Lang leve deze 9 soorten condooms!

Soorten condooms

We boffen eigenlijk maar dat we in zo’n innovatieve tijd leven. Met het internet in onze zak en de wereld aan onze voeten, ontwikkelen we ons steeds beter en beter. Ook worden onze uitvindingen en producten steeds beter. Zo zijn er door de jaren heen talloze soorten condooms ontwikkeld om het jou nóg comfortabeler te maken!

Het belang van een condoom

Don’t be silly, wrap that willy, een bekend gezegde wat niet zomaar ergens op is gebaseerd. We hoeven je niet uit te leggen waarom het belangrijk is om condooms te gebruiken, toch? Als je toch nog even een opfrissertje wilt, kun je in deze blog alles lezen over wat je moet weten over condooms en bijvoorbeeld ook hoe je ze gebruikt. Stiekem toch wel fijn om weer even terug te lezen!

Ieder condoom een ander jasje

Net zoals er verschillende soorten seksspeeltjes zijn, zijn er ook verschillende soorten condooms ontwikkeld. Zo is er namelijk voor ieder wat wils. Iedereen is anders en heeft dus ook andere voorkeuren. Waar de een heel goed gaat op het prikkelen van de zintuigen, is een ander juist gebaat om deze prikkelingen te dimmen. Dan is het toch wel fijn om te kunnen kiezen uit zoveel soorten condooms!

Welke soorten condooms zijn er dan?

Laten we alle condooms een voor een eens lekker in het zonnetje zetten, dat hebben deze onmisbare knakkers wel verdiend!

Het normale latex condoom. Deze condooms zijn overal en altijd te verkrijgen. Daar houden wij van! Deze oldie goldies hebben geen speciale eigenschappen. Ze zijn vaak gemaakt van latex, ruiken nergens naar en ook als je je tong eroverheen zou laten glijden, kom je geen speciaal smaakje tegen. Perfect dus om te gebruiken tijdens penetratie seks, waarbij je geen zin hebt in poetspas en voor relatief weinig geld lekker van je partner op een veilige manier kunt genieten. Say no more!

Hou je toch wel van likken, zuigen en proeven? Dan is een condoom met een smaakje precies wat jij nodig hebt. Normale latex condooms smaken namelijk nergens naar, wat het wat saai en misschien ook wel een beetje onwennig kan maken. Je zit immers toch op een stukje latex te sabbelen. Met een breed assortiment van verschillende smaakjes is er gegarandeerd een condoom waar jij zielsgelukkig van wordt. Alsof je een chocolade ijsje te lijf gaat, reken maar dat jouw partner net zo gelukkig zal zijn als jij!

De meeste condooms zijn ontworpen voor een penis. Je rolt ze af over de schacht tot aan de stam/buik van de penis-eigenaar. Maar hoe zit dat als je geen penis hebt maar wel oraal bevredigd wil worden? Of als jouw partner penisloos is maar wel graag verwend wilt worden? Dan heb je twee opties. Of je knipt een normaal condoom in tweeën, of je gebruikt een beflapje. Dit is in principe hetzelfde als een condoom, alleen rol je het niet ergens over af, maar leg je het juist ergens overheen. Als een lapje. Voor het beffen. Beflapjes beschermen jou en je partner net zo goed tegen soa’s als dat condooms rondom een penis doen. Fantastisch, dat wordt lekker genieten!

Maar het feest is nog niet over jongens, er zijn namelijk nog meer verschillende soorten condooms om van te genieten! Wat dacht je van het ribbelcondoom (of noppencondoom)? We hebben al eerder geschreven over deze top condooms, en hoe zij je kunnen helpen om de seks weer een nieuwe draai te geven. De sensaties die deze condooms teweeg kunnen brengen zijn ongekend, trust us.

Niet alleen ribbelcondooms zijn uitstekend om te gebruiken als je wat meer geprikkeld wilt worden, met ultradunne condooms is het namelijk net alsof je seks hebt zonder condoom. Deze condooms zijn supersterk en dunner dan de gemiddelde condoom (die eigenlijk ook al flinterdun zijn) en geven je dus nog meer the ‘real feeling’. Al is seks met een normaal latex condoom nog steeds hartstikke lekker. 

Seks is lekker, daar zijn de meeste het wel over eens, maar voor sommigen is het té lekker. En kan het zijn dat iemand vroegtijdig klaarkomt. Dat is een probleem waar helaas nog veel mensen tegenaan lopen. Gelukkig bestaan hier ook al condooms voor die bij dit vervelende probleem een handje kunnen helpen! De verdovende condooms zijn namelijk doordrenkt in een verdovend glijmiddel, die ervoor zorgt dat je niet te veel wordt geprikkeld en dus minder snel klaarkomt. 

Dan bestaan er ook nog condooms voor mensen die juist moeite hebben met klaarkomen. Dat is ook een groot probleem waar veel mensen zich onzeker over kunnen voelen. Voor precies deze mensen zijn stimulerende condooms uitgevonden. Deze condooms zijn ook doordrenkt in een glijmiddel, maar dan de stimulerende variant. Deze zorgt ervoor dat de eikel nóg meer wordt geprikkeld dan met alleen een hand, mond of tijdens de penetratie. 

Misschien denk je, oh man, dat klinkt allemaal echt top al die verschillende soorten condooms, maar alles is van latex. En ik heb een latex-allergie. Of misschien je partner. Sad face. Geen nood, ook voor jou zijn er genoeg opties! Er is geluisterd naar wat de klant wil, en daardoor zijn er latexvrije condooms ontwikkeld. Deze zijn veilig te gebruiken voor iedereen die een latexallergie heeft. Jouw allergische reacties, of die van je partner, zijn dus nu voorgoed verleden tijd. Dat betekent dat je nu weer zorgeloos kunt genieten van het nu en van je partner. Lang leve de technologie!

We hebben het nu vooral gehad over condooms die je om een penis moet doen. Peniscondooms moet je iedere keer omdoen in the heat of the moment. Voor sommigen een reden om helemaal geen condoom te gebruiken, omdat ze geen zin hebben in gedoe of het ongemakkelijk vinden. Dat is met een vrouwencondoom verleden tijd. Deze breng je namelijk tot wel 8 uur van te voren (!!!) in! Je leest het goed, 8 uur!! Dat betekent geen ongemakken meer en de vrouw houdt zo zelf de regie. Geen smoesjes meer dat ‘de mood anders weg is’. Hup. Niet denken, gewoon doen. Maar wel veilig.

Meer blogs lezen?

Niet alleen condooms zijn belangrijk om veel over te weten, ook glijmiddel is erg belangrijk bij het gebruik van een condoom! Weet jij al waarom? We bloggen iedere maandag, so stay tuned!