.

Samen verder na vreemdgaan

Als jij (of je partner) toch heeft toegegeven aan verleiding buiten de deur dan is het vertrouwen ernstig beschadigd. Het is moeilijk om te vergeven, maar in sommige gevallen komen stellen er sterker uit. In andere gevallen leidt deze kwestie tot een relatiebreuk. Als jullie besluiten om samen verder te gaan nadat jij of je partner is vreemdgegaan, dan komen we weer terug op het stukje communicatie.

Waarom is het gebeurt? Wat miste jij of je partner in jullie relatie waardoor het bij een ander werd gezocht? Als er oprechte spijt heerst, en jullie echt van elkaar houden, dan komen jullie er wel uit. Het vertrouwen zal uiteraard weer moeten groeien, maar een mens maakt fouten. Fouten die voor de ene onvergeeflijk zijn, en voor de ander niet. Verdergaan na vreemdgaan is moeilijk, maar niet onmogelijk.

Libidoverschillen in een relatie

Ieder mens is verschillend, en kan het dus zijn dan jij of je partner een hoger libido heeft. De ene persoon wil het liefste twee of meer keren per dag seks, terwijl de ander een enkele keer in de week wel genoeg vindt. Hoe gaan jullie dat oplossen in een relatie? Laat elkaar openlijk vrij in deze zin, daarmee willen we zeggen dat als je partner een hoog libido heeft, best mag masturberen, of een speeltje kan gebruiken.

Als je partner een hoger libido heeft dan moet diegene kunnen ‘ontladen’, en dat mag best op de bovenstaande manier. Als je daar moeilijk over gaat doen dan gebeurt het stiekem, zo simpel is het. Kortom; geef elkaar de ruimte en het respect in een relatie, en jullie zullen zien dat jullie samen een gelukkig stel zullen zijn met een prima verstandhouding, want liefde is iets moois.