Je seksspeeltjes opbergen, hoe doe je dat?

Seksspeeltjes opbergen

We willen allemaal dat onze seksspeeltjes zo lang mogelijk meegaan, toch? Dan is het wel echt belangrijk dat je weet hoe je je seksspeeltje nu eigenlijk moet opbergen! Wij leggen je haarfijn uit waarom je seksspeeltjes opbergen een absolute must is. 

Waarom moet je je seksspeeltjes opbergen?

Seksspeeltjes opbergen op een veilige en goede manier is zeer belangrijk. Stel je voor dat je vibrator op de grond stuk valt? Of je glazen speeltje? Dat is echt iets waar we niet op zitten te wachten. Het goed opbergen van je speeltje voorkomt verder vuilophoping, stofverzameling en er komen dan niet zo gemakkelijk bacteriën op jouw speeltje. Het voorkomt niet alleen beschadigingen op je speeltje (dat alleen al zou reden genoeg moeten zijn om je speeltjes goed op te bergen), maar is ook nog eens hygiënisch. 

Wanneer je klaar bent met je seksspeeltje, zitten er niet alleen resten op, van bijvoorbeeld je glijmiddel of lichaamsvocht, maar ook een hoop bacteriën. Wat dacht je van een buttplug of andere anale speeltjes? Of een vibrerende dildo die je inwendig hebt gebruikt? Je seksspeeltjes opbergen is erg belangrijk, maar dit doe je nooit voordat je ze eerst goed hebt schoongemaakt. Dat is niet alleen hygiënisch, maar zo gaan je speeltjes ook nog eens langer mee. Je seksspeeltjes opbergen is dus for your own good. Lees het blog: seksspeeltje schoonmaken

Oke, schoonmaken dus. Waarmee doe je dat?

Heel simpel! Je kunt je seksspeeltje met water en milde zeep schoonmaken. Deze zeep bevat andere ingrediënten dan een traditionele zeep. Milde zeep bestaat uit natuurlijke vetten, oliën en zouten, en hecht zich aan vuil en sommige bacteriën. Wanneer je de zeep met water weer wegspoelt, spoel je dus ook het vuil en de bacteriën weg. Ideaal om je seksspeeltje schoon te houden dus.

De meeste traditionele of normale zepen bevatten deze natuurlijke stoffen echter niet. Let er daarom goed op dat het daadwerkelijk milde zeep is. De normale zepen, dus zonder de natuurlijke ingrediënten, kunnen namelijk de oppervlakte van jouw seksspeeltje beschadigen. Dat geldt overigens niet voor ieder seksspeeltje. Een seksspeeltje gemaakt van glas zal geen chemische reactie hebben met traditionele zeep. Een seksspeeltje gemaakt van siliconen zal normale zeep minder leuk vinden.

Heb je geen zin in gedoe met zeep en wil je niet het risico lopen je seksspeeltje te beschadigen? Gebruik dan lekker makkelijk toycleaner! Dit spul dood alle schadelijke bacteriën, verwijdert al het vuil en zorgt ervoor dat je jouw speeltje de eerstvolgende (solo)sessie weer zonder zorgen kunt gebruiken. 

Hoe doe je dat op een goede manier, je seksspeeltjes opbergen?

Nadat je je seksspeeltjes goed hebt schoongemaakt (met milde zeep of toycleaner), moet je je seksspeeltjes opbergen. Je zou je speeltjes natuurlijk gewoon op je nachtkastje kunnen leggen, of tussen je sokken proppen. Niet erg discreet, ze kunnen van je kastje rollen en beschadigen, en dan verzamelt er een hoop stof op. Allemaal dingen die we natuurlijk niet willen.

Het is daarom een stuk gemakkelijker om je seksspeeltje in een la op te bergen. Hiermee voorkom je dat er stof en andere ongewenste gasten (zoals bacteriën of vuil) zich op je speeltje te verzamelen. Wanneer je een seksspeeltje koopt, worden er vaak zakjes bij geleverd. Deze zijn ideaal om op een veilige en discrete manier je geliefde speeltjes op te bergen. Dit kan natuurlijk ook in een eigen etui (zonder potloden uiteraard) of zakje. En een groot voordeel: wanneer iemand de la van jouw nachtkastje open trekt op zoek naar zakdoekjes, zullen ze niet meteen worden aangestaard door jouw favoriete vibrator, dildo of buttplug. Die zitten namelijk veilig is hun eigen, knusse zakje.

Meer blogs lezen?

Ben jij op zoek naar slimmere seksspeeltjes? Dan is het misschien goed om te weten hoe jij slimmer kunt zijn dat jouw smarttoy! Deze en vele andere tips and tricks delen we speciaal voor jou op CondoomEnzo. We bloggen iedere maandag, so stay tuned!


Dit bericht is gepost in Toys. Bookmark de link.