Seks is meer dan je misschien denkt

Seks is meer dan je denkt

Seks is meer dan alleen geslachtsgemeenschap. De letterlijke betekenis van seks is volgens woorden.org: “handelingen waarbij je geslachtsorgaan een rol speelt en waarvan je lichamelijk opgewonden van raakt”. Hier valt dus ook bijvoorbeeld orale seks en voorspel bij, maar ja, wat is dat dan weer? We gaan het alleen hebben over de verschillende vormen van seks, niet zozeer over bijvoorbeeld standjes of over het gebruik van verschillende speeltjes. Laat het ons vooral weten als je daar toch meer over wilt leren!

Voorspel, even lekker opwarmen

Misschien heb je wel eens van voorspel gehoord. De een houdt ervan en kan niet zonder, de ander gaat meteen het liefst over op het ‘echte’ werk. Maar wat is voorspel nou eigenlijk? Met voorspel wordt bedoeld alles wat vooraf aan de ‘daad’ of penetratie wordt gedaan zodat je goed opgewonden wordt. Je kan het dus zien als een soort opwarmer. Wat kun je doen tijdens het voorspel? Denk bijvoorbeeld aan knuffelen, zoenen, likken en strelen of aanraken. Dit hoeft natuurlijk niet te leiden tot penetratie. Voorspel alleen kan al enorm lekker en opwindend zijn. Het is een mooie manier om elkaars lichaam beter te leren kennen. Waar zit het gevoeligste plekje van jouw partner, wat vind jij zelf fijn?

Masturberen

Je denkt misschien dat je seks alleen met iemand anders kunt hebben, maar dat hoeft niet. Masturberen, ook wel zelfbevrediging genoemd, is het vrijen met jezelf. Mensen met een vagina doen dit vaak door zichzelf te vingeren, mensen met een penis door zich af te trekken. Masturberen zou nooit iets moeten zijn waar jij je om schaamt. Het is iets heel natuurlijks en juist een hele goede manier om je seksualiteit te ontdekken. Want wie weet nou beter wat je fijn vind dan jijzelf?

Aftrekken

We hadden het net al kort even over aftrekken, maar wat is het eigenlijk? Aftrekken is het vastpakken van de penis en het op en neer bewegen van de voorhuid over de eikel heen. Als de penis is besneden, dus als er geen voorhuid is, wordt de hand over de eikel op en neer bewogen. Tijdens het aftrekken kan je ook aan de ballen, tepels of andere gevoelige plekjes zitten, zolang jij het fijn vindt. Het aftrekken zorgt ervoor dat je goed opgewonden wordt en kan klaarkomen. De penis kan door jezelf worden afgetrokken, maar kan ook worden afgetrokken tijdens het voorspel door je partner. Wanneer trek je nou goed af? Daar is helaas geen makkelijk antwoord op. Er bestaat geen standaard handleiding over hoe je moet aftrekken, omdat iedereen natuurlijk anders is. Als je jezelf aftrekt en het goed voelt, dan doe je het goed. Trek je iemand anders voor het eerst af? Vraag wat de ander lekker of fijn vindt! Alleen op die manier weet je zeker dat ervan wordt genoten. Het is soms in het begin misschien een beetje wennen, maar als jullie elkaar helpen door elkaar te vertellen wat je fijn vindt, zijn jullie binnen no-time sekspro’s! Mocht je nu eens op zoek zijn naar iets anders dan aftrekken, dan zou je ook eens onze masturbators kunnen proberen.

Vingeren

Mensen met een vagina vingeren zichzelf tijdens het masturberen of worden door de partner gevingerd tijdens het voorspel. Vingeren is het aanraken en stimuleren van de clitoris en het gebied eromheen, denk bijvoorbeeld aan de schaamlippen en de ingang van de vagina. Dit gebied noem je ook wel de vulva. Je kunt ook met je vingers bij de vulva naar binnen, bij de een gaat dat makkelijker dan bij de ander. Het is belangrijk dat de vagina opgewonden is, waardoor deze vochtig wordt. Hoe vochtiger het in de vulva is, des te makkelijker het vingeren zal gaan, maar je kunt natuurlijk ook altijd een beetje glijmiddel gebruiken. Ook mensen met een vagina kunnen door het vingeren klaarkomen. Vind je het nog te spannend om bij jezelf naar binnen te gaan? Dat maakt helemaal niets uit. Bouw het langzaam op, door eerst jezelf goed (aan) te voelen. Hoeveel druk zet je op de clitoris, wanneer is het fijn? Voel je het bij jezelf kriebelen als je aan je je schaamlippen zit, of juist aan je tepels? Ga zover als dat je zelf wilt. Als je zelf weet wat je lekker vindt, kun je je partner ook helpen door te vertellen hoe hij of zij je het beste kunt plezieren.

