Je seksspeeltje delen met een ander, kan dat eigenlijk wel?

Seksspeeltje delen

Het kan zijn dat de gedachte wel eens in je is opgekomen om een seksspeeltje te lenen of juist uit te lenen. Waar moet je dan op letten? Wanneer kun je je seksspeeltje delen en wanneer niet?

Waarom zou je een seksspeeltje lenen?

We kunnen het ons wel voorstellen dat het een lastige keuze kan zijn om een nieuw seksspeeltje te kopen. Sommige speeltjes, zeker degene die stroom verbruiken, kunnen wat aan de prijzige kant zijn. Dat maakt dat het misschien wel verleidelijk is om er een keer eentje van iemand te lenen. Ook kun je natuurlijk vaker een seksspeeltje delen. Misschien van je beste vriend(in) wel een speeltje heeft liggen waar hij/zij razend enthousiast over is. Tsja, hoe fijn dat je zo’n speeltje dan eerst kunt testen voordat je er eentje voor jezelf koopt!

Waar moet je op letten als je een seksspeeltje leent?

Er zijn een aantal dingen die je moet doen als je een seksspeeltje leent. Het eerste wat je moet doen is altijd het speeltje goed grondig schoonmaken. Dit doe je met milde zeep of met toycleaner. Als je een speeltje van iemand hebt geleend, is het ten zeerste aan te raden om een condoom om het speeltje te gebruiken. Dit is niet alleen hygiënisch (voor jou en de eigenaar van het seksspeeltje), maar voorkomt ook potentiële soa’s.

Een soa kun je oplopen door seksueel contact te hebben met iemand of in contact te komen met vocht dat vrijkomt bij seksuele opwinding. Denk hierbij aan vaginavocht, sperma en voorvocht. Een soa kan dus door dit vocht ook worden overgedragen via een seksspeeltje. Door een condoom te dragen als je een seksspeeltje leent én het van te voren goed schoonmaakt, is de kans nihil dat je een soa oploopt. 

Jouw seksspeeltje delen, wat moet je doen als je ‘m uitleent?

Het is belangrijk om je er altijd bewust van te zijn dat, hoezeer je iemand ook vertrouwt, de kans bestaat dat je favoriete seksspeeltje besmet is met een soa(virus). Het komt namelijk voor dat degene die je seksspeeltje heeft geleend van jou, onbewust rondloopt met een soa. Gebruik je seksspeeltje daarom nooit meteen na het uitlenen ervan, maar maak het eerst grondig schoon. Doe dit, net zoals wanneer je een seksspeeltje zou lenen, door het met milde zeep of toycleaner (meerdere malen) goed te ontsmetten. 

Better safe than sorry

Het is altijd beter om te voorkomen dan te genezen. Willen jullie een seksspeeltje delen, doe dan voor de zekerheid van te voren allebei een soa test. Deze zijn tegenwoordig makkelijk te verkrijgen, en zijn tot je 25e en/f wanneer je in de risicogroep valt gratis bij de GGD. Val je niet in de risicogroep maar wil je wel het zekere voor het onzekere nemen als jullie een seksspeeltje delen? Bij CondoomEnzo kun je heel voordelig (en veilig) in je vertrouwde thuisomgeving zelf een soa test doen. 

Veiliger om seksspeeltjes te delen met je (seks)partner

Als je een vaste (seks)partner hebt, jullie zijn beiden monogaam én jullie weten allebei 100% zeker dat jullie geen soa hebben, is het een stuk om samen een seksspeeltje te delen. De kans is dan namelijk zo goed als 0 dat het seksspeeltje besmet raakt met een soa. Zijn jullie niet monogaam? Doe dan regelmatig soa testen, niet alleen om je seksspeeltje soa-vrij te houden, maar ook zodat jullie soa-vrij blijven tijdens de seks. 

Meer blogs lezen?

We hebben al veel geschreven over soa’s en het kiezen van je eerste speeltje. Maar we hebben ook een aantal interviews gehad, zoals met Kim Holland, Frederick en hebben we eerder aan klanten gevraagd om een review over een van onze producten te schrijven. We bloggen iedere maandag, so stay tuned!


Dit bericht is gepost in Toys. Bookmark de link.