Seksstandjes: erotische acrobatiek voor iedereen

Pijn bij het vrijen

De meeste mensen houden wel van een beetje experimenteren in bed. Vaak beginnen stelletjes dan bij het uitvoeren van verschillende seksstandjes. Het is een leuke manier om wat afwisseling tijdens het spel van de liefde te creëren. Seks is lekker, maar moet vooral ook leuk zijn. Maar wat voor standjes bestaan er eigenlijk? En wat voor mogelijkheden zijn er allemaal? In deze blog gaan we dieper in op dit onderwerp.

Wat zijn seksstandjes?

Seksstandjes zijn meestal (vaak gecombineerde) lichaamshoudingen, waarmee partners seksuele handelingen kunnen verrichten. Er zijn tal van variaties te verzinnen, en er zijn zelfs complete boeken en handleidingen geschreven over dit onderwerp, maar daar gaan we later op in. Het belangrijkste aspect van een seksstandje is bepaalde lichamelijke positie waarin seks wordt bedreven, en dat kan een spannende en opwindende uitwerking hebben op degenen die het uitvoeren.

Het uitvoeren van verschillende seksstandjes kan jullie seksleven verrijken. Experimenteren op het gebied van seks is leuk en lekker, soms worden daar ook speeltjes bij gebruikt. Deze speeltjes kunnen ook worden gebruikt tijdens het uitvoeren van seksstandjes. We hebben hieronder een aantal seksspeeltjes uitgestald die een lekkere toevoeging kunnen zijn tijdens het experimenteren met seksstandjes. Probeer ze vooral uit, want op het gebied van seks raak je nooit uitgespeeld.

Wat zijn de voordelen van het uitvoeren van standjes?

Zoals we hierboven al beschreven is het uitvoeren van verschillende standjes tijdens de seks een leuke en lekkere toevoeging als jullie geslachtsgemeenschap hebben. Naast het feit dat het een spannende toevoeging is, is het ook erg gezond om te doen. Jullie verbranden onwijs veel calorieën tijdens het hebben van seks, en al helemaal als jullie het doet in verschillende posities. Je kunt het vergelijken met een goede work-out, maar dan lekkerder. 

Daarnaast schept het een intieme band met je bedpartner. Samen op een seksuele ontdekkingsreis gaan is iets wat vertrouwen schept, en dat is erg belangrijk als je een fysieke en intieme relatie aangaat. Er zitten dus alleen maar voordelen aan het uitvoeren van seksstandjes. Sommige posities zijn alleen geschikt voor orale seks, maar er zijn ook tal van standjes die perfect zijn voor penetratie. Bij sommige standjes zweren vrouwen dat ze een intensere orgasme ervaren, dus zo’n standje is het proberen meer dan waard.

intens orgasme

Wat zijn de meest populairste standjes?

Het is voor iedereen verschillend, maar er zijn een aantal seksstandjes die wereldwijd in een top 5 staan. Deze posities zijn in elk land razend populair, en worden volgens verschillende onderzoeken in het verleden het vaakst genoemd. Sommige mannen hebben een andere voorkeur, net zoals vrouwen een bepaalde voorkeur hebben, maar er zijn ook posities die voor beide seksen dezelfde waarde hebben. Daarnaast worden deze standjes veelal ook uitgevoerd door personen die op hetzelfde geslacht vallen, of een andere seksuele voorkeur hebben.

We gaan voor het gemak even uit van een top 5 die uit de meeste onderzoeken naar boven zijn gekomen. Deze onderzoeken werden gedaan onder heteroseksuele stellen, maar zoals we hierboven beschreven kunnen deze standjes ook favoriet zijn onder mensen met een andere seksuele voorkeur. In dit geval baseren we de top 5 uit de resultaten van onderzoeken die onder heteroseksuele stellen zijn uitgevoerd.

De missionarishouding

Dit is veruit het meest beoefende en meest populaire standje ter wereld. Tijdens dit standje ligt de vrouw op haar rug, met haar benen gespreid, waarna de man bovenop haar gaat liggen en haar penetreert. Voor extra gemak op diepere penetratie wordt er soms een kussentje onder de billen van de vrouw gelegd.

Doggystyle

Dit standje staat op een terechte tweede plek, want ook dit standje is zeer populair volgens de onderzoeken. In deze positie gaat de vrouw op haar knieën zitten, terwijl ze op haar onderarmen rust. De man gaat achter haar staan (of op zijn knieën achter haar zitten) waarna hij haar van achteren penetreert. Dit kan zowel vaginaal als anaal.

Cowgirl

Dit standje staat volgens de onderzoeken op de derde plek in de top vijf van seksstandjes, en is vooral onder vrouwen favoriet omdat ze dan zelf het tempo kunnen bepalen. Tijdens deze positie gaat de man op zijn rug liggen, waarna de vrouw bovenop hem gaat zitten, en zelf het ritme bepalen. De man heeft hierbij overigens een uitstekend uitzicht op haar borstpartij. Dit standje kan ook worden uitgevoerd terwijl de dame in kwestie met haar rug naar de man toe zit, dat standje heet de ‘reverse cowgirl.

Standje 69

Dit standje is een positie waarbij beide partijen tegelijkertijd orale seks bedrijven. De man gaat hierbij op zijn rug liggen, waarna de vrouw met haar vagina boven zijn gezicht gaat hangen terwijl ze hem oraal bevredigd. Dit standje is volgens de onderzoeken erg populair omdat beide partijen op hetzelfde moment kunnen genieten van orale seks.

Hulpmiddelen bij standjes

Er bestaan wel 1001 verschillende soorten seksstandjes, dus Google ze vooral en probeer ze lekker uit. Sommige stellen gebruiken voorwerpen om bepaalde standjes beter uit te kunnen voeren, zoals een swing (een soort schommel waar de vrouw in gaat hangen) of een krukje. Zoals we hierboven al eerder beschreven zijn er ook boeken (zoals de kamasutra) en andere ‘handleidingen’ beschikbaar. Deze boeken passen uiteraard bij iedereen op het nachtkastje. Jullie kunnen overigens ook gebruik maken van andere hulpmiddelen, zoals dildo’s, vibrators, en andere speeltjes.

Er bestaan seksspeeltjes die een extra toevoeging kunnen zijn tijdens het uitproberen van seksstandjes. Zo kunnen jullie gebruik maken van couple-toys en masturbators als jullie een positie lekker vinden. Glijmiddelen kunnen ervoor zorgen dat het net iets minder stroef verloopt tijdens het uitvoeren van een standje. Probeer vooral van alles uit, en doe het met plezier. Want intimiteit is iets speciaals. We raden altijd aan om beschermende seks te hebben, daarover hebben we het al gehad in onze blog over condooms.

Nog een laatste tip: als het te spannend wordt en de man in dit verhaal komt te snel klaar, dan hebben we orgasme vertragende middelen in ons assortiment waardoor je nog langer kunt genieten van het spel der liefde. We hebben ook stimulerende middelen die de boel wat extra op spicen. Voor ieder wat wils, dus waar wachten jullie nog op? Liefde is tijdloos, en kan dus op elk moment van de dag worden omarmd.