Sexy zwanger

Sexy Zwanger

Wanneer je zwanger bent, gebeurt er van alles met zowel je lichaam als ín je lichaam. Sommige veranderingen kun je zien, andere totaal niet. Zo kan het zijn dat je meer of juist minder zin hebt in seks. Hoe zit dat nou eigenlijk, zwangerschap en seks?

Wat gebeurt er met je lichaam?

Je lichaam maakt niet alleen meer hormonen aan die invloed hebben op je libido, maar het zorgt er ook voor dat de doorbloeding in je lichaam beter is. En dat is goed nieuws voor de horny pregnant ladies onder ons, aangezien een goede doorbloeding in de erogene zones kan zorgen voor meer opwinding en gevoeligere plekjes. Hierdoor kan de behoefte groot worden om lekker aan jezelf te zitten en klaar te komen.

Is seks gevaarlijk voor de baby?

Er gaan wilde verhalen rond dat het wel gevaarlijk kan zijn. Zo zou de penis van de man de baby kunnen vervormen door er tegenaan te stoten of kunnen orgasmes schadelijk zijn voor het ongeboren kindje. Dit zijn echter allemaal fabels. Een penis of dildo kan nooit tegen de baby stoten tijdens de seks, omdat deze helemaal niet in de baarmoeder komt! En nee, ook niet de mannen die zichzelf (te) groot inschatten 😉 Je baby’tje zit dus lekker veilig in je buik, afgesloten van de buitenwereld. Ook kunnen andere zaken zoals een of meerdere orgasmes of sperma in de vagina geen kwaad. Je kunt dus ook tijdens de zwangerschap veilig seks hebben met je partner en je speeltjes!

Wat betekent zwanger zijn voor de seks zelf?

Omdat je lichaam verandert, betekent dat dat er ook tijdens de seks het een en ander verandert. Zo kan je dikke buik letterlijk in de weg zitten tijdens de seks, kan je vaker dan normaal emotioneel worden en kan je meer behoefte hebben aan intimiteit en knuffelen. En dat is allemaal oké.

Wil jij nou graag nog wel seks hebben met je partner maar ben je bang dat het voor jou oncomfortabel wordt met je dikke buik? Maak het bespreekbaar met de ander! Geef aan wat jij graag wilt of waar je bang voor bent, dan kunnen jullie samen uitvogelen wat voor jullie goed werkt. Probeer bijvoorbeeld verschillende standjes uit als missionaris niet meer werkt of vraag aan je partner of hij of zij jouw speeltjes wil bedienen als je er niet meer goed bij kan. Het kan ook zijn dat je penetratie niet meer zo fijn vindt, omdat juist alles zo gevoelig is. Pas wanneer jij met jouw partner bespreekt wat jij graag wilt of juist niet, kan de ander jou op de meest comfortabele manier het beste pleasen.

Ongemakken

Het kan voorkomen dat de seks toch niet helemaal fijn meer is wanneer je zwanger bent. Zo kan het zijn dat je last krijgt van pijnlijke krampen of buikpijn na de seks. Daar kunnen twee verschillende redenen voor zijn:

  1. Wanneer je seks hebt of klaarkomt, worden er altijd spieren in je onderbuik aangespannen, de bekkenbodemspieren en de spieren in de vagina zelf. Normaliter merk je hier niet zoveel van, en is het al helemaal niet oncomfortabel. Deze spieren kunnen echter wanneer je zwanger bent tijdens de seks of een orgasme zo erg verkrampen, dat het pijn doet. Dat het pijn doet of oncomfortabel is, wil echter niet zeggen dat het gevaarlijk is voor je kindje. Dat is het namelijk niet. Ook niet als je meerdere malen achter elkaar klaarkomt.
  2. Het kan zijn dat de penetratie zelf niet meer fijn voelt omdat het pijn doet. Tijdens de zwangerschap is de vagina namelijk vaak wat korter, waardoor diepere penetratie niet altijd even prettig is. In dat geval kunnen jij en je partner kijken hoe er aan jouw seksuele behoeftes kan worden voldaan, zonder dat er penetratie bij komt kijken. Hier bestaan tegenwoordig gelukkig enorm veel seksspeeltjes voor om jou helemaal gek te maken zonder dat er sprake is van penetratie. Wat dacht je van clitoris vibrators?

Wanneer kun je beter geen seks hebben?

Seks tijdens de zwangerschap is vrijwel altijd safe, toch zijn er een paar uitzonderingen. Wanneer je last hebt van de volgende dingen, is het beter om geen seks te hebben en eventueel een afspraak te maken met je behandelend arts:

  • Je bloedt tijdens de seks of tussendoor
  • Jouw vliezen zijn gebroken en je verliest vruchtwater
  • Je hebt weeën
  • Jouw arts heeft je afgeraden om (penetrerende) seks te hebben
  • Jijzelf of je partner heeft een soa
  • Het voelt niet fijn

You’re a big belly beauty

Wanneer je zwanger bent, wordt er niet alleen een baby’tje in je buik gevormd waardoor je een bollere buik krijgt en grotere borsten, ook worden er allerlei hormonen aangemaakt. Je hebt enorme hormonale veranderingen die invloed hebben op je gemoedstoestand, je energielevels en op je libido. De een heeft door onder andere deze hormonengroei tijdens de zwangerschap liever geen seks. Dit kan zijn omdat ze zich bijvoorbeeld niet aantrekkelijk voelt, omdat ze vaak moe is of gewoon oprecht geen zin heeft in seks. De ander kan juist weer het gevoel heeft niet voldoende aan haar trekken te komen, omdat haar libido torenhoog is en bijna niet gestild lijkt te kunnen worden.

Ook kan het zijn dat je libido tijdens de zwangerschap shift naar de andere kant. Waar je aan het begin van de zwangerschap veel zin hebt in seks, kan dat aan het einde weer een heel ander verhaal zijn. Heb jij niet veel zin in seks door je zwangerschap? Dat is helemaal oké. Heb jij veel zin in seks door je zwangerschap? Dat is ook helemaal oké! Iedereen ervaart een zwangerschap op een andere manier, en er is geen enkele manier beter of juist minder goed dan de ander. Iedere vrouw, zwanger of niet, is mooi op haar eigen manier.

Meer blogs lezen?

Het kan zijn dat deze blog helemaal niet zo relevant voor je was, misschien dat je aan onze blog over erectieproblemen wat meer hebt! Of misschien dat de blog over Paarse Vrijdag je wat meer ligt! Wil je graag iets anders lezen? Neem dan vooral contact met ons op, en laat het ons weten! We bloggen iedere maandag, so stay tuned.