Je kunt ook je vingers gebruiken

Orale seks

Sommige mensen vinden het een smerige gedachte, anderen vinden het juist een fijne manier om hun partner te bevredigen. Orale seks is het gebruiken van de mond bij de seks, en daar bedoelen we dan geen zoenen mee. Onder orale seks valt bijvoorbeeld pijpen, beffen en rimmen. Orale seks is leuk om verschillende redenen. Het kan voor je partner heel fijn zijn, maar het is ook een goede manier om op te warmen voor penetratie. Orale seks kan erg leuk zijn zolang jullie dat beiden graag willen. Vraag daarom altijd wat de ander wilt en denkt, maak het bespreekbaar! Dit geldt natuurlijk voor alle vormen van seks, doe nooit iets wat de ander niet wilt en geef het aan als iemand jouw grenzen overgaat. Let wel altijd goed op. In de blog alles over condooms hebben we het al gehad over hoe belangrijk het is om condooms te gebruiken. Je kunt namelijk niet alleen een soa oplopen tijdens de penetratie, maar ook tijdens orale seks of tijdens het voorspel. Gebruik daarom altijd een condoom of beflapje.

Pijpen

Pijpen is het stimuleren van de penis met de mond en tong. Dit is meer dan alleen met je hoofd op en neer gaan. Het likken van de penis en eikel valt ook onder pijpen en je kunt je handen ook gewoon gebruiken. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt pijpen. Vind je het spannend of weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Wij zijn hier om je wat tips te geven! Zorg er allereerst voor dat je mond niet te droog is. Dit maakt de ervaring voor jullie beiden een stuk prettiger. Uiteraard mag je helemaal zelf bepalen hoe jij je partner het liefst wilt bevredigen. Zo kun je alleen de penis en eikel likken of juist de hele penis in je mond nemen. Er zijn er maar weinig die het fijn vinden als je je tanden gebruikt tijdens het pijpen, dus wees hier voorzichtig mee. De penis is erg gevoelig en je partner vertrouwt erop dat je voorzichtig met de kroonjuwelen omgaat. Het tempo kun je variëren, sommigen vinden het heerlijk als je langzaam met lange halen begint of juist wat sneller en met kortere bewegingen. Je kunt je handen ook gebruiken. Trek de penis af terwijl je eraan blijft zuigen. En wissel het lekker af, zo houd je het voor jullie beiden interessant. Weet je niet zo goed wat je partner het lekkerst vindt? Vraag het! En onthoud, doe niets wat je eigenlijk niet wilt. Bespreek met elkaar wat jullie beiden fijn vinden.

Beffen

Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar weet je niet precies wat het is. Beffen is het stimuleren van de clitoris en het gebied er omheen door je tong en mond te gebruiken. Tijdens het beffen kun je natuurlijk ook je handen of vingers gebruiken. Weet je niet zo goed waar de clitoris zit? Er komt binnenkort een blog uit over geslachtsdelen, so stay tuned! Het kan natuurlijk enorm helpen om je in te lezen over het menselijk lichaam. Hoe beter je je eigen lichaam en dat van je partner begrijpt, des te meer plezier jullie hier allebei aan over zullen houden. Niet iedereen vindt hetzelfde lekker, dus om er zeker van te zijn dat jullie het beiden naar je zin hebben tijdens de seks, vraag je partner hoe hij of zij het vindt! Je hoeft tijdens het beffen niet alleen de clitoris te likken. Je kunt er ook zachtjes aan zuigen met je lippen, de schaamlippen of ingang van de vulva likken of de binnenkant van de dijen te zoenen. Net zoals bij het alle andere vormen van seks kun je zelf kiezen hoe snel je likt of je vingers gebruikt. Wissel het tempo af en let op de reactie van je partner. Wordt er meer gekreund en merk je dat de vagina natter wordt? Dan ben je goed op weg!

Rimmen

Rimmen is het stimuleren van de anus met je tong en mond. Het zal je misschien verbazen, maar er zitten enorm veel zenuwen in de anus waardoor het super gevoelig is. Veel mensen vinden het lekker als de anus wordt gestimuleerd tijdens het voorspel of tijdens de seks (penetratie). Dit kan door bijvoorbeeld je tong te gebruiken. Wil je dit graag een keer bij je partner proberen of andersom, maar vind je het een vies idee? Ga eerst lekker met elkaar douchen, dit is niet alleen hygiënischer, maar het is ook nog eens een leuke (en misschien wel nieuwe) manier om lekker met elkaar op te warmen. Daarnaast zou je ook eens kunnen kijken of een intiem douche wellicht de oplossing voor jullie is. Vraag wel eerst altijd aan je partner of hij of zij het fijn zou vinden, of het uit zou willen proberen. Het kan zijn dat de ander ervan schrikt als je opeens aan de anus zit zonder het met ze te overleggen.

Vaginaal

We hebben het eerder al even gehad over het voorspel. Deze opwarmer is niet alleen erg lekker, maar kan ook nog een belangrijke functie hebben voor iemand met een vagina. De vagina wordt namelijk vochtig als de persoon erg opgewonden is. Het vochtig of nat worden van de vagina, voorkomt nare wrijving tijdens de penetratie. Als de vagina wordt gepenetreerd tijdens de seks, noem je dat vaginale seks. Het kan natuurlijk voorkomen dat de vagina niet vochtig genoeg wordt, dit komt zelfs vaker voor dan je misschien denkt! Om te voorkomen dat het niet meer fijn is door de wrijving, kun je altijd glijmiddel gebruiken.

Vaginale seks

Voor vaginale seks heb je niet per se een penis nodig, zo kun je ook speeltjes gebruiken zoals een dildo. Dit kan door koppels worden gebruikt die nog iets extra’s tijdens de seks willen gebruiken. Sommige mensen zijn bang dat de eerste keer vaginale seks pijn doet. Dit is gelukkig lang niet altijd het geval. Zolang je nat genoeg bent of glijmiddel gebruikt, is de kans veel minder groot dat je last krijgt. Voelt het toch niet helemaal fijn? Het kan dan zijn dat je dan niet nat en ontspannen genoeg bent, maar het kan ook komen doordat je nog erg strak bent en de penis of dildo ‘te groot voelt’. Om ervoor te zorgen dat de seks fijn blijft, kun je je vagina voorbereiden op de penetratie. Dit kun je zelf doen tijdens het masturberen maar ook tijdens het voorspel. Je kan het ook door je partner laten doen. Begin met één vinger in de vagina, beweeg deze voorzichtig op en neer en bouw het tempo langzaam op. Wanneer het erg fijn is en je natter begint te worden, kun je er een vinger bij doen. Hoe meer je ontspant, des te makkelijker het zal gaan. Wil jij dat we nog een speciale blog schrijven over de eerste keer? Of ervaringen delen over onze eerste keer? Laat het ons weten in de opmerkingen!

Anaal

Niet alleen de vagina kan worden gepenetreerd, maar de anus ook. De penis (of bijvoorbeeld dildo) penetreert dan de anus, dat noem je anale seks. Omdat de anus, in tegenstelling tot de vagina, niet vochtig wordt als de persoon opgewonden is, raden we aan veel glijmiddel te gebruiken. De anus is ook nog een stuk strakker dan de vagina. Gebruik altijd een condoom (en nogmaals, veel glijmiddel!) bij anale seks. Hiermee voorkom je dat jij of je partner een soa oploopt. Ga ook nooit van de anus (terug) in de vagina, dat is niet alleen onhygiënisch, maar er komen dan namelijk ook bacteriën die in de darmen thuishoren in de vagina terecht. En daar kun je nare dingen aan overhouden, zoals een blaasontsteking.

Anale seks

Heb je nog nooit anaal gedaan maar wil je het graag proberen? Begin eerst met het strelen van de anus. Zo wen je aan het gevoel, dit kun je door je partner laten doen maar ook lekker zelf tijdens het masturberen. Maak je vinger goed vochtig met het glijmiddel of je speeksel en breng je vinger bij je anus naar binnen en beweeg langzaam op en neer. Doe dit altijd voorzichtig en nooit met lange nagels. Heb je het idee dat het heel stroef gaat? Gebruik dan meer glijmiddel. Je kunt als je het fijn vindt meer vingers toevoegen. Heb je het idee dat het een stapje verder kan? Er kan dan voorzichtig worden geprobeerd om met de penis in de anus te gaan. Het is tijdens het vingeren of penetreren van de anus normaal dat de anus samen knijpt in het begin, dat is de reflex van de sluitspier. Wacht tot de sluitspier weer ontspant en ga daarna verder. Het tempo bepaal je samen met je partner. Doet het toch te veel pijn? Haal dan voorzichtig de penis uit de anus, doe dit niet te snel want dat kan ook pijn doen. De grootste tip die CondoomEnzo jou kan geven? Ontspan, ontspan, ontspan! Heb vertrouwen in je partner en jezelf en vooral; geniet van elkaar.

Meer blogs lezen?

Zijn dingen je nog niet duidelijk of ben je nieuwsgierig geworden? Of is er een onderwerp waar jij graag meer over wilt weten? Je kunt ons altijd een berichtje sturen met je vraag, opmerking of suggestie. We bloggen iedere week, so stay tuned voor de volgende!