Ontdek de spannende wereld van swingen

swingen

Als je al een tijdje een relatie hebt dan kan het zijn dat jullie seksleven een beetje indut, en dat is volkomen normaal. Als jullie al veel hebben geprobeerd, en de spanning er een beetje vanaf is, dan is het misschien een optie om erotisch uit te gaan, of misschien te gaan swingen. Daar moeten jullie uiteraard beiden interesse in hebben. In deze blog duiken we dieper in de wereld van swingers. Wat is het? En wat mag wel, of juist niet? Je leest het hier.

Wat is swingen?

Als je niet precies weet wat swingen is, maar er soms wat over hebt gehoord, dan kun je niet om de vooroordelen heen. Er bestaan veel vooroordelen over swingers. Zo zouden ze alleen maar oversekste en gevoelloze types zijn die hun partner een avondje laten gebruiken door een ander, of zouden ze allerlei soa’s of andere ziektes verspreiden. Het tegenovergestelde is waar. Als je deze wereld leert kennen, dan zul je zien dat respect, veiligheid, vriendschap en ja, seks, de vier hoekstenen zijn.

Swingen staat voor vrijblijvende seksueel getinte samenkomsten met gelijkgestemde stellen. Tijdens deze avonden maak je plezier met andere stellen, die net zoals jullie openstaan voor partnerruil. Dat hoeft niet meteen op stel en sprong te gebeuren, veel stellen leren elkaar eerst uitgebreid kennen, flirten met elkaar, en er wordt gestreeld en gezoend. Je doet het samen met je partner, dus niet voor een ander. De spanning alleen al is een verrijking voor jullie seksleven.

Respect staat altijd voorop. Zonder respect is swingen niet mogelijk, en dan wordt het al snel een ongemakkelijke situatie waar geen plezier meer in zit, terwijl dat juist de bedoeling is. Tijdens een avond met gelijkgestemden hangt een ‘niets moet, alles mag’ sfeertje. Als je erotisch uitgaat ben je (of zijn jullie) niet verplicht om aan partnerruil te doen, sterker nog, er zijn geen verplichtingen. Jullie kunnen het ook laten bij een gezellige avond met een erotische sfeer.

swingen betekenis

Waar gebeurt swingen?

Je kunt gelijkgestemde stellen leren kennen op websites zoals SDC, maar ook via contactadvertenties in de krant of op websites. Stellen die dezelfde interesse (of fantasie) als jullie hebben zijn dan op zoek naar andere swingers die zich wel kunnen vinden in een erotische avond. Er bestaan parenclubs die met dit doel zijn geopend. In een dergelijke club hangt een erotische sfeer, en het ziet er hetzelfde uit als een normale club. Er is muziek, een bar, en een dansvloer. Het enige verschil is dat er ook privéruimtes zijn gerealiseerd, en er is vaak ook een jacuzzi en/of zwembad aanwezig.

In deze club ontmoet je stellen die ook graag erotisch uitgaan. Er is vaak ook een dresscode, dat over het algemeen bestaat uit lingerie voor de dames, en minstens een nette boxershort voor de heren. De hoge mate van veiligheid zorgt voor een ongedwongen sfeer. Als er geen respect wordt getoond dan staat diegene binnen enkele minuten buiten, en is daarna ook niet meer welkom in de club. Een parenclub is een spannende en laagdrempelige manier om de wereld van het swingen tijdens een gezellig avondje uit te leren kennen.

Het komt ook vaak voor dat er thuisfeestjes worden gehouden. Sommige swingers nodigen dan mensen thuis uit om een erotisch feestje te bouwen, en hebben zelf een kelder of zolder voor dit doel omgebouwd. Anderen wisselen het weer af, die gaan het ene weekend naar een parenclub, nodigen het weekend erop iemand thuis uit, of gaan zelf in op de uitnodiging van een ander. Zolang iedereen er met dezelfde gedachten in staat dan is swingen een hele leuke manier om een spannende avond te beleven.

swingen locatie

Wat is wappen?

Mensen die swingen hebben ongetwijfeld van de term ‘wappen’ gehoord, of een ‘wapavond’. Dit houdt in dat er tijdens een erotische samenkomst drugs wordt gebruikt. In het wereldje van swingen wordt regelmatig drugs gebruikt, dit verhoogt voor velen de intensiteit van gevoelens, men wordt er ongeremder en geiler van. Het type drugs dat wordt gebruikt loopt uiteen van cocaïne tot GHB en andere sterke geestverruimende middelen, zoals XTC.

We hebben hier persoonlijk geen mening over. Als je drugs wil gebruiken tijdens een avond swingen dan is dat een persoonlijke keuze. We kunnen we aanraden om dit op een verantwoordelijke manier te doen. Pak dus niet zomaar alles aan, en laat de drugs die je wil nemen testen. Better safe than sorry. Het gebeurt regelmatig, maar er zijn ook stellen die het liever bij een colaatje of een wijntje houden.

Het is belangrijk dat je duidelijk aangeeft dat je wel of geen drugs gebruikt, want sommige mensen gaan er simpelweg vanuit dat elke swinger drugs gebruikt, en dan kunnen er tijdens een erotische date misverstanden ontstaan, en dat is niet wenselijk. Mensen die iets hebben gebruikt zitten namelijk op een heel ander niveau dan iemand die niets heeft gebruikt, en dat kan afdoen aan de sfeer. Wees hier dus duidelijk in voordat je op date gaat.

swingen wappen

Wederzijds respect

Je zag het woord ‘respect’ al vaker voorbijkomen in deze blog, en dat benadrukken we nogmaals met een aparte kop. We doen dit omdat er van alle kanten respect moet worden getoond. Als dit niet gebeurt dan wordt het al snel grensoverschrijdend gedrag, en dan blijft er een nare ervaring over. Swingen moet juist leuk en spannend zijn, en dat moet het ook blijven. Respecteer dus de grenzen van een ander, en geef ook je eigen grenzen aan, want daar ligt de basis.

Spreek met je partner vooral ook af hoe ver jullie willen gaan in dit spel, en wat jullie wel of juist niet willen dat er gebeurt. Jullie doen dit tenslotte samen, en het blijft iets van jullie samen, ondanks het feit dat er andere mensen bij betrokken worden. Het is spannend om samen te zoeken naar stellen, en te oriënteren op het gebied van swingen. Als jullie er beiden hetzelfde in staan dan gaat er een compleet nieuwe wereld voor jullie open op seksueel gebied.

swingen respect

Speeltjes voor stellen

Als jullie hebben afgesproken met een stel (of stellen), dan is het zonder twijfel leuk om er een speeltje bij te pakken. Vaak heeft het andere stel ook wel een leuke sekstoy bij zich. Er bestaan verschillende toys voor stellen, maar jullie kunnen uiteraard ook gebruik maken van andere speeltjes. Als jullie speeltjes gaan delen dan is een goede toycleaner ook van belang, want het moet wel fris en hygiënisch blijven.

We hebben hieronder een aantal kwalitatief goede speeltjes uitgestald. Neem rustig de tijd om wat uit te zoeken, en bespreek ondertussen het onderwerp ‘swingen’ met je partner. Jullie kunnen op deze manier een leuke avond vullen. Als jullie seksleven een beetje op een laag pitje staat dan is het bespreken van deze optie vaak al genoeg om een waakvlammetje aan te zetten, het is daarna aan jullie zelf hoe hoog jullie het liefdesvuur op willen stoken.