Welke vagina heb jij?

5 soorten vagina's

Er bestaan vele soorten vagina’s. Jouw vagina is dus uniek! Het vrouwelijk geslachtsdeel is voor sommigen een mysterie. Wist jij dat vagina’s, door de verschillende soorten schaamlippen, in vijf categorieën zijn te verdelen? De Elite Daily heeft hier een artikel over geschreven, waarin oud-bikini waxer Mel* uitlegt, na het zien van vele soorten vagina’s in haar werk, hoe vagina’s in vijf verschillende categorieën te verdelen zijn. Ben jij benieuwd in welke categorie jouw vagina valt?

Heb je er bij stil gestaan?

We zijn het gewend om penissen te zien, natuurlijk in porno, maar ook in tekeningen, graffiti, en wat dacht je van al die lullen die je op logeerpartijen op het voorhoofd van je vrienden hebt getekend? Of was je daar zelf het slachtoffer van? Heb jij echter ooit een vagina op de wc-deur gezien, of er een getekend op het voorhoofd van je vrienden? We staan er nauwelijks bij stil hoe vagina’s er uitzien, hoe ze afgebeeld worden en hoeveel soorten er eigenlijk zijn!

Wist jij dat..

  • Wist jij dat bij de helft van de vrouwelijke populatie de binnenste schaamlippen tussen de buitenste schaamlippen tevoorschijn komen? De helft! Dat zijn een hoop stiekeme binnenste schaamlippen 😉
  • Wist jij dat het woord “vagina” eigenlijk alleen de ingang van de vagina aanduidt? De buitenste en binnenste schaamlippen, de ingang van de vagina en de clitoris, worden samen de vulva genoemd.
  • Wist jij dat we al eerder een blog hebben waarbij we wat meer ingaan op de anatomie van de vagina?

De vijf vagina’s

Voordat we erin duiken, is het wel belangrijk om te beseffen dat niet iedere vagina perfect in een categorie past. Het zijn schetsen die een ruw beeld geven over hoe de categorieën er uitzien.

Ms. Barbie

Als er aan een vagina wordt gedacht, is dit meestal wat mensen voor zich zien. Dit type vagina komt echter het minst voor! De binnenste schaamlippen zijn niet te zien doordat de buitenste schaamlippen deze volledig bedekken.

Ms. Barbie

Ms. Curtains

Dit is de vagina die het meest bij de vrouwelijke populatie voorkomt. Hier steken de binnenste schaamlippen uit de buitenste schaamlippen, en zijn dus wél zichtbaar. Hoever deze binnenste schaamlippen echter uitsteken, verschilt per persoon.

Ms. Curtains

Ms. Puffs

Deze lijkt wel een beetje op Ms. Barbie, ook hier zijn de binnenste schaamlippen volledig bedekt door de buitenste schaamlippen. Toch zit er verschil in, Ms. Puffs heeft namelijk grotere buitenste schaamlippen, deze zitten dus ook wat lager en kunnen zowel vol en wat opgeblazen zijn als wat dunner. Dit heeft niets te maken met de leeftijd en het gewicht van de vrouw, je wordt met jouw vagina geboren en die veranderd niet!

Ms. Puffs

Ms. Horseshoe

Bij deze vulva zijn de binnenste schaamlippen alleen te zien aan de bovenkant. De buitenste schaamlippen hebben hierdoor een soort hoefijzerachtige vorm.

Ms. Horseshoe

Ms. Tulip

Bij deze laatste categorie, piepen de binnenste schaamlippen een heel klein beetje tussen de buitenste schaamlippen uit. Ze lijken hierdoor op Ms. Curtains, maar doordat de binnenste schaamlippen maar een heel klein beetje zichtbaar zijn, lijkt het net op de knop van een bloem die net begint met bloeien. Hoe mooi is dat?

Ms. Tulip

En onthoudt

Ieder persoon, ieder lichaam en iedere vagina (en vulva) is anders, door alle unieke vormen die we hebben. Of je nou man, vrouw of er tussenin zit, hou van je lichaam zoals het is!

Meer blogs lezen?

Wil jij meer weten over het voordeel van ribbelcondooms? Of wil jij jouw zelfkennis testen over soa’s? We bloggen iedere maandag, so stay tuned!

*Mel is een oud-bikini waxer die graag anoniem wilt blijven uit respect voor haar oud-cliënten, dit is daarom niet haar echte naam


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Privacy Instellingen

Wanneer je deze website bezoekt, moeten we mogelijk een cookie plaatsen. Bekijk hieronder ons Privacy Beleid.

Privacy Beleid | Sluiten
Instellingen