Alle soorten vagina’s op een rij, welke heb jij?

grote vaginas

Er bestaan vele verschillende soorten vagina’s. Jouw vagina is dus uniek! Het vrouwelijk geslachtsdeel is voor sommigen een mysterie. Wist jij dat vagina’s, door de verschillende soorten schaamlippen, in vijf categorieën zijn te verdelen? De Elite Daily heeft hier een artikel over geschreven, waarin oud-bikini waxer Mel* uitlegt, na het zien van vele soorten vagina’s in haar werk, hoe vagina’s in vijf verschillende categorieën te verdelen zijn. Ben jij benieuwd in welke categorie de jouwe valt?

Heb je er bij stil gestaan?

We zijn het gewend om penissen te zien, natuurlijk in porno, maar ook in tekeningen, graffiti, en wat dacht je van al die lullen die je op logeerpartijen op het voorhoofd van je vrienden hebt getekend? Lol! Of was je daar zelf het slachtoffer van? Het is de humor van de jeugd. Heb jij echter ooit een vagina op de wc-deur gezien, of er een getekend op het voorhoofd van je vrienden? We staan er nauwelijks bij stil hoe vagina’s er precies uitzien, hoe ze afgebeeld worden en hoeveel soorten er eigenlijk zijn! En dat terwijl de vagina fascinerend is en een enorme aantrekkingskracht heeft. Je staat ervan versteld als je erbij stilstaat.

Wist jij dat..

  • Wist jij dat bij de helft van de vrouwelijke populatie de binnenste schaamlippen tussen de buitenste schaamlippen tevoorschijn komen? De helft! Dat zijn een hoop stiekeme binnenste schaamlippen 😉
  • Wist jij dat het woord letterlijk eigenlijk alleen de ingang aanduidt? De buitenste en binnenste schaamlippen, de ingang en de clitoris, worden samen de vulva genoemd.
  • Wist jij dat we al eerder een blog hebben waarbij we wat meer ingaan op de anatomie van de vagina?

De vulva en de schaamlippen

Voordat we de verschillende vormen vagina’s bekijken is het goed om eerst even bij de basis stil te staan. De vulva is het buitenste deel van het vrouwelijke geslachtsorgaan, ofwel het deel dat zichtbaar is met het menselijk oog zonder gebruik van medische apparatuur. De vulva bestaat uit de buitenste schaamlippen (ook wel labia geheten) en de binnenste schaamlippen, die de clitoris voor een groot deel bedekken. Ook de opening maakt nog onderdeel van de vulva. De samenstelling is bij iedere vrouw anders van vorm. Dat maakt dat iedere vagina uniek is.

De vijf soorten vagina’s: welke vagina heb jij?

Voordat we erin duiken, is het wel belangrijk om te beseffen dat niet iedere vagina perfect in een categorie past. Het zijn schetsen die een ruw beeld geven over hoe de categorieën er uitzien.

Ms. Barbie

Als er aan een vagina wordt gedacht, is dit meestal wat mensen voor zich zien. Dit type komt echter het minst voor! De binnenste schaamlippen zijn niet te zien doordat de buitenste schaamlippen deze volledig bedekken.

Ms. Barbie

Ms. Curtains

Dit is het vrouwelijke geslachtsdeel dat het meest bij de populatie voorkomt. Hier steken de binnenste schaamlippen uit de buitenste schaamlippen, en zijn dus wél zichtbaar. Hoever deze binnenste schaamlippen echter uitsteken, verschilt per persoon.

Ms. Curtains

Ms. Puffs

Deze lijkt wel een beetje op Ms. Barbie, ook hier zijn de binnenste schaamlippen volledig bedekt door de buitenste schaamlippen. Toch zit er verschil in, Ms. Puffs heeft namelijk grotere buitenste schaamlippen, deze zitten dus ook wat lager en kunnen zowel vol en wat opgeblazen zijn als wat dunner. Dit heeft niets te maken met de leeftijd en het gewicht van de vrouw, je wordt met jouw vrouwelijke geslachtsdeel geboren en die verandert niet!

Ms. Puffs

Ms. Horseshoe

Bij deze vulva zijn de binnenste schaamlippen alleen te zien aan de bovenkant. De buitenste schaamlippen hebben hierdoor een soort hoefijzerachtige vorm.

Ms. Horseshoe

Ms. Tulip

Bij deze laatste categorie, piepen de binnenste schaamlippen een heel klein beetje tussen de buitenste schaamlippen uit. Ze lijken hierdoor op Ms. Curtains, maar doordat de binnenste schaamlippen maar een heel klein beetje zichtbaar zijn, lijkt het net op de knop van een bloem die net begint met bloeien. Hoe mooi is dat?

Ms. Tulip

En onthoudt…

Ieder persoon, ieder lichaam en iedere vagina (en vulva) is anders, door alle unieke vormen die we hebben. Of je nou een man, een vrouw of er tussenin zit, hou van je lichaam zoals het is! Zelfvertrouwen en tevredenheid is heel belangrijk en niemand is perfect!

Meer blogs lezen?

Wil jij meer weten over het voordeel van ribbelcondooms? Of wil jij jouw zelfkennis testen over soa’s? We bloggen iedere maandag, so stay tuned!

*Mel is een oud-bikini waxer die graag anoniem wilt blijven uit respect voor haar oud-cliënten, dit is daarom niet haar echte naam