De slaapkamer: van slaapruimte tot erotisch paleisje

Slaapkamer

De slaapkamer is de plek waar de meeste mensen hun meest intieme en erotische momenten beleven. Het is de plek, het liefdesnest, waar niet alleen wordt geslapen, maar ook de liefde wordt bedreven. Een slaapkamer is dus meer dan alleen een slaapruimte. Hoe creëer je in deze kamer een erotische setting? We behandelen in deze blog de beste tips, waarmee jij je slaapkamer kunt omtoveren in je eigen erotische paleisje.

Meerdere functies van een slaapkamer

Je komt uiteraard helemaal tot rust in je slaapkamer na een dag hard werken. Als jullie een stel zijn dan is deze ruimte een prima plek om samen de dag af te sluiten. Het is ook een plek waar jullie intiem kunnen zijn, en dan hebben we het niet alleen over het bespreken van gevoelens, maar ook het fysieke gedeelte. Seks is een belangrijk onderdeel in de meeste relaties, en de slaapkamer is bij uitstek de beste plek om ongestoord te kunnen experimenteren op seksgebied.

Een slaapkamer is dus meer dan alleen een ruimte waar je lichaam en geest ten rust kunt leggen, het is ook een plek waar jullie elkaar kunnen ontdekken op erotisch gebied. Het is echter wel belangrijk dat de juiste sfeer wordt gecreëerd. Voor sommige mensen is een TL-buis boven een bed genoeg, maar de meeste mensen willen in de juiste ‘vibe’ komen voordat ze intiem worden met een ander. Een lekker voorspel voelt beter als de sfeer er ook naar is.

slaapkamer tips

Erotische sfeer

Een geurkaarsje aansteken en bloemblaadjes op bed leggen zal zeker de sfeer verhogen, en vergeet vooral de muziek niet. Sfeermuziek is eigenlijk van essentieel belang als je in de juiste sfeer wilt komen. De keuze van muziek is uiteraard persoonlijk, maar het voorkomt ongemakkelijke stiltes en geluiden. Als je van je slaapkamer echt een liefdesnest wil maken, en daar de ruimte voor hebt, dan zijn er tal van mogelijkheden die voor een erotische makeover kunnen zorgen.

Erotiek kan heel stijlvol en subtiel in het interieur van een slaapkamer worden geïntegreerd. De seks hoeft niet van de muren af te spatten als je de ruimte binnenkomt, want soms staat je hoofd er gewoon niet naar. Maar het kan wel op een manier worden ingericht waarmee je, als de sfeer er is, meteen een erotische omgeving om je heen hebt. Maar hoe doe je dat? Hoe creëer je een erotische lading in de slaapkamer dat alleen effect heeft als je (of jullie) in de juiste sfeer verkeren?

Erotisch interieur in de slaapkamer

Zoals iedere inrichting verschilt de smaak per persoon. We kunnen dus geen standaard interieur op tafel gooien waarmee je jouw slaapkamer een erotische setting geeft. We hebben wel een aantal tips die sfeerverhogend kunnen werken, althans, voor de meeste mensen. Zoals we hierboven al beschreven is kaarslicht altijd goed. Deze manier van verlichten werkt voor de meeste mensen sfeerverhogend, dus zorg ervoor dat je een aantal vaste plekken in de slaapkamer hebt waar je kaarsen neer kunt zetten.

De sfeer van warmte en geborgenheid is ook belangrijk, De kleuren rood werkt bij vrijwel iedereen goed, evenals ronde vormen. Donkere kleuren en hoekige vormen in de slaapkamer werken over het algemeen averechts. Zorg voor extra kussens, en andere ‘zachte en aaibare’ elementen. Rode kleuren en aaibare vormen symboliseren passie en toegankelijkheid, en zal meteen een positieve reactie geven. De voorkeuren verschillen per persoon, dus is het zonder twijfel logisch dat je de indeling bespreekt met je partner.

Dan komen we aan bij de muren. We hebben het al over de rode kleur gehad, dus dat is een aanrader. Een dieprode of bordeaux rode muur straalt passie uit. Je kunt er ook een erotische schilderij aan toevoegen, maar wat echt een aanrader is, zijn spiegels. Als je spiegels in de slaapkamer ophangt dan krijgt je seksleven de reflectie waar je al die tijd op hoopte. Spiegels zijn een perfecte toevoeging, mits geplaatst op de juiste plekken. Ook deze plekken verschillen per persoon.

slaapkamer erotisch interieur

Het nut van meubilair

We weten uiteraard niet hoeveel ruimte jullie in de slaapkamer hebben, maar er kunnen naar behoeve meubels worden toegevoegd die sfeerverhogend kunnen werken. Kies voor de juiste vorm, stijl, en kleur van een meubelstuk. Dit kan zowel een bijzettafel, een nachtkastje of een fraaie stoel zijn. Kiezen jullie voor erotique chique? of voor een plat en simpel meubelstuk in de slaapkamer dat toch een sensueel karakter uitstraalt.

We hebben het in dit geval over meubelstukken die vrij ‘random’ zijn, maar een slaapkamer annex erotische kamer krijgt nog meer lading als er meubels in worden geplaatst die speciaal voor seksuele doeleinden zijn gemaakt. Denk hierbij aan een seksswing, of een verstelbare gynaecologenstoel. Als jullie van BDSM houden dan is een schandpaal, een strafbok, of een puppycage ook een optie. Zoals we hierboven al beschreven is de indeling voor iedereen persoonlijk.

Opbergruimte voor sekstoys

Als jullie sekstoys gebruiken dan is het uiteraard ook raadzaam om een meubelstuk te hebben waarin jullie deze toys op kunnen bergen. Dat kan een nachtkastje zijn, maar ook een kast waar meerdere lades en deurtjes in zitten, die naar wens voorzien zijn van een slot. We hebben verschillende seksspeeltjes in ons assortiment, die uitermate geschikt zijn voor jullie liefdesnestje, dus kies vooral een paar spannende exemplaren uit.

Je kunt je seksspeeltjes op een discrete manier opbergen, dat hoeft dus niet per definitie in een tas te zijn, maar dat kan ook in een meubel waarbij elk speeltje bijvoorbeeld een eigen lade heeft. Je kunt ook oplaadpunten toevoegen waar je je speeltjes op aan kunt sluiten, zodat ze altijd klaar zijn voor gebruik.

Inspiratie voor een erotische slaapkamer

Heb je echt een grote ruimte? Dan is een jacuzzi een perfecte toevoeging, maar dat is niet voor elke slaapkamer weggelegd. Als je niet weet hoe je jouw slaapkamer een erotisch tintje moet geven dan kun je hier altijd mensen voor inhuren. Daarnaast is het altijd mogelijk om zelf inspiratie op te doen, op internet zijn veel voorbeelden te vinden. Met de juiste inspiratie tover je de slaapkamer zonder moeite om in een erotisch liefdesnestje.

Kijk vooral naar de kamers van anderen. Een goede (en spannende) tip is een parenclub. Als jullie een erotisch avondje uit gaan in een dergelijke club dan kunnen jullie meteen van de gelegenheid gebruik maken om inspiratie op te doen voor bij jullie thuis. De mogelijkheden zijn eindeloos, en het hoeft niet in een dag af, want het is juist leuk en spannend om samen te zoeken naar de juiste indeling voor jullie liefdesnestje.