Seks is gezond!

Blog Seks is Gezond

Jazeker, je hebt het goed gelezen, seks is net zoals gevarieerd eten, sporten en voldoende slaap gezond en dus goed voor je! Er zijn verschillende redenen waarom regelmatig seks of soloseks (masturberen) goed voor je is.

Goed voor je weerstand

Wat blijkt nou? Wanneer je een of twee keer in de week seks hebt, heb je meer immunoglobuline A in je speeksel zitten. Dat is een antilichaam dat je beschermt tegen nare bacteriën en virussen. Je bent dus minder vatbaar voor infecties of ziektes wanneer je regelmatig seks hebt met een ander. ideaal!

Seks is sport

Dit is natuurlijk niets nieuws, seks kan een heuse workout zijn. Zo verbrand je met een half uurtje seks wel 100 calorieën! Hierbij ben je voornamelijk bezig met je buik- en beenspieren. Maar niet alleen deze spieren worden getraind, ook de bekkenbodemspieren van de vrouw worden flink aan het werk gezet. Deze spieren zijn belangrijk om controle te houden over de blaas, en kun je ontspannen of juist aanspannen tijdens de seks. Kom maar op met die spierballen! Het is natuurlijk niet zo veel wanneer je een half uurtje zou gaan hardlopen of fietsen, maar het is wel voor veel mensen een veel leukere bezigheid 😉

Kloppend hart

Wist je dat als je twee keer per week seks hebt, bij mannen de kans op een hartaanval verminderd? Goed he! Dat komt omdat tijdens de seks de hartslag verhoogt. Hierdoor stroomt het bloed sneller waardoor het hart en de bloedvaten lekker doorbloed worden. Eens in de zoveel tijd een hoge hartslag is dus gezond voor je hart! Ook als het hart een infarct heeft gekregen is het oké om weer seks te hebben, zodra je je goed genoeg voelt en zonder problemen gebruik kunt maken van de trap.

Ook schijnt regelmatige seks prostaatkanker te kunnen voorkomen. Zo is de kans kleiner dat je prostaatkanker ontwikkeld als je minstens 21 keer per maand klaarkomt dan wanneer je 3 tot 7 keer per maand klaarkomt. Lees hier meer over hoe je de prostaat kunt gebruiken om de seks en orgasmes naar ongekende hoogtes te brengen!

Happy hormones

Als je veel fysiek bent met een ander, door bijvoorbeeld te knuffelen, maar ook tijdens het klaarkomen, wordt het hormoon oxytocine, oftewel knuffelhormoon, aangemaakt in het lichaam. Dit stofje zorgt ervoor dat je je veilig, minder bang en gelukkig voelt. Ook voel je je meer verbonden met je (seks)partner.

Maar niet alleen oxytocine komt vrij, ook endorfine, dopamine en noradrenaline worden aangemaakt. Endorfine zorgt ervoor dat eventuele pijn wordt onderdrukt en het geeft je een goed gevoel. Hoofdpijn is dus geen excuus meer. Dopamine is een belonend hormoon waardoor jij je voldaan en gelukkig voelt na het klaarkomen en ook noradrenaline zorgt ervoor dat je je fijn gaat voelen. Lang leve de happy homones!

Deze hormonen zorgen niet alleen voor happiness en fijne gevoelens, het werkt ook nog eens ontspannend, wat weer een positief effect heeft op de bloeddruk! En een lagere bloeddruk werkt stress verminderend. Dit maakt dus dat seks een echte stress-reliever en dus gezond is. Bye bye stress!

Heerlijk slapen

Als jij ’s avonds niet zo makkelijk in slaap komt, hebben wij dé oplossing voor je. Seks! Dit heeft weer te maken met het stofje oxytocine, of het knuffelhormoon. Dit heeft namelijk een ontspannende en rustgevende werking waardoor je na de seks lekker weg kan zakken in een heerlijke slaap.

Gave huid en aantrekkelijker

Deze zag je niet aankomen he? Seks zorgt ervoor dat je een mooiere huid krijgt en/of houdt! Dat komt doordat je zweet waardoor je poriën worden gereinigd en er wordt oestrogeen aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat je huid jong blijft en je haar meer gaat glanzen. Ook worden er geurhormonen afgegeven zoals feromonen, waardoor de aantrekkingskracht van iemand sterker wordt. Hierdoor worden mensen die seksueel actief zijn als aantrekkelijker beschouwt.

Meer blogs lezen?

Seks is gezond voor je, zolang je het op een veilige manier doet! In onze blog over condooms leggen we je haarfijn uit hoe je dat doet en waarom het zo belangrijk is. Ben je juist op zoek naar je perfecte (toekomstige) speeltje? Lees dan deze blog, of neem contact met ons op met je vragen! We bloggen iedere maandag, so stay tuned!