Hoe jij met ribbelcondooms (en meer!) condooms weer sexy maakt

Condoom met Ribbels / Condoom met nopjes

We weten allemaal hoe belangrijk het is om condooms te gebruiken tijdens de seks. Ze zijn ideaal om ongewenste zwangerschappen te voorkomen en zijn het énige voorbehoedsmiddel dat soa’s actief voorkomt. Maar niet iedereen vindt ze even fijn. Hoe kun je er nou voor zorgen dat condooms iets toevoegen tijdens de seks, hoe maak je condooms sexy? En welke condooms gebruik je daarvoor? Alvast kleine hint: noppen- en ribbelcondooms.

Omdoen is niet saai

Sommige mensen vinden het ongemakkelijk, raar of vervelend om condooms om te doen. Maar wist je dat je ook het omdoen al heel erg leuk kan maken? Je kunt natuurlijk het condoom zelf om doen, maar hoeveel leuker is het als je partner ‘m voor je omdoet? De handen van een ander om jouw leuter, spannender wordt het niet! Mocht je het met je handen omdoen een toch nog beetje saai vinden, kun je een condoom ook met je mond omdoen.  

Met de hand

  1. Knijp het reservoir van het condoom dicht. Hierdoor zit er geen lucht in het condoom en kun je hem makkelijker afrollen als je klaar bent.
  2. Rol het condoom af. Gebruik één hand om het puntje van het condoom dicht te knijpen, en de andere hand om het condoom af te rollen tot de schacht van de penis. Als het condoom ver genoeg naar beneden is afgerold, kun je het reservoir loslaten en het condoom helemaal over de stam af rollen.
  3. Als de penis een voorhuid heeft probeer dan voorzichtig de voorhuid terug over de eikel te duwen als je het condoom hebt afgerold. Houd hierbij wel de onderkant van het condoom vast, anders kan hij afglijden. Als de voorhuid weer op z’n plek zit, zorgt dit voor meer bewegingsvrijheid en kan zelfs je eigen genot en dat van je partner versterken!

Met de mond

  1. Pak het condoom tussen je duim en wijsvinger vast.
  2. Controleer eerst of de afrolring aan de buitenkant zit voordat je het condoom naar je mond brengt. Waar je met de hand de lucht met je vingers uit het reservoir knijpt, doe je dat nu met je lippen.
  3. Houdt het reservoir stevig tussen je lippen terwijl je het condoom nu op de eikel drukt en tuit dan je lippen. Wanneer jij je hoofd naar beneden beweegt, zal het condoom zich gestaag over de penis afrollen.
  4. Je mag natuurlijk altijd met je hand het condoom een beetje helpen, het belangrijkste is dat het condoom goed tot aan de stam afrolt. En tada! Jullie zijn klaar voor de (orale) seks!

En ja, soms gaat het omdoen van een condoom, of je het nu met je handen of met je mond doet, nog een beetje klungelig. Maar jij kon ook niet meteen fietsen toen je voor het eerst op een fiets stapte, toch? Of vanaf dag 1 van de kleuterklas foutloos lezen of in één keer de perfecte foto voor je insta maken? Juist, hier heb je (hoogstwaarschijnlijk) een aantal keer over moeten doen. Maar, hoe vaker je oefent, des te makkelijker dingen worden! Dit geldt ook voor het omdoen van condooms. Een goed excuus om lekker veel seks te hebben dus!

Let wel op: niet iedere condoom is bedoeld of lekker voor orale seks (en dus ook voor het omdoen van het condoom met je mond). Lees daarom altijd eerst de bijsluiter van de condooms.

De spannendste condooms

De meeste mensen denken bij een condoom aan een saai, vaak wit/gelig ballonnetje. Ja dit is natuurlijk niet zo heel erg sexy. Maar er zijn zoveel meer opties dan die saaie ballonnetjes! Wat dacht je van deze kanjers:

Ribbelcondoom

Deze condooms zijn perfect als je op zoek bent naar extra structuur, textuur en stimulans. Een ribbelcondoom heeft ribbels over de gehele lengte van het condoom wat voor ongekende sensaties zorgt, zowel voor jou als voor je partner.

Noppencondoom

De noppencondooms hebben op random plekken nopjes zitten die voor extra stimulatie zorgen en zullen jou en je partner spetterende orgasmes bezorgen. Of wat dacht je van condooms die zowel noppen én ribbels heeft? Wie wil dat nou niet?!

Condoom met lekker smaakje

Ideaal voor de orale seks en veilig voor vaginale en orale seks! Wat dacht jij van een aardbeien of chocolade smaakje, of laat jij je liever verrassen? Hmmm, om je lippen bij af te likken.

Stimulerende condooms

Mocht jij op zoek zijn naar meer, dan zit je helemaal goed met deze stimulerende condooms. Bij stimulerende condooms kun je denken aan condooms met een cooling-effect, of juist verwarmende condooms die de seks nóg heter maken. Wil jij deze stimulerende effecten combineren met bijvoorbeeld een ribbelcondoom? Kijk dan eens naar onze stimulerende glijmiddelen, ze zullen je niet teleurstellen!

Ultradune condooms

De naam zegt eigenlijk al genoeg toch? Deze condooms zijn zo dun dat je ze amper voelt zitten, en je dus nog meer kunt genieten van je partner.

Tip van de dag

De ultieme combinatie is het gebruik van een ribbelcondoom en/of noppencondoom samen met stimulerend glijmiddel. En als je dit hemelse condoom ook nog eens met de mond kan omdoen, nou, dat zal gegarandeerd uitdraaien tot een hete, hevige en onwijs lekkere vrijpartij. Door dus bewust te kiezen voor welk condoom het best bij jou en je behoeftes past én op een spannende manier het condoom om te doen, maak jij de seks

Meer blogs lezen?

Wil jij meer weten over waarom je je speeltjes goed schoon moet houden? Of heb jij ons interview met Kim Holland al gelezen? We bloggen iedere maandag, so stay tuned